Dagboka torsdag 1. juli 2021

Endelig åpner Supportertribunen igjen. I kveld blir det fem tusen tilskuere, sol, øl og deilig trøkk på tribunene. Damene startet festen med 5-0 over Stabæk i går kveld. Det var kø utafor testsenteret ved stadion i går kveld. Også i dag må du regne med kø for å få tatt en hurtigtest hvis ikke du … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 1. juli 2021»

Endelig åpner Supportertribunen igjen. I kveld blir det fem tusen tilskuere, sol, øl og deilig trøkk på tribunene. Damene startet festen med 5-0 over Stabæk i går kveld.

Det var kø utafor testsenteret ved stadion i går kveld. Også i dag må du regne med kø for å få tatt en hurtigtest hvis ikke du er blant de fullvaksinerte, eller fikk første vaksinestikk for minst tre uker siden. Men husk at testen er gratis og at det er mulig å smugdrikke øl i køen mens du synger på Jokke:

Sola skinner og jeg er så glad
Det er fordi jeg treffer deg i dag
Sola skinner og jeg er så glad

Jeg har med pils og jeg har med Prince
Og all den prevensjonen som fins
Jeg har med pils og jeg har med Prince i dag

Ja, denne dagboka har Jokke-følelsen. Himmelen er knallblå, og ved kampstart kl 20 melder yr «24 grader og svak vind fra øst». La oss sørge for at vinden fra øst ikke blir svak, men har storm i kastene. La alle Raymon-ene og kællene fra Østfold få kjenne lukten av øl, svette og syngende Vålerenga-patrioter – og la dem få smake at Vålerenga er tilbake!

Fagermo snakker om støtten fra tribunene på klubbens sider.

– Det var en av grunnene til at jeg kom til Vålerenga. Vi har potensiale til å bli den ledende klubben i Norge, og supporterkulturen er best. Vi har kjørt noen hjemmekamper tidligere i sesongen der vi med enda mer trøkk fra tribunen kunne pressa både dommere og motstandere enda mer med energi fra publikum. Er du glad i Vålerenga, så kommer du på stadion når det endelig har åpna, sier Fagermo.

Det aller meste gikk vår vei i går. Bodø/Glimt tapte, Rosenborg, Viking og Kristiansund klarte bare uavgjort mot sine motstandere. Brann og LSK delte også poengene. Ja, Molde fyker i fra på toppen og beviser at du kommer langt med penger i fotballen, men vi er med der oppe vi også, og med seier i kveld overtar vi tredje plassen og er bare fire poeng bak Glimt (med en kamp mindre spilt).

Ok, drit i tabellen og hva som KAN skje. Bare gå utpå banen i kveld og sørg for å gi særpingene buksevann, så skal vi andre hjelpe til med det trøkket og støtten vi vet vi kan gi.

Hvordan blir kampen?

– Vi møter nok et lag som kommer i 5-4-1, et system som dessverre har blitt veldig moderne nå. Spør du meg så er det et forsvarssystem, og da handler det om å bryte ned det, sier Fagermo.

Forhåpentligvis kommer vi ut i hundre, og vi klarer å holde trøkket på dem gjennom store deler av kampen. Lars Bohinen er jo en fyr som ønsker å spille ball, og tallmessig vil han sikkert si at det er 3-4-3 Sarpsborg spiller, men vi får se hvor offensive de klarer å være.

Sarpsborg er det laget i eliteserien som har scoret færrest mål. 6 mål på 8 kamper gir et snitt som til og med er lavere enn Kristiansund (8 mål på 10 kamper). Nå har jo ikke vi det tighteste forsvaret i ligaen med 13 baklengs – Sarpsborg har for eksempel bare 8 baklengs. Men offensivt skal vi rulle over dem, og begynner vi å sette sjansene våre, bør det være tre poeng i kveld. Men at Sandefjord vinner over Glimt, sier jo alt om norsk fotball.

Albin Mörfelt

Dagboka kjenner ikke Albin Mörfelt annet enn at han var på en U21-landslagssamling i Norge i juni. Der møtte han Kristoffer Klaesson og Tobias Christensen (Osame måtte melde forfall) og at han kommer fra Varberg BOIS – klubben Ivan spilte ett år i for noen år siden.

Albin startet som så mange talenter i Brommpojkarna i Stockholm – den store talentklubben i Stockholm. Så ble han plukket opp av AIK, hvor han ikke tok steget fullstendig. Han er blitt lånt ut litt her og der og har tydeligvis et potensial, så får vi se om det får blomstre hos oss.

Antageligvis er han hentet inn for å erstatte/kjempe om en plass med Osame og Aron, men vi får se hvordan Fagermo vil bruke han når han endelig kommer seg til Norge. Det er vel fortsatt noe karantenegreier for de som kommer fra Sverige. Han er i utgangspunktet høyrekant, men er også brukt sentralt og til venstre. 1.74 meter høy.

25-4 i målforskjell

5-0 over Stabæk i går, ekte hat trick av Elise Thorsnes (47, 65 og 79) og til sammen 25-4 i målforskjell etter seks kamper. Seks seire og tabelltopp. Vi kan vel trygt si at det var bra Elise droppet karrieren som kulestøter til fordel for fotball (hun er faktisk gammel juniornorgesmester i kulestøt). Nykommeren i Enga tilfører oss masse rutine og er nå oppe i fem mål for sesongen. Det lukter godt av damene i år, og når det svinger rundt klubben, kommer også interessen fra andre.

Ifølge Nettavisens kilde har Paris Saint-Germain lagt inn et bud på Celin Bizet Ildhusøy. Den franske storklubben skal ha tilbudt VIF et sekssifret beløp for en av de største profilene i norsk fotball. Vålerenga vurderer nå om de skal gi slipp på en av deres mest verdifulle spillere eller om de er bedre tjent med å beholde Bizet når de skal ut i Champions League til høsten, skriver Nettavisen.

[poll id=»344″]

PS. Søndag spiller vi borte mot Strømsgodset kl 20, og samtidig har damene hjemmekamp og toppkamp mot Rosenborg. Lar du deg imponere over fotballforbundet?

Vålerenga i dag

Dagboka minner om at hurtigtest er det som gjelder hvis du ikke har grønt koronasertifikat. Kristoffer Hagenes er kveldens dommer, og det er faktisk noen billetter igjen til kveldens kamp. Som Fagermo sier: Er du glad i Vålerenga, er du der i kveld. Er du glad i friidrett, er du på Bislett Games. Det er uansett ingen kamper i EM, det er i Oslo det skjer.

 

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar