Dagboka mandag 22. mars 2021

Det er stille på Vålerenga, så da må vi se på andre ting. Hockey og fotball. Hockey-sesongen er avlyst. Det syns vi selvfølgelig er jævla trist, men vi skjønner det. Frisk Asker er hylla som vinnere, selv om det er litt rart å ta det seriemesterskapet seriøst. Vi regner med det kommer en stjerne ved … Fortsett å lese «Dagboka mandag 22. mars 2021»

Det er stille på Vålerenga, så da må vi se på andre ting. Hockey og fotball.

Hockey-sesongen er avlyst. Det syns vi selvfølgelig er jævla trist, men vi skjønner det. Frisk Asker er hylla som vinnere, selv om det er litt rart å ta det seriemesterskapet seriøst. Vi regner med det kommer en stjerne ved siden av årstallet som forklarer litt mer. At det er en kåra en vinner er det ingen som krangler på. Det som derimot har vekket harme hos noen av klubbene er spørsmålet om opprykk og nedrykk.

Narvik er ett av de laga som har kasta seg inn i denne debatten. Sånn serien står nå rykker de ned i første divisjon. Narvik mener det er urettferdig siden de ikke har spilt mot alle lagene i serien. Halden er det eneste laget som mangler i, men siden de ikke har spilt mot alle bør de heller ikke rykke ned. Redaksjonen ser poenget deres. Problemet er bare at om Narvik ikke rykker ned, så kan ikke «vinneren» av første divisjon rykke opp. Og det er jo ikke rettferdig det heller, mener vinneren av første divisjon – Lørenskog.

Der Narvik trekker fram det sportslige og fair play som en grunn dytter Lørenskog unga foran seg som sin. For hva skjer MED UNGA om klubben ikke rykker opp for om klubben ikke rykker opp så forsvinner sponsorene og da GÅR KLUBBEN KONK og tenk på UNGA om klubben går konk. Vi lurer litt på om dette er spill for galleriet. De er jo fryktelig klar over hva som skjer med unga om klubben går konk.

Uansett. Norsk hockey er i en situasjon de ikke burde være oppi. Før sesongen starta burde de som organiserer Fjordkraftligaen og første divisjon samle alle klubbene og bli enige om følgende: 1) Hva skjer om serien må avsluttes før sluttspillet? og 2) Hva skjer om serien blir avslutta før sluttspillet og før alle klubbene hadde spilt minst en kamp mot hverandre?

Hadde de som styrer vært mer opptatt av disse spørsmålene enn mye annet hadde vi ikke stått i denne situasjonen vi er i nå. Eller, den situasjonen Lørenskog og Narvik er i nå. Det er klart det blir bråk om man skal klargjøre vurderingskriterier etter at prøven – eller serien – er over.

Spiller signerer for en annen klubb enn Vålerenga

Det er ikke så ofte vi omtaler overganger i Norge som ikke omhandler Vålerenga, men nå skal vi gjøre et unntak. Den tidligere Mjøndalen-spilleren Sondre Liseth har signert for FK Haugesund. Det kan FKH selv fortelle via sine nettsider.

Hvorfor nevner vi dette? Mest på grunn av uttalelsen han kommer med til nevnte medie:

– Først av alt så gleder jeg meg veldig til å bli FK Haugesund-spiller. Jeg er veldig motivert for å spille for klubben og kjenner på litt ærefrykt over at en klubb som FK Haugesund har ønsket meg så sterkt og valgt å kjøpe meg fra Mjøndalen, sier Liseth til FKH.no

Dette syns vi er søtt. Vi er ikke helt sikre på hvem denne Liseth er, men han er visstnok en ålesunding som har en form for tilknytning til Bergen. Og da har vi jo forståelse for at Haugesund er stort. Det er ikke akkurat verdens navle, det er ganske mye annet enn det, en av Norges tristeste «byer» om vi skal være ærlig. Og det er vi jo ganske ofte. De har et OK uteliv, men det er kun noe vi har observert før kamp.

I samme åndedrag så må vi si at dette ikke er til forkleinelse for Liseth. Vi syns det er kult at ikke alle drømmer om å bli Neymar eller Peter Lorimer eller Ian Wright eller han nordmannen som gjør det OK i Borussia Dortmund. Vi syns det er kult at ikke alle drømmer om å spille for toppklubber som Vålerenga, Bayern München eller Los Angeles Galaxy. Vi syns det er kult at han syns det er fett en klubb bare vil ha han, at han ikke drømmer om å ligge med ballets dronning eller konge – men er happy med en rolig håndjager på toalettet fra en av de mindre populære folka.

Vålerenga i dag

Det skjer ikke så mye i dag. Mye mulig det er trening for damene. Herrene har vel fortsatt karantene.

Legg igjen en kommentar