Dagboka fredag 11. juni 2021

Endelig fredag igjen. Sola som har skint den siste uka har gjemt seg litt bedre i dag, men det ser ut som det blir sol og øl og vålerenga minst en uke til. Som sikkert ikke alle har fått med seg starter europamesterskapet i fotball for herrer i dag. Ett år for seint og siden … Fortsett å lese «Dagboka fredag 11. juni 2021»

Endelig fredag igjen. Sola som har skint den siste uka har gjemt seg litt bedre i dag, men det ser ut som det blir sol og øl og vålerenga minst en uke til.

Som sikkert ikke alle har fått med seg starter europamesterskapet i fotball for herrer i dag. Ett år for seint og siden det året uansett skal glemmes heter det fremdeles UEFA Euro 2020.

For denne dagbokisten kom dette mesterskapet litt som julekvelden på kjærringa. Ja, det har liksom ligget bak der, men det har ikke vært viktig. Litt som jula.

Og etter å ha snakket med andre mennesker både på jobb og på pub, virker det som entusiasmen rundt mesterskapet i den norske befolkningen ligger noe lavere enn den pleier.

Kanskje fordi landslaget vårt ikke er med, men trolig mer fordi folk heller prioriterer å se på den fantastiske eliteserien.

Eliteserien går samtidig som EM hele veien til finalen og det hele kulminerer med Vålerenga – Lillestrøm på selve finaledagen 11. juli.

Frykt ikke! Vålerenga spiller klokka 15:30, mens finalen er klokka 21:00. Er vi dritheldige kan vi først se Vålerenga på stadion som faktiske tilskuere, så drikke noen gode øl og spise noe mat på Øst, Bohemen eller Vertshuset, for så å se Kroatia – Belgia utpå kvelden.

Vikingarna

Førstkommende søndag midt mellom kampene til Nord-Makedonia og Ukraina spilles ukas viktigste kamp når Vålerenga møter Viking.

Her skriver dagboka normalt noe nedsettende om motstanderlaget så: Viking er dritt, Stavanger er et høl og dialekta dem prater er ekkel.

Kampen spilles klokka 20:00 og går på fjernsynet.

Sånn. Nå over til noe viktigere; Tabellen.

På tross av et dritt-tap og to unødvendige (den ene var vel ok..) uavgjort og «bare» 11 poeng på seks kamper ligger vi faktisk helt greit an på tabellen.

Med Rosenborg på 14 poeng ligger vi bare tre etter gullet.

Med andre ord kan vi med jævlig god medvind klatre opp på første. Det hadde vært deilig.

Nesten like deilig som at Vålerenga gjør det bra er det som skjer i motsatt ende av tabellen. På direkte nedrykk ligger to gamle kjenninger; Bøfla og skarrepakket.

Stasjonsbygda FC har riktig nok bare spilt tre kamper og vunnet én. Bergensera derimot har en mer spilt enn Vålerenga.

Ellers ser vi jo tendenser til det vi gjorde i fjor. Det er trøndertungt på topp med Bodø, Molde og Kristiansund mellom oss og Strindheimbanden.

Men damene da?

Landslagssamling, fri og karantene. Neste kamp er 19. juni mot Kølabånn.

Når man driver og vinner ligaer og spiller i Europa er det en del spillere som tas ut. Fra Vålerenga gjelder det:

  • Elise Thorsnes og Synne Jensen stiller for Norge
  • Rikke Madsen, Janni Thomsen og Stine Ballisager Pedersen stiller for Danmark
  • Ingibjørg Sigurdardottir stiller for Island
  • Dejana Stefanovic stiller for Serbia

For J19:

  • Emma Iversen
  • Amanda Andradottir
  • Mari Nyhagen
  • Stine Nybø Brekken

Vålerenga i dag

Vi tar en fredagspils og ser på EM og varmer opp til Vålerenga på søndag.

PS! Heia Finland!

Legg igjen en kommentar