Er det greit med treningsleir i Spania nå?

Mens Bodø/Glimt får trene optimalt i Spania, må flere eliteserieklubber holde seg i ro etter nye tiltak på Østlandet. Det skriver lokalavisa i Bodø. Hva synes du om dette? [poll id=»324″] Fjorårets seriemester fikk mye oppmerksomhet da de 23. februar på sine egne nettsider skrev: Beslutningen er tatt etter grundige vurderinger internt på styrenivå og … Fortsett å lese «Er det greit med treningsleir i Spania nå?»

Mens Bodø/Glimt får trene optimalt i Spania, må flere eliteserieklubber holde seg i ro etter nye tiltak på Østlandet. Det skriver lokalavisa i Bodø. Hva synes du om dette?

[poll id=»324″]

Fjorårets seriemester fikk mye oppmerksomhet da de 23. februar på sine egne nettsider skrev:

Beslutningen er tatt etter grundige vurderinger internt på styrenivå og i dialog med NFF, NTF og kommunale smittevernsmyndigheter.

Noen dager senere dro de til Spania på treningsleir, og selv om planen var å komme hjem i går, har de nå forlenget oppholdet. Det store spørsmålet er om denne reisen egentlig er strengt nødvendig. Kan en treningsleir i fotball virkelig være strengt nødvendig, og det bare for ETT lag i Norge?

Glimt tar Norsk Toppfotball (NTF) og fotballforbundet (NFF) til inntekt for at avgjørelsen er riktig. Vel, direktør Leif Øverland i Norsk Toppfotball, sier til VG:

Glimt har henvendt seg til oss og til Norges Fotballforbund. Det har ikke vært vår jobb å si ja eller nei til dette.

Og i samme intervju til VG vil heller ikke NFF støtte deres avgjørelse. Elitefotballdirektør Lise Klaveness sier hun ikke har noe spesielt syn på Glimts valg om å reise:

Vi kan ikke ta stilling til det. Det er utøvere som er i en vanskelig situasjon, og det er en pandemi som er vanskelig for alle. Dialogen med Glimt har handlet om å dele erfaringer om smittevern.

UDs reiseråd til det norske folk er krystallklare:

Utenriksdepartementet fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige… Det er fortsatt høye smittetall i Spania.

Det finnes riktignok en lokal smittevernoverlege i Bodø som heter Kai Brynjar Hagen, og han støtter overraskende nok byens klubb:

Det å kunne dra til et sted og leve i slike isolerte omgivelser vil være den beste måten for klubben å unngå smitte, sier han i en uttalelse.

Og dermed driter han – kanskje som de fleste andre i Bodø – i hvilken signaleffekt handlingene deres har. Det er mulig de ikke har fått det med seg i Bodø, men det er faktisk en nasjonal smittedugnad i Norge. Eller er det sånn at alle i dette forblåste fiskeværet oppfører seg som om de er på nachspiel i en suite på Scandic Havet?

Det er faktisk grunner til at det ble mye oppmerksomhet i media da de stengte polet i Oslo og folk dro til nabokommunene for å handle, eller da en politiker ville ta båten til Nesodden for å ta seg en utepils der siden det ikke var mulig i Oslo. Vi er i en pandemi, og selv om Glimt er ett av flere lag som skal ut i Europa i år er det faktisk bare Glimt som gir faan i den signaleffekten det er å bryte myndighetenes anbefalinger. Molde spiller tross alt Europa League-kamper og må være unntatt.

Dag-Eilev Fagermo sier Bodø/Glimt har et konkurransefortrinn når du ikke kan spille treningskamper i Norge før seriestart. Vålerenga-treneren vil likevel holde seg innenfor landets grenser. Han får støtte av Sarpsborg 08.

– Omdømmet vårt er det viktigste. Vi ønsker ikke å trosse myndighetene. Blir det et initiativ fra NTF som går på felles avreise blant klubbene, etter avklaring med helsemyndighetene, stiller vi oss annerledes til det. Men å prøve å unngå regelverket og smette unna, er helt uaktuelt for Sarpsborg, sier sportssjef Thomas Berntsen til Eurosport.

– Vi mener norske klubber må følge anbefalingene som gis av myndighetene. Det gjelder både utenlandsreiser og andre regler, sier talsperson Gjert Moldestad til NRK. Norsk Supporterallianse mener Glimt her gjør noe de andre klubbene velger å ikke gjøre. De gir seg selv et fortrinn, sier Moldestad.

I samme artikkel sier NRKs sportskommentator, Jan Petter Saltvedt, at han er kritisk til at Glimt velger å reise til Spania. – Jeg føler ikke Glimt trenger å skaffe seg konkurransefordeler på den måten. Her gjør de ting som utfordrer mine begreper om fellesskapsforståelse, sier han.

Det er sjelden VPN støtter Lillestrøm i noe som helst, men i denne saken er det lett å være enig med sportssjef Simon Mesfin i LSK, som sier til VG:

Etter min mening kan vi kaste fair play-ånden i dass og skylle ned. Det er «me, myself and I» som gjelder. Sånn er ikke alle, men det hjelper ikke, når noen er det.

Og hva tror du Bodø/Glimt svarer på denne kritikken?

– Jeg tror både klubber og enkeltpersoner bør være svært forsiktig med å mene noe om andre klubbers moral og forhold til fair play. Jeg tror ikke Simon tenkte et sekund på å stoppe treningene i Lillestrøm da vi var i karantene tidligere i vinter, sier daglig leder Frode Thomasen i Bodø/Glimt.

Det er greit å huske på at Bodø/Glimt har hatt to perioder med karantene etter nyttår – begge på grunn av intern smitte av koronaviruset.

[poll id=»325″]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar