Dagboka torsdag 11. februar 2021

I dag skjer det. Vålerenga spiller 16. delsfinale i Champions League borte mot Brøndby i København. Når du endelig skal ut i Europa i 2021 er jo Køben en perfekt start. Men vi må holde oss hjemme – en av mange kjipe faktorer rundt denne sesongens Champions League. Kampene skulle vært spilt i desember, da … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 11. februar 2021»

I dag skjer det. Vålerenga spiller 16. delsfinale i Champions League borte mot Brøndby i København. Når du endelig skal ut i Europa i 2021 er jo Køben en perfekt start.

Men vi må holde oss hjemme – en av mange kjipe faktorer rundt denne sesongens Champions League.

 • Kampene skulle vært spilt i desember, da vi var i kanonform og nettopp var ferdig med seriespillet.
 • Kampene skulle vært hjemme/borte, men blir i stedet avgjort over en kamp – på deres hjemmebane.
 • Vi hadde et bedre lag i desember enn vi har nå. Farvel Ajara Njoya, Sherida Spitse og Maruschka Waldus, dere hever nesten ethvert lag.
 • UEFA sa nei til å gi Vålerengas nye spillere dispensasjon – dermed er de foreløpig ikke spilleklare for Europa.

UEFA sliter med å lage rettferdige CL-regler, dog er det ikke bare kvinnefotballen dette går utover. Også i guttas sluttspillkamper flyttes kamper som gjør at ikke alt blir rettferdig. Vålerenga kunne ha spilt sin hjemmekamp på en nøytral bane et sted i Europa, men droppet det av flere grunner.

Utrolig kjedelig er det også at damene ikke har fått trent sammen så mye som de ønsker. Trener Jack Majgaard sier følgende i et intervju med dr.dk:

– Vores udfordring har været, at vi blev lukket ned i januar, så vi ikke kunne træne sammen og vi ikke kunne holde møder sammen. Det har været vores udfordring i det. Vi har fået trænet én uge op til kampen. Der er blevet åbnet op den sidste uge, siger han.

– Det havde været bedre, at det havde været fair forhold, og vi havde spillet én kamp enten på helt neutral bane eller afviklet det over to kampe, men nu er tingene, som de er, og så gælder det om at få det bedste ud af det, siger Jack Majgaard.

DR Sportens fotballkommentator, Arnela Muminovic, mener Vålerenga på papiret er favoritter, siden de både er regjerende norsk mester og pokalvinner.

– Vålerenga er det bedste hold, og det skal de også være, når de er tophold i den norske liga, som trods alt er bedre end den danske liga.

– Kigger man netop på, at de skal spille én kamp på hjemmebane, så er det nok en fordel for Brøndby i og med, at favoritterne nærmest altid går videre, når det er over to kampe. I én kamp kan alt muligt ske. Et hold kan have en dårlig dag, det andet hold kan ramme dagen, så på den måde, summa summarum, så er det nok en fordel, at det spilles over en kamp og Brøndby er på hjemmebane, sier Arnela Muminovic til dr.dk.

Dagboka synes det er vanskelig å ha en veldig kvalifisert mening om sjansene for avansement (men se opp for Nanna Christiansen, toppscorer med 54 europeiske kamper på CV-en). Alt tyder på at dette kan bli en supertett kamp, og det at alt avgjøres i dag, kan like gjerne være en fordel som en ulempe. Det vil ikke være noen tilskuere til stede.

Kampen spilles på Brøndby Stadion, og dette er en arena som er ganske ukjent også for Brøndbys kvinner. Keeper Naja Bahrenscheer sier til klubbens egne sider:

– Det var rigtig dejligt endelig at få en afklaring på, hvordan og hvornår kampen skulle afvikles. Vi er glade for, at det er endt med at blive på Brøndby Stadion, hvilket jeg er sikker på bliver en stor oplevelse for alle – måske især de af os, som ikke har spillet derinde før. Også selvom der ikke må komme tilskuere. Alt er jo på spil i denne ene kamp, så vi kommer til at gøre alt for, at kampen falder ud til vores fordel, så vi opnår videre avancement i turneringen, sier hun.

[poll id=»323″]

Ingen treningskamp

Årets første treningskamp for gutta lar vente på seg. I morgen skulle vi ha spilt mot Sogndal, men korona sier nei. Hjemme mot Strømsgodset fredag 19. februar kan bli første kamp.

– Vi følger selvfølgelig myndighetenes anbefalinger, og gjør det beste ut av situasjonen. At kampene utsettes betyr egentlig bare at vi får brukt enda mer tid på feltet til trening, sier Dag-Eilev Fagermo til klubbens sider.

Dette er planen

 • Vålerenga – Strømsgodset, 19. februar kl. 14.00
 • Vålerenga – Sandefjord, 25. februar kl. 14.00
 • Bodø/Glimt – Vålerenga, 5. mars 16.00
 • Vålerenga – Sarpsborg 08, 9. mars kl. 14.00
 • Raufoss – Vålerenga, 12. mars kl. 13.00
 • Vålerenga – KFUM, 19. mars kl. 13.00
 • Vålerenga – IFK Göteborg, 26. mars TBA

Slåss om toppen

Fagermo er intervjuet av VG i en pluss-artikkel, og der sier han:

– Vi skal minske avstanden, vi skal slåss om toppen. Det må vi våge å si. Sånn skal det være her. Det skal være krav og forventninger til Vålerenga. Det er derfor jeg ville ha denne jobben, sier Fagermo, rett etter at han hadde vært i et møte med eier og investor Tor Olav Trøim.

– Var Trøim fornøyd med sesongen?

– Ja, det var han, svarer Fagermo.

Sportslig leder Jørgen Ingebrigtsen supplerer:

– Trøim er veldig fornøyd – kanskje mest fordi Fagermo ikke ba om noen ting da han ble ansatt. Han er blitt imponert.

VG skriver at de diskutert penger. Det pågår fortsatt en opprydding i stallen. Vålerenga skal satse, men de skal fortsatt satse lokalt og ungt.

– Vi har så mange unge, lovende, og allerede gode spillere, og de vil bare bli bedre. Men skal vi ta neste steg så trenger vi noen rutinerte forsterkninger i tillegg, spesielt siden vi mister mye rutine nå, sier Fagermo.

Fagermo og Ingebrigtsen sier det på et år forsvinner 13 spillere med rundt 1200 kamper og en snittalder på 29 år. Og at det i 2020 ble brukt drøyt 50 prosent med egenproduserte spillere – mot 17 prosent i 2019.

I 2021 skal det satses på Odin Thiago Holm (17). Det lover Fagermo høyt og tydelig.

– Etter Martin Ødegaard – det største talentet jeg har sett i norsk fotball. Han fikk noe spilletid i 2020, men fordi vi ble litt griske på medaljer så ble det noe mindre enn ønsket. Det skal bli mye mer nå. Han skal spille, det er derfor vi gjør bedre plass til han nå, sier Fagermo.

VPN lot seg imponere i hele fjoråret av Fagermo, og 2021 ser faan meg ikke mye dårligere ut. Han sier og gjør de helt riktige tingene, og fyren kan når som helst leie denne dagbokisten hvor som helst. Du har full tillit!

Team Drammen

Vålerenga fremstår nå som et mønsterbruk, og dersom det ikke kommer en eller annen artikkel om krise i økonomien – som det ofte gjør på denne tiden av året – så er det faktisk litt moro å tenke på alle kritikerne av «Team Drammen i Vålerenga». Elendigheten i Vålerenga hadde kun et navn: Team Drammen.

Kjetil Rekdal satt på Eurosport og sa: «Det er ingen sjel igjen. Det er ingen Vålerenga-folk igjen som kan dra opp interessen rundt ting».

Vel, det er de samme folka som styrer klubben i dag, men de har byttet ut treneren. Og i 2016 tror jeg alle i Vålerenga ville ha valgt Ronny Deila foran Dag-Eilev Fagermo. I dag er det selvsagt annerledes.

Jada, dagboka har også tvilt og vært skeptisk og hatt sine dype, mørke tanker i årene 2016 til 2019, og i mange år før det også. Men ved inngangen til 2021 ser faktisk framtida så lys ut at vi tar på oss solbriller. I år så tar vi alt!

Vålerenga i dag

Brøndby – Vålerenga kl 15. Du kan se den her – koster deg 5 kroner for 5 uker.

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar