Dagboka julaften 2020

Dagboka i dag vil bare ønske deg god jul, og hylle årets spiller i Vålerenga: Ivan Näsberg! Det er så deilig når en av våre egne går hele veien! Ivan fikk sin offisielle debut i eliteserien for Vålerenga som 17-åring mot Viking på Ullevaal stadion. Det var i juli i 2013. Han ble byttet inn … Fortsett å lese «Dagboka julaften 2020»

Dagboka i dag vil bare ønske deg god jul, og hylle årets spiller i Vålerenga: Ivan Näsberg!

Det er så deilig når en av våre egne går hele veien!

Ivan fikk sin offisielle debut i eliteserien for Vålerenga som 17-åring mot Viking på Ullevaal stadion. Det var i juli i 2013. Han ble byttet inn ved pause for Simon Larsen, og i den kampen spilte han sammen med Jan Gunnar Solli, Morten Berre og Andre Muri. På benken satt Bojan Zajic, Kristofer Hæstad og Mohamed Fellah.

– Jeg fikk beskjed rett før pause om å gjøre meg klar. Da måtte jeg jobbe litt med meg selv. Det begynte å koke litt da jeg fikk høre at jeg skulle inn. Men det gikk bra, jeg måtte bare tenke på det jeg skulle gjøre, sa Ivan til Aftenposten den gang.

Debuten for Vålerenga 2 kom i 2. divisjon i mai året før borte mot Elverum. I Vålerengas startellever den dagen er det bare to navn å merke seg: Ivan og Ghayas Zahid. Zahid fikk sin debut på A-laget i august 2012. Ingen av de andre på laget tok steget videre.

Vi nevner dette for det viser at selv om Ivan lenge har vært ung og lovende, er det faktisk over sju år siden debuten på A-laget. Og han var på utlån i 2016 til Varborgs BoIS. Nå er han 24 år og definitivt tørr bak øra!

Årets spiller i Vålerenga – kåret av VPNs lesere!

Ivan Näsberg 37 prosent

Osame Sahraoui 24 prosent

Arond Dønnum 11 prosent

Ivan vant også klubbens avstemning (Aron vant i fjor) og bør derfor med rette kunne kalles årets spiller.

[poll id=»322″]

— Holdningene til Ivan er outstanding. Han står ikke med luen i hånden på trening heller, så han har en alle tiders mulighet til å bli en meget god fotballspiller på dette nivået, sa Kjetil Rekdal til Aftenposten i juli 2013.

Sommeren 2013 fikk han spørsmålet:

– Hva er dine styrker som spiller?

— Jeg er vel best til å forsvare eget mål. Jeg har ingen spesielt god pasningsfot, den må det jobbes litt med, sa han beskjedent til Aftenposten.

VPN kan tørt kommentere at Ivan har jobbet mer enn litt med den pasningsfoten. Det fikk vi sist se mot Start på tirsdag da han i van Dijk-stil sendte avgårde en perfekt pasning til Osame som åpnet opp hele Start.

I et tidligere intervju med vif-fotball.no har Ivan sagt:

– Jeg vokste opp på Smålensgata og Vålerenggata. Jeg spilte mye på Jordalbanen og mye på Vålerenga Skole så klart. Midt i der Engaland ligger nå var det skog og midt inni der lå det en bitteliten grusbane hvor jeg spilte ganske mye. Den var litt gjemt så da kunne jeg øve på mine ting uten at folk kunne se meg, og det var litt kult. Det gjør det litt ekstra viktig for meg å gjøre det bra. Å gjøre det bra for folka som vokste opp der. De støtter meg og er stolte av meg hele veien så jeg vil gjerne gi noe tilbake til dem.

Høydepunktet som supporter sier han var i 2008 – da han var 12 år og vi vant cupfinalen. I det samme intervjuet fra 2019 sier Ivan at han håper han kan vinne noe med Vålerenga – før han en gang får spille i utlandet, som er en drøm han har. Nå har han vunnet bronse, men kan hende sikter han enda høyere neste år…

Gratulerer, Ivan. Ingen er mer Vålerenga enn deg!

 

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar