Dagboka fredag 2. juli 2021

Håhåhå! Livet leker på denne fredagen. Nå er det deilig å være i hovedstaden og holde med Vålerenga. Fullstendig overkjøring av Sarpsborg fra Viken i går, sjukdommen ser ut til å ha stagnert, folk blir vaksinerte en masse, åpningstidene på puben utvides og sola steiker på himmer’n fra Lilleaker til Mortensrud. Å Oslo du bedåre! … Fortsett å lese «Dagboka fredag 2. juli 2021»

Håhåhå! Livet leker på denne fredagen. Nå er det deilig å være i hovedstaden og holde med Vålerenga. Fullstendig overkjøring av Sarpsborg fra Viken i går, sjukdommen ser ut til å ha stagnert, folk blir vaksinerte en masse, åpningstidene på puben utvides og sola steiker på himmer’n fra Lilleaker til Mortensrud. Å Oslo du bedåre!

Kamp i går

Fem mål, alle score av Vålerenga og fire av dem i vår favør. Om du ønsker en bedre oversikt over kampen enn det anbefaler vi at du leser referatet fra i går.

Det var mange som kjempa om å være banens beste i går. Bjørdal trykka som faen, Borch begynner virkelig å vise at han er en seriens beste scorende forsvarsspillere, Udahl banker inn mål, Oldrup er hel ved, Saraoui drar av forsvar, Sam hold faen meg på å score, Christensen, Tollås, Layouni, Näsberg ALLE viser seg fram.

Det at Deilef slenger på en halv russevan mot slutten gjør at Vålerenga til slutt endte med rundens yngste lag (bro-science). Det er godt å se at det spirer og gror.

Vi gratulerer Mathias Emilsen og Jacob Dicko Eng med A-lagsdebuten(?)!

Hvis vi skal si at noen var usynlige i gårsdagens kamp må det kanskje være Klaesson? Og det er jo ikke hans feil. Det var stort sett enveiskjøring.

I tillegg til spillera var det magisk trøkk på tribunen. Både fra Østblokka og de andre.

Det hele satt ramma for et vanvittig fyrverkeri. Den type fyrverkeri som sender oss til Europa neste år også.

Faen så fornøyde vi er!

Vi må snakke om barten til Odin

Ettersom Odin er trønder var det bare snakk om tid før barten kom frem og VPN liker det! Vitenskap (nok en gang av typen bro) viser at det har vært en betydelig nedgang av vakre mustasjer i fotballen siden det ble startet på 1880-tallet.

Odin og barten hans jubler sammen med de andre Vålerenga-spillerne etter at Odin og barten hans har scora mål med foten.

På den tiden hadde stort sett hele laget barter.

For oss som liker kombinasjonen hockeysveis og bart var 70- og deler av 80-tallet en høydare.

Det var på den tiden mektige nesehekker (og mullètter) som David Seaman, Ricky Villa, Guus Hiddink og stor sett alle på det Vest-Tyske landslaget som herjet. (Om du ønsker å lese mer om temaet anbefaler vi denne fantastiske artikkelen fra britiske The Guardian om temaet. Vi vil spesielt bemerke Graeme Souness.)

Odin ønsker selvsagt å spre gleden til flere, enten gjennom godt diplomati, eller gjennom gambling. Om du lurer på hvorfor Odin ikke bare setter ballen til høyre der det er åpent ble det forklart i går kveld. Dersom han scora med venstrebeinet skulle fysioen gro samme ansiktshår. Så sagt, så gjort.

Bedre kjent med Udahl

At Henrik Udahl er en fin fyr regna vi selvsagt med, men under gårsdagens intervju ble det bekrefta. Der sto en ganske ung mann som ikke hadde spilt foran tilskuere før og så litt overmanna ut. Han var god Vålerenga-breial og samtidig ydmyk og jovial.

Slike folk vil gamle Enga ha! Om han forsetter å bøtte inn mål kan det bli trangt foran for Vidar. Den eneste muligheten vi ser er at det endres spillesystem. Det er tynt med folk i forsvarsrekka. Så hvorfor ikke bare bygge på det? 3-5-2. Vi vil ha begge!

Solgte billetter

I går var det potensielt 5000 tilskuere som kunne slippe inn på Valle. 3 893 ble registrert.

Det er selvsagt for dårlig.

Vi har noen teorier om hvorfor det ble sånn og hva vi, som supportere, kan gjøre med den saken.

Folk med sesongkort må møte opp.

Vi forstår at ikke alle alltid har tid til å dukke opp på kamp og vi ser at det kanskje passer ekstra dårlig på torsdagskvelder når det pusher mot ferie. Dette er ikke en kritikk av sesongkortinnehavere da det finnes tusen gode grunner for fravær, men en påminnelse om at man kanskje bør prioritere litt når man har «fusvalg».
Kanskje låne bort kortet til noen som ikke har? (Ikke lov, men du veit.)

Det var folk, men ikke maks antall inne på stadion i går.

Folk er i dvale.

 • Det er vanskelig å følge med og bli motiverte når stort sett hele samfunnet lider av en form for kollektiv brakkesjuke.
 • Stort sett alt (i hvert fall her i Oslo) har vært stengt ned siden oktober i fjor, og folk har ikke helt hatt tid til å venne seg til at ting faktisk starter å åpne opp.
 • Som vi har påpekt i Dagboka tidligere har «viktige» arrangementer som fotball-EM gått oss hus forbi. Halve VPN-redaksjonen skvatt til en mandag da vi ble påminna om EM starta den uka. EM 2020 that is.
 • Nå er det på tide at vi våkner opp. «It’s a new dawn» som de sier på britisk.

Dårlig eller varierende informasjon.

Det har vært mye å forholde seg til. Man har regjeringa, bystyret, klubben og NFF om hverandre som hele tiden har ment noe og lagt opp regler.

Det kan for mange ha virka uoversiktlig og overveldende.

Her er det fint om klubben kommer på banen og lager en liste over hvordan ting faktisk er.

Etter det VPN forstår er regla:

 • ALLE må ha koronapass. Om du IKKE er vaksinert eller har vært sjuk, må du ta en test TIDLIGST 24 timer før kampstart.
 • Sesongkort er prioritert
 • Billetter fås kjøpt i Sjappa eller på Ticketmaster.no
 • Har du fått billett, og har du koronapass, er det bare å gå på kamp.

Folk er drittlei lobotomeringa.

 • Folk er lei av å få spisse gjenstander dytta inn i kroppen av folk iført maske.

Det er fair.

VPN insisterer dog på at du tar en «siste for laget» når du blir tilbudt vaksinering.

Altruisme.

 • Det er ikke alle som drar på kamp som er syngende og hoppende supportere som de som står i midten på Østblokka og tenker taktisk at de ikke kjøper billetter fordi det finnes andre som ønsker dem mer og synger høyere.
 • Det er bra for dem og for laget.

Hyggelig tanke, men det er bedre med «full» stadion. Man MÅ ikke synge. Vi kjenner ikke til supportere som drar på kamp uten å klappe og juble. Alle monner drar.

Det er ferie.

Du står i fergekø ved Lavik.

Det er ikke alt her VPN kan gjøre noe med, men vi tør påstå at vi nok følger litt mer med på det .. organisatoriske Vålerenga enn mange andre supportere. Vi tar med det vår del av «skylda» og skal forsøke å komme med bedre informasjon rundt kamper, tider og ikke minst billetter i framtida.

Men! Ikke ta alt fra oss som god fisk. Vi er kun en veileder. Den virkelige sannheten finnes på klubbens egne sider: https://www.vif-fotball.no/billetter/billettinformasjon og http://vif-damefotball.no/billetter/

TLDR; Kjøp billetter og kom deg på kamp. Er det tomt for billetter, så er det tomt.

Kamper på søndag

Det spilles to kamper på søndag. En i Toppserien og en i Eliteserien.

Begge spilles klin likt. Altså klokka 20:00.

Det er det NFF i sin visdom har kommet opp med. De regner vel ikke med at det er kryssende supportere mellom dame- og herrelagene. Det hadde vært for dumt.

Heldigvis spilles kun én av kampene på Valle. Det hadde vært masete og rart om de ble spilt samtidig.

Valle

På Valle møter tabell-ener Vålerenga, tabell-toer Rosenborgs ørn for batalje.

Vålerenga står nå med vanvittige 21 i målforskjell på seks kamper etter å ha valsa over henholdsvis Klepp (7-0) og Stabæk (5-0) den siste uka.

Trøndera på sin side har 12.

Det er det eneste som skiller de to laga nå. Begge har vunnet samtlige kamper denne sesongen. Med andre ord ligger alt til rette for en forbanna rysare. Vinneren vil trone alene på toppen av tabellen.

Vårt tips er at det blir Vålerenga.

Om du bare skal se én kamp denne helga bør det bli denne.

Drammen

Gutta ligger på sin side på en sterk tredjeplass etter 11 spilte kamper denne sesongen. Det har som vanlig vært varierende spill, men vi har kommet positivt ut takket være kamper som gårsdagens på Valle og at Eliteserien er ved sedvanlige der topp kan slå bunn med selv laber bris som medvind.

Bortsett fra i Bergen selvsagt der det har vært konstant storm fra øst og laget er blåst på sjøen. Vi ser ikke helt hvordan de kan ro dette tilbake på land og bli i årets liga.

Bak oss på tabellen truer det fremdeles mange lag som har færre spilte kamper, så vi må se tredjeplassen som litt teoretisk frem til forskjellene er utligna. Vi mener likevel at vi ser gode konturer av et lag som kommer til å hevde seg i toppen ut hele sesongen.

Med seier mot Godset på søndag er det enda sikrere.

Sesongen hittil for drammensera kan oppsummeres i at de har spilt en sesong omtrent som forventa av dem. De har vunnet mot lag som Sandefjord og Brann, men tapt (noen med ordentlige smeller) mot lag som Molde og Bodø/Glimt.

Det er litt typisk at dette blir en slitekamp for Vålerenga der man spiller mot fullstendig bussparkering i Drammen.

Det er ikke der hverken vi eller Godset Union ønsker å se på hjemmebane, så det er mulig det sprekker fullstendig om vi får pressa inn et mål tidlig og da blir det fort Oslodisko på Marienlyst.

Vi har liten tro på hjemmeseier.

Dejana Stefanovic

Vi gratulerer midtbane-mester og VPN-venn Dejana «Decki» Stefanovic med kåringa som månedens spiller i Toppserien.

Hun uttaler:

Jeg er selvfølgelig glad for å motta prisen som månedens spiller og deler den selvsagt med verdens beste lagvenninner. Vi spiller fin fotball om dagen og selv har jeg aldri følt meg bedre!

Og donerer spenna til CARE.

Fantastisk! Grattis!

Vålerenga i dag

Vi tar en øl og ser EM mens vi holder med Sveits og Belgia.

Legg igjen en kommentar