1-1 er antagelig rettferdig

Vi har de største sjansene, men spillemessig er vi ikke gode nok mot Viking. 1-1 er antagelig rettferdig, men det er jævla kjipt å få utligningen i det 84. minutt. Vålerenga – Viking 1-1 (1-0). Mål: 1-0 Vidar Örn Kjartansson (11), 1-1 Han Som Filmet Og Fikk Gult Kort (84). 5.184 tilskuere. Vålerenga (4-3-3): Kjetil Haug … Fortsett å lese «1-1 er antagelig rettferdig»

Vi har de største sjansene, men spillemessig er vi ikke gode nok mot Viking. 1-1 er antagelig rettferdig, men det er jævla kjipt å få utligningen i det 84. minutt.

Vålerenga – Viking 1-1 (1-0). Mål: 1-0 Vidar Örn Kjartansson (11), 1-1 Han Som Filmet Og Fikk Gult Kort (84). 5.184 tilskuere.
Vålerenga (4-3-3): Kjetil Haug – Christian Dahle Borchgrevink, Jonatan Tollås Nation, Ivan Näsberg, Leonard Zuta – Henrik Bjørdal, Fredrik Oldrup Jensen, Odin Thiago Holm (Seedy Jatta fra 62.) – Amor Layouni (Tobias Christensen fra 46.), Vidar Örn Kjartansson (Nicolaj Thomsen fra 63.), Osame Sahraoui.

Fagermo har sin tyngste Vålerenga-periode og sliter med å få gutta til å spille god fotball som vi har sett tidligere. I dag er vi helt avhengig av Osame – banens gigant – som både har assist på Ørnens gåll og som skaper det som er av sjanser for oss. Han burde selvsagt selv scoret i andre omgang, og hadde han gjort det, ville det blitt terningkast 6.

Altså – vi har ballen 51 prosent av tiden, men det føltes mye mindre, og det er nok fordi vi i store deler har kontroll på ballen på egen banehalvdel. Begge lag presset forsåvidt like høyt, men vi ramlet kjappere ned i vår defensive formasjon enn Viking gjorde, og det var fordi vi ikke fikk det offensive spillet til å sitte.

Likevel sørget komboen Osame-Ørnen for et kunstverk av en scoring i det 11. minutt. Viking sier sikkert svakt forsvarsspill, men fra vår side er det bare utsøkt angrepsspill. Forsvarsspillet glapp skikkelig hos oss på 1-1 – men altså: Resultatmessig helt fair.

Det som er kjipt er at dommer Tore Hansen klarer å rote det til igjen (tredje kamp i år han dømmer Viking, og de har ennå ikke tapt så lenge han dømmer dem) – i stedet for å la Viking score selvmål. Borchgrevink slår en ball inn i feltet, og en Viking-spiller header den i eget mål. Det er klassisk kamp om ballen, men definitivt intet ureglementert som skjer. Mulig Ivan var nærmest, men er det ikke lov å løpe etter ballen? Helt håpløst å blåse der – med mindre dommer skal blåse hver gang en ball slås inn i feltet hvor det er minst to spillere med forskjellige drakter.

Snakk om drakter så er det faktisk en regel som krever at spiller må ha nummer bakpå ryggen? Vil nødig tenke som XXX, men hva sier NFF til at Vikstøl i et kvarter av første omgang spilte uten draktnummer? De pleier å være flinke til å straffe alle andre.

Men Hansen klarte seg bra da Vikings Harald Nilsen Tangen kastet seg i bakken etter en duell med Jonatan Tollås Nation. han trodde Tollås skulle takle – noe Tollås ikke gjorde – og da ser det komisk ut – særlig etter å ha sett situasjonen i reprise 10-12 ganger fra alle vinkler – at guttungen kaster sge i bakken uten kontakt. Og etterpå «raser» som bare en Viking-spiller kan på dommeren.

Ellers fikk vi få minutter før 1-1-scoringen se Viking-spillernes rette jeg. Kaptein Tripic løper etter vår Bjørdal, og på usympatisk går vis han i ryggen på Bjørdal og sender han i bakken.

Tripic er imidlertid veldig forbanna på dommeren da han ville ha gult kort nummer to på vår Layouni i første omgang. Mulig vi er heldige der, men jeg ville heller hatt 2-0 og Layouni ut enn 1-0 og beholde han på banen.

Dette var uansett en sånn kamp begge trenerne kan si de burde vunnet – og begge har rett.

Viking begynte å drøye tiden etter utligningen, og dermed ble det 1-1.

Ingen spiller så ofte uavgjort som oss: 8 av 16. Vi var ikke nok på hugget! Oppsummert: Kjetil Haug er en klassekeeper. Ørnen scoret igjen, og la oss håpe det betyr at det løsner for han. Thomsen ser bra ut, og Sahraoui ser sjukt bra ut.