Vålerenga med stålkontroll

Vålerenga hadde full kontroll i årets første treningskamp. 2-1-seier mot Sarpsborg 08, og alle tre scoringene kom etter corner. Men aller best var det at vi var bunnsolide og gøyale å se på. Nå kan 2021 bare starte! Vålerenga med full kontroll på Intility Arena da Sarpsborg 08 ble slått 2-1. https://t.co/UWN1nIA1v2 — Vålerenga Fotball … Fortsett å lese «Vålerenga med stålkontroll»

Vålerenga hadde full kontroll i årets første treningskamp. 2-1-seier mot Sarpsborg 08, og alle tre scoringene kom etter corner. Men aller best var det at vi var bunnsolide og gøyale å se på. Nå kan 2021 bare starte!

Vålerenga – Sarpsborg 08. Scoringer: 1-0 selvmål/Ivan Näsberg (assist Felix), 38 min. 2-0 Jonatan Tollås Nation (assist Felix), 77 min. 2-1 Skålevik, 91 min. Vålerengas lag: Kristoffer Klaesson – Felix Horn Myhre, Brage Skaret, Ivan Näsberg (Jonatan Tollås Nation), Sam Adekugbe (17 min Oskar Opsahl) – Henrik Bjørdal (28 min Sakarias Opsahl), Fredrik Oldrup Jensen (28 min Mathias Johnsrud Emilsen), Tobias Christensen (28 min Seedy Jatta) – Aron Dønnum, Vidar Ørn Kjartansson (45 min Henrik Udahl), Amor Layouni (45 min Osame Sahraoui ).

Kampen ble som man kunne forvente, Vålerenga trillet mest ball, og Sarpsborg la seg litt bakpå. De presset ikke like høyt og hardt som man har opplevd tidligere, i alle fall ikke før en del minutter ut i andre omgang. Dermed fikk vi styre kampen som vi ville, og flere av våre offensive spillere fikk vist seg fram, og ikke minst Felix på høyrebacken. To assist på cornere, som VPNs referent egentlig syntes var noen slappe pølser av noen innlegg, men du kan ikke argumentere mot to assist.

Billedproduksjonen på disse treningskampene er ikke akkurat first-rate top-notch, som det heter. Så fortsatt tror vi egentlig at 1-0-scoringen var et selvmål av Sarpsborgs nummer fire, men det kunne se ut som Ivan feiret gållen etterpå. I alle fall ble det zoomet inn på han etterpå, så vi gir gjerne Ivan gållen. Ivan var uansett supersolid i de 45 minuttene han spilte.

Amor Layouni viste også ferdigheter som du liker å se i blå drakt, og ganske nær han spilte også Tobias Christensen (snart 21), noe som var en fryd for øyet. God pasningsfot og plasserer seg fint. Dessuten må Aron Dønnum nevnes. I år spiller han med trøye 10. Aron, ikke les dette, men er det disse du vil bli sammenlignet med? Pelé, Diego Maradona, Zinedine Zidane, Michel Platini, Roberto Baggio, Lothar Matthäus, Dennis Bergkamp, Francesco Totti, Zlatan Ibrahimovic og Lionel Messi, alle typiske nummer 10-spillere.

Vel, Dønnum er en helt annen 10-er-spiller, men han viste mange ganger i dag at han fortsatt har egenskaper som går uttapå «det meste» i norsk fotball. Tenk om Dønnum hadde hatt fart… Det ble med noen lekre pasninger, finter og stolpeskudd i dag, men så var jo heller ikke dagens kamp av noen som helst betydning.

Vi er ikke helt ferdig med Layouni – som har massevis av tempo i kroppen – men da han ble bytta ut i pausen har vi en leken og kreativ Osame Sahraoui (snart 20) å sette innpå som ikke akkurat svekker laget. Det var betryggende å se Osame fortsette der han slapp i fjor.

Brage Skaret (snart 19 år) spilte 90 minutter uten noen som helst problemer. Deilig. Og det var godt å se at midtbanen holder nivået også i år. Det ble Fredrik i sin defensive 6-er-rolle, flankert av Tobias til venstre og erfarne, robuste og solide Henrik til høyre. Henrik er bare 24 år, og det er digg å tenke på!

Det aller meste fløt godt i dag – til og med da vi byttet ut alle tre på midtbanen samtidig da det var litt under halvtimen igjen. Den tidligere Lyn-gutten Mathias Johnsrud Emilsen (snart 18 år) tok den dype rollen, mens Sakarias la seg til høyre og Osame til venstre, mens Jatta la seg på venstrekanten.

Det er fortsatt «bare april» – og det er bare i disse koronatider – men det eneste som bekymret etter denne kampen var at vi ikke setter sjansene våre. Du kan ikke regne med så lett spill på cornere i serien, og da må vi sette sjansene vi skaper. Men fåkk, dette var en god dag på jobb, folkens.

[poll id=»326″]

Legg igjen en kommentar