Vålerenga – Stavanger 2-3

Det har vært en litt merkelig romjuls- og nyttårstid for Vålerenga. De hadde null problemer med å ta seg av Storhamar Dragons og Frisk/Asker, men da Narvik møtte dem i to kamper måtte de til slutt kapitulere. Sånn sett må gutta opp i ringa, vende kjerringa og være kontrollert sinnsjuke. Nytter ikke å møte opp … Fortsett å lese «Vålerenga – Stavanger 2-3»

Det har vært en litt merkelig romjuls- og nyttårstid for Vålerenga. De hadde null problemer med å ta seg av Storhamar Dragons og Frisk/Asker, men da Narvik møtte dem i to kamper måtte de til slutt kapitulere. Sånn sett må gutta opp i ringa, vende kjerringa og være kontrollert sinnsjuke. Nytter ikke å møte opp på føden med brylkrem når man skal møte Stavanger Oilers.

Vålerenga – Stavanger Oilers – Jordal Amfi 5/1 – 2021 kl 19.00

24. serierunde – Fjordkraftligaen 2020/2021

1. periode
1-0 Lindström (Karterud, Ekelund)
2. periode
1-1 Brassart (Rumble, Bryhnisveen)
3. periode
2-1 Lindström
2-2 Martin (Morley, Kissel)
Sudden death
2-3 Brassart ( Morley)

1. periode
Det tar tid før Vålerenga kommer skikkelig i gang. Det er ikke det at Soilers er farlige, men de styrer spillet og våre menn har tidvis problemer med å komme over rødlinja. det er først i et overtall nesten midt i perioden av Vålerenga klarer å bite seg fast i offensiv sone. Det ble ikke mål og det ble ikke mange skudd ila denne utvisningen, men man så i det minste konturene av noe. Noe annet enn å god defensiv jobbing, men lite offensivct krutt. Nye muligheter skulle komme og med ca 5 minutter igjen av perioden får vi en mulighet i 5 mot 3 etter at backene Bryhnisveen og Rokseth Bøen må en tur i fryseboksen. Vålerenga var tålmodige og spilte pucken dypt for deretter å spille tversoer i slot’et før avslutning. Strategien var helt klart å sette ut Holm med å få ham til å sideforskyve seg. Karterud traff Lindström på teipen og sistnevnte kunne vare sette den høyt over en svømmende Holm.  Utover det skjer det ikke så mye. Strøm hadde et godt forsøk fra pointet, men skuddet hans traff stanga. Det overrasket nok Holm endel.

2. periode
I andre periode er vi tilbake til syndene fra første halvdel av første periode. Offensivt har vi lite å komme med, og selv om vi spiller stødig defensivt så kan ikke backa demme opp for alt som kommer. Noen skudd kom igjennom, slik at Søberg langt i fra var arbeidsledig. Etter 7 min fikk Stene 2 min for tripping. Stavanger måtte selvsagt pisse inn en kjip goal i det overtallet. Rundingsbøya Rumble sendte av gårde en puck mot mål som traff Braasart i rumpa og endret retning og lurte seg inn bak Søberg via nærmeste stolpe.

Offensivt klarer ikke Vålerenga å løfte seg etter målet og vi produserer faktisk bare 6 skudd hele perioden. Den største nytten våre spillere gjør hele perioden er faktisk å hjelpe Stavangerspillerne i deres forsøk på å skade seg sjæl.

Først tar Magnus Hoff og diver inn i føttene til en av være backer med ansiket først. Deretter snubler Tommy Kristiansen i sine egne jern og planter Osteduddelmottaket i plexi’n. Til slutt finner Rumble ut at han skal vende inn mot vantet rett før han blir truffet av en takling. Benken til Oilers hylte opp hver gang, men det ble ikke noen minutter på Vålerengaspillerne.

3. periode
Siste periode blir litt rar. Tidlig fikk Magnus Brekke Henriksen 5+ liten disp for takling mot hodet. For denne referenten så det ut som om Brekke Henriksen ikke var i balanse da de smalt sammen.

Stavanger Oilers fikk dermed en god mulighet til å overta kampen. Den misbrukte de. Søberg var stødig og resten jobbet hardt for å drepe de 5 minuttene. Belønningen kom like etter at Vålerenga var 5 på isen igjen. Vi fikk en dropp i offensiv sone og Lindström stjal pucken fra en av backene til Oilers etter å ha tapt droppen. Alene med satte han pucken under Holm på sin egen retur. Få mål er så deilige som de som skjer mot spillets gang!

Vålerenga var uansett ikke lenge i paradis. I byttet etter så utlignet gjestene igjen. Joey Martin var frempå og stupte inn utligningen etter at Søberg gjorde en redning.

Faen.

3. periode ebbet ut på stillingen 2-2 og kampen måtte til sudden for å for n avgjørelse

Sudden Death
Vålerenga hadde sine muligheter i sudden. Blant annet trampet Sundberg i stor fart over offensiv blå og fikk til en god avslutning som Holm etter mye om og men klarte å få kontroll på. Stavanger var gode defensivt i 4 mot 4 og Vålerenga ble for det meste presset ut til vantet der de gikk rundt Oilersspillerne. Defensivt hadde vi også god kontroll helt til Daniel Sørvik fant ut han skulle gi bort kampen. Først skal han gjøre det alt annet enn enkelt da han hadde pucken og Oilers forechecket høyt. Etter at han hadde gitt bort pucken solgte han seg og Morley satte en tunnel på ham, smatt forbi og spilte fri Brassart som sette den i nettet bak en utspilt Søberg.

Det var kjipt, men det var ikke ufortjent mtp at Vålerenga var ganske råtne offensivt i dag. Sørvik er også av en slik karakter at han reiser seg igjen.

Legg igjen en kommentar