Dagboka torsdag 18. februar 2021

En uke siden damenes Champions League-kamp mot Brøndby og nå starter herrene sine treningskamper. Dagens dagbok er fotballtung. For en uke siden så spilte Vålerenga damer Champions League mot danske Brøndby. Denne kampen skulle egentlig vært to og skulle egentlig vært spilt i desember. Da var Vålerenga i kampform, hadde alle spillerne sine tilgjengelig og … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 18. februar 2021»

En uke siden damenes Champions League-kamp mot Brøndby og nå starter herrene sine treningskamper. Dagens dagbok er fotballtung.

For en uke siden så spilte Vålerenga damer Champions League mot danske Brøndby. Denne kampen skulle egentlig vært to og skulle egentlig vært spilt i desember. Da var Vålerenga i kampform, hadde alle spillerne sine tilgjengelig og ville grusa et Brøndby som ikke hadde spilt fotball på en stund.

Sånn gikk det ikke. Historien er sikkert godt kjent nå. Brøndby fikk corona-smitte i stallen, sørga for å ta med folk som ikke skulle være med og alt ble kaos. I herrenes CL ville det blitt oppstandelse, skriverier og tap og bøter til Brøndby. Siden vi snakker om damenes Champions League så ble det ingenting. En kamp og klubbene måtte selv bli enig om hvor mange nye spillere de skulle kunne registrere. Brøndby trengte bare en. Vålerenga trengte det. Da ble det ingen. Det snakkes mye om fair play, men det er rart hvordan dette forsvinner ut av vinduet når det er snakk om resultater.

Vålerenga helt utenfor kampform og nesten helt uten trening møtte opp og gjorde så godt de kunne. 1-1 etter full tid førte til straffer. Der gikk det dessverre ikke. Redaksjonen syns hele laget fortjener stående applaus. Hadde vi vært der ville vi hylla dem. Brøndby fortjener årets kaktus. Håper de setter seg på den etter å ha blitt grusa av Lyon eller Wolfsburg eller noe annet.

Nå må vi bare se framover. Neste sesong blir nok et nytt rotterace. Trondheims-ørn vil gjøre alt for å vinne sitt første seriegull som Rosenborg og Lillestrøm vil nok vise at fjorårets 4. plass ikke er noe de tenker å ha som fast plass. Selv om vi kanskje er for free seating så tenker vi at førersetet er vår plass. Men da må Vålerenga opp noen hakk for uten Sherida Spitse så er det ikke så langt unna de andre.

Uansett – vi gleder oss!

Herrekamp i snøen

I morgen skal det endelig spilles treningskamp for Vålerenga Fotball Elite Herrer. Intility arena / Vålerenga stadion er stedet for kampen mellom Vålerenga og Godset. Kampen starter 13:00 og du kan se den på VG+ eller Amedia sine nettsteder. Den er ikke åpen for publikum. Selv pressen er begrensa.

Matchen blir første gang vi får se vår nye stjerneving Amor Layouni. Han har kommet fra pyramide-klubben Pyramids FC for å vise hvorfor han ble solgt for et tosifret antall millioner fra Glimt. Det gleder vi oss til. I tillegg for vi nok også se en rekke andre nye, men som også er gamle, spillere. Henrik Udahl ha vært i klubben før, men nå er han hentet fra Åsane for å utfordre Kjartansson. Fjorårets toppscorer i Obos mot fjorårets toppscorer i Vålerenga der altså.

Så får vi se da om savnet etter Bård Finne, Herolind Shala og Magnus Lekven er så stort. Vi tror kanskje ikke det, men det blir spennende å se.

Vålerenga i dag

Vi ser framover mot lysende tider og krysser fingra for at vaksina kommer tidsnok til europacup-starten.

Også hører vi på podcast-episoden med Matti Vilhjalmson og den helt nye med Lars Erik Schou. Førstnevnte snakker om sin nye klubb og hvordan det var å spille i Norge, mens sistnevnte snakker om sportsvasking og vaarfotball.no.

Legg igjen en kommentar