Alt du må vite om Europa Conference League

Trekning om hvem Vålerenga møter i 2. kvalikrunde, ingen bortesupportere på kamper og mer. Her er alt vi vet før trekninga. Klokken 13.30 i dag er det trekning, den kan du se direkte her på vpn.no. Vålerenga er lagt i gruppe 5 og er useeda (lag 6-10), det betyr at vi kun kan møte lag … Fortsett å lese «Alt du må vite om Europa Conference League»

Trekning om hvem Vålerenga møter i 2. kvalikrunde, ingen bortesupportere på kamper og mer. Her er alt vi vet før trekninga.

Klokken 13.30 i dag er det trekning, den kan du se direkte her på vpn.no.

Vålerenga er lagt i gruppe 5 og er useeda (lag 6-10), det betyr at vi kun kan møte lag fra seeda gruppe (lag 1-5). Vålerenga er trukket som lag nummer 6, husk det, siden det kommer til å gå igjen videre i trekninga.

GRUPPE 5

Seeded:

1 Gent (BEL)

2 AGF Aarhus (DEN)

3 Dudelange (LUX)

4 Hibernian (SCO)

5 Santa Clara (POR)

Unseeded:

6 Shkupi (MKD) / Llapi (KOS)

7 Vålerenga (NOR)

8 Stjarnan (ISL) – Bohemians (IRL)

9 Mons Calpe (GIB) / FC Santa Coloma (AND)

10 Bala Town (WAL) / Larne (NIR)

Av lagene her så bør vi nok håpe på å unngå Gent. Det er et bra lag og vil fort ødelegge for videre europaspill. Aarhus fra Danmark er nok mer på nivå med Vålerenga og kan gå begge veier. Dudelange fra Luxemburg er nok laget vi bør håpe på. De har nok ikke så mange toppspillere der.

Hibernan kom på tredje plass i den skotske serien, slått av Rangers og Celtic. Dette kan fort være ett bra lag. Santa Clara fra den portugisiske ligaen er det eksotiske laget i denne runden, de kommer nemlig ikke fra fastlandet, men fra Azorene.

Kampene spilles 22. og 29. juli.

Trekningen

Trekningen vil forgå slik:

To boller gjøres klare, en for de seede lagene (fem baller som inneholder nummer 1 til 5) og den andre for useeda (fem baller som inneholder nummer 6 til 10).

En ball tas fra hver bolle og plasseres i en tom bolle. En av de to ballene trekkes tilfeldig og åpnes for å vise nummeret den inneholder. Den andre ballen trekkes og åpnes for å fullføre parringen. Resultatet gjelder alle ni gruppene.

For eksempel, hvis den første ballen inneholder tallet 2 og den andre tallet 8, vil klubbene som har fått tildelte nummer 2 og 8 i hver av de ni gruppene spille mot hverandre. Den første trukke ballen, her som inneholder nummer 2, utpeker hjemmelaget til første etappe i alle ni oppgjør. Den samme prosedyren utføres med de resterende ballene for å fullføre trekningen.

Ingen bortesupportere

UEFA bestemte 14. juni at det ikke blir tillatt med bortesupportere på kvalikrundene i CL, Europa League og Conference League.

Nå som vi endelig hadde kvalifisert oss til Europa så håpet nok mange Vålerenga-supportere på at de endelig skulle få seg en tur, men det skjer med andre ord ikke før et eventuelt sluttspill. Vålerenga må dermed gjennom 2. og 3. kvalikrunde, pluss play-off før det blir aktuelt.

De fleste hadde nok håpet på at grønt coronapass skulle gi tilgang til stadioner rundt i Europa, men nå har UEFA bestemt at det ikke blir slik.

Legg igjen en kommentar