I Oslo by, der herjer vi….

Du får det ikke morsommere! Fullt trøkk fra Supportertribunen, 4-1 og flere drømmescoringer. Livet blir ikke så mye bedre enn dette. Vålerenga er på tredje plass, og står du stille er du ikke i Vålerenga. Vålerenga – Sarpsborg 08 4-1 (1-0): 1-0 (42 min) Henrik Udahl (assist Borchgrevink). 2-0 (65 min) Henrik Udahl (assist Layouni). … Fortsett å lese «I Oslo by, der herjer vi….»

Du får det ikke morsommere! Fullt trøkk fra Supportertribunen, 4-1 og flere drømmescoringer. Livet blir ikke så mye bedre enn dette. Vålerenga er på tredje plass, og står du stille er du ikke i Vålerenga.

Vålerenga – Sarpsborg 08 4-1 (1-0): 1-0 (42 min) Henrik Udahl (assist Borchgrevink). 2-0 (65 min) Henrik Udahl (assist Layouni). 3-0 (69 min) Christian Borchgrevink. 4-0 Odin Thiago Holm (74 min). 4-1 selvmål (79 min). Dommer: Kristoffer Hagenes, Hovding. Gule kort: Tollås og to til Sarpsborg. Tilskuere: 3.893.

Vålerengas lag: Klaesson – Borchgrevink, Tollås, Näsberg, Adekugbe – Bjørdal (88 min Jacob Eng), Oldrup, Sahraoui (Odin T Holm 73 min) – Christensen, Udahl (88 min Mathias J Emilsen), Layouni (Jatta 73 min). 

Vi stiller med samme lag som mot Stabæk, og vi starter kampen med ballen og vi spiller hjemover, altså mot våre egne. Tror Vålerenga kjerke ble sunget litt høyere enn vanlig i dag. Tror bestemt det. Og det er bedre trøkk på tribunen enn til vanlig – og da snakker vi ikke bare koronavanlig.

Gamle Oslos stolthet, hovedstadens røst. Så hev din røst og støtt ditt lag, så får du se en vakker dag… For Enga skal til Europa, hurra, hurra… Du spiller for flere enn bare deg sjæl (Tobias Grahn)…. For oss er dette selve livet…

Ja, vi hørte dem alle før kampen.

Vi hadde litt ball i starten – uten å skape all verden. Strengt tatt var det generelt inntrykket av første omgang. Sarpsborg hadde også sine sjanser, men de lå stort sett blytungt i 5-4-1-formasjon, og drøyde tiden det de kunne.

Altså, spiller S08 3-4-3, spiller vi 2-5-3. Hvert innkast tar nærmere 30 sekunder, og dommer tillater det. Det ble kastet noen gjenstander utpå banen i første omgang også fordi dommer tillot mye drøying av keeper.

Uansett, i det 6. minutt kunne et skudd fra Sahroui ført til straffe. Skuddet ble helt klart blokkert med overarm, men hvor mye var armen ut fra kroppen og hvor langt unna var han egentlig da skuddet gikk osv.  Du har sett dommere blåse på sånne – og du blir jævlig irritert når du får en sånn straffe mot deg. Så da er det vel greit, eller?

Udahl gjør en kjempejobb på topp – løper og løper! Det noterte vi før det var spilt 10 minutter. Uh, uh, uh, uh – fikk han også høre av hele supportertribunen med knyttet neve. Henrik Udahl var heit!

Hvem reiser seg når «reis opp, hvis du er Vålerenga» runger over stadion?

Aron Dønnum.

Vi er best i første halvdel av omgangen. Sarpsborg hadde nok like mange halvsjanser som oss i omgangen, men vi hadde spillet og ville mest.

Så i det 42. minutt skjer det. Borchgrevink med strålende innlegg fra kant. Henrik Udahl får ballen med ryggen mot mål, vender av en spiller og med en liten demping, knaller han den inn nede via stolpen. Det er så vakkert!

Vi går til pause etter at vi har hørt «Oslos stolthet» – en stemning vi tåler å oppleve igjen og igjen.

1-0 var det ingen ting å si på, men vi rullet ikke over dem. Vi gjorde ikke det.

Så var det sidebytte. 52. minutter – Sahroui med kjempesjanse. Vi kjører på oppover, Adekugbe til Layouni som igjen finner Osame, og fra 15 meter skyter han knallhardt, men litt for mye rett på keeper. Det blir corner.

Tre cornere på rad nå. Men ingen ordentlig sjanse på noen av dem.

«Vi er Engas 12. mann», i det 55. minutt. Bra trøkk, men har vi sluppet Sarpsborg litt inn i kampen? De skaper ingen ting, men den nervøse følelsen er der alltid.

Femte corneren i andre omgang på ett kvarter lander også rett foran mål og blir nikket ut igjen av særpingene. Vi kan synge:

«Vi er Vålerenga, vi er best i byen og vi hater Lyn».

Vi får frispark fra hjørnet av 16-meteren. Skummel posisjon, men bare nesten og ikke ordentlig sjanse.

Vi jobber og jobber utpå der og stresser Sarpsborg. Nei, de er ikke inne i kampen i det hele tatt. Vi styrer alt, men skaper vel ikke veldig store sjanser. Men god stemning på tribunen ass! Veldig god stemning, som bare skulle bli bedre.

65 min og det er 2-0. Sarpsborg prøver å klarere en ball i forsvaret, men den spretter til Layouni. Han smeller til med et bra skudd, og keeper gir retur, men der er Layouni og får passet til Henrik Udahl. Toppscoreren vår kan putte enkelt.

66 min – «ut med pakket» runger over stadion. Nicolai Næss tar en sånn takling bakfra som Kevin de Bruyne fikk i EM, men dommer viser bare gult kort. Helt utrolig, er i grenseland til oransje den der. I tillegg får Tollås gult for protester. Ett gult til hver er så svak dømming. Det må sies. Er lov å forstå hva som skjer, herr dommer.

«For en gjeng med bønder!»

Det er så rettferdig når frisparket på denne forferdelige taklingen bøyes rett i gållen. Christian Borchgrevink – han tar kanskje ikke alle cornere lenger, men du verden så han kan «bend it like Beckham». 3-0 fra minst 25 meter, og hva synger vi:

«For sånn pisser Enga, og Enga pisser sånn!»

Odin kommer innpå banen for Osame i det 73. minuttet. Minuttet etterpå snapper han ballen i Sarpsborg-forsvaret og holder lekestue i deres 16 meter. Han løper seg gjennom og kommer alene med keeper, lekingen fortsetter, og han finter keeper fullstendig ut i pølsebua. Alle tror han skal skyte, men han bare drar med seg ballen med høyrefoten før han skyter med venstre, og det ser ut som vi har gode, gamle Zinedine Zidane utpå der. Er det mulig!!! Odin = kaos!

«For han har hele verden, i sin hånd – han heter Odin Thiago Holm!»

– Det var helt fantastisk. Jeg hadde veddemål med den ene fysioen at hvis jeg scoret med venstrefoten så skulle han gro trønderbart sånn som meg, sa Holm etter kampen.

Nå har Sarpsborg gitt opp, og vi triller og triller ball. Helt til de kommer på en kontring i det 79. minuttet – de får headet i stolpen og returen setter Ivan i eget nett. «Samma faen, samma faen!» For Ivan er fra Vålerenga, hurra, hurra!»

«Hører dere bønda nå!»

De siste 10 minuttene var det stort sett balltrilling og deilig stemning på tribben. «Øl og vold og skamslåtte bønder».

«Tramp, tramp, tramp på en fugl, tramp, tramp, tramp på en kanarifugl!»

Så helt til slutt – altså etter kampen – synger tribben sammen med gutta:

«I Oslo by, der herjer vi, der har ikke svina i fra Lyn noe de skal si…»

Og samtidig løper Sarpsborg-gutta fram og tilbake – fortsatt uten mål og mening – etter at alt er over. Enga er tilbake!

[poll id=»345″]

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar