Vålerenga vertshus trenger din hjelp

2021 er her, men 2020 er ikke glemt. Og nå trenger Vålerenga Vertshus din hjelp. Rett før jul dukket det opp en Facebook-melding som satte en støkk i hele redaksjonen. Vålerenga Vertshus trenger hjelp. Pandemien har påført Oslo sosial nedstengig – og dermed også fjerna næringsgrunnlaget til vertshuset. Og det lider samlingsstedet på Vålerenga av … Fortsett å lese «Vålerenga vertshus trenger din hjelp»

2021 er her, men 2020 er ikke glemt. Og nå trenger Vålerenga Vertshus din hjelp.

Rett før jul dukket det opp en Facebook-melding som satte en støkk i hele redaksjonen. Vålerenga Vertshus trenger hjelp. Pandemien har påført Oslo sosial nedstengig – og dermed også fjerna næringsgrunnlaget til vertshuset.

Og det lider samlingsstedet på Vålerenga av nå.

Vi snakket kort med daglig leder Mona Skogen om situasjonen de har kommet i. Den store utfordringa for Vertshuset er at kreditorerene ikke kan vente veldig mye lenger. De vil ha penga sine de også. Rart det der. «Kreditorene venter bare så lenge før de krever inn gjeld. Vi kan søke om støtte fra kompensasjonsordningen tidligst medio januar og smittetallene tilsier ikke åpning enda, så denne aksjonen var nødvendig» sier Skogen til VPN i en kort kommentar.

At Vertshuset var stengt en måned før første nedstenging fordi de pusset opp gjør ikke situasjonen noe bedre. «Vi mistet noen ukers normal omsetning der, men hvem kunne vite at verden skulle kastes ut i en pandemi», sier daglig leder Mona Skogen til Vårt Oslo.

Kompensasjonsordningen er lagt opp slik at serveringsstedene skal få kompansert tapt inntekt. Men. Og det er et stort men. De må visstnok være ajour med alt av momsinnbetalinger og avgifter, men det er jo vanskelig når de har fått utsatt betalingene. Så utsettelesen av de avgiftene fører altså til utsettelse av kompensasjonen.

Hvor er Klanen?

Flere har spurt om hva Klanen har gjort som eier. Talsmann Erling Rostvåg kan fortelle oss at Klanen har tett dialog med alle serveringsstedene, og som den ansvarlige eieren de er så har de sørget for å gi gunstige lån til Vertshuset. Men selv om det ikke er helt krise så er denne aksjonen nødvendig for å sikre at det fortsatt er et lokalt sted på Vålerenga i 2021 også.

Vertshuset får også skryt av Rostvåg. De har hele tiden drifta fornuftig. Det har vært veldig god kontroll på hvor mye som er kjøpt inn, så de ikke satt med masse alkohol de ikke ville fått solgt. Noe som er bra siden dette er åpenbart noe som fortsetter noen uker til.

VPN oppfordrer alle som har muligheten til å hjelpe. Vi veit at det er en del som sliter selv, og at dette kanskje føles vondt, men de av dere som har mulighet til å hjelpe – hjelp.

Legg igjen en kommentar