Vålerenga-RBK 1-0

Hva er dette? Enga slår et kynisk RBK i en viktig kamp? Skal det bli Europa på Valle til neste år da? Eliteseriens 28. runde – Vålerenga Stadion 07. desember 2020, Kl. 18:00 Solgte billetter: Espen Nakstad sier det ikke er lov med mer enn 200 Mål: 76 min                  Dønnum Lagoppstillinger: VIF: Kristoffer Klaesson – … Fortsett å lese «Vålerenga-RBK 1-0»

Hva er dette? Enga slår et kynisk RBK i en viktig kamp? Skal det bli Europa på Valle til neste år da?

Eliteseriens 28. runde – Vålerenga Stadion 07. desember 2020, Kl. 18:00

Solgte billetter: Espen Nakstad sier det ikke er lov med mer enn 200

76 min                  Dønnum

Lagoppstillinger:

VIF: Kristoffer Klaesson – Christian Dahle Borchgrevink, Johan Lædre Bjørdal, Ivan Näsberg, Sam Adekugbe – Magnus Lekven, Henrik Bjørdal, Herolind Shala – Osame Sahraoui, Aron Dønnum – Vidar Örn Kjartansson.

RBK: Hansen – Hedenstad, Reginiussen, Hovland, Reitan, Skjedbred, Henriksen, Konradsen, Islamovic, Justesen, Zachariassen.

Dommere: Han var så dårlig at jeg glemte å sjekke navnet.

Kampen:

Det står om 3.plassen i Eliteserien i år. Slår vi «hele Norges Rosenborg» er det gode sjanser for at den plassen er vår. Ser også at Tollås Nation ikke starter i dag. Kan det være pga kontraktsforhandlingene i media den siste uka?

1. omgang:

RBK får frispark i god posisjon etter bare 2 minutter. Den blir først klarert og så slått inn igjen. Det blir litt kaos og gutta får akkurat kasta seg inn og blokkert et skudd fra bare 6 meter. Den er ganske stor!

Adekugbe må ut. Ble skada i situasjonen som førte til frisparket. Horn Myhre inn.

Mye stillingskrig de første 20 minuttene. Ingen av laga klarer å skape stort. RBK med et lite overtak og noen halvfarlige dødballer.

Så får vi vår første sjanse. Bjørdal på løp inn i 16-meteren slår på tvers av 5-meteren. Der får akkurat Dahl Reitan flikka ballen forbi beinet til Sahraoui på blank goal på bakerste. Veldig nær 1-0!

Angrepsrytmen vår sitter virkelig ikke. Får ikke satt opp Dønnum og Sahraoui i farlige en mot en situasjoner til nå. Spilt 27 minutter.

Og i det jeg skriver det så slår Sahraoui et innlegg på hodet til Bjørdal, men han må heade baklengs og den er enkel å fange for Hansen.

Nytt godt spill like etterpå, men Sahraoui blir for ubesluttsom når han skal slå inn fra høyre. Ender med feil løsning og det blir frispark til RBK.

Reginiussen river ned Ørnen på vei igjennom. Nesten oransje den.

Litt hawaiifotball i noen sekunder her nå. Gutta ofrer seg og kaster seg inn i dueller. Godt å se!

36 minutter spilt og Sahraoui setter opp Shala ute på venstrekanten. Han slår inn mot bakerste, men der header Hedenstad den til corner foran Bjørdal.

Kjartansson lite involvert til nå denne kampen. Når han først får tatt imot ballen feilvendt er det litt for lite bevegelse rundt han.

RBK får trille ball på vår banehalvdel nå. Vi ligger lavt og kompakt. De finner ikke åpninger.

Vi får corner i det 43. minutt. Den lander på bakhodet til Ivan midt foran keeper i ei mølje og spretter pent opp på nettaket.

Og så like før pause kommer Islamovic alt for seint inn i Shala, og med et gult fra før er det rødt og rett ut! Nå skal vi kjøre dem siste 45!

1. omgang:

Tenk deg trøkket gutta hadde hatt i ryggen fra et fullsatt stadion i denne andreomgangen a!

RBK legger seg i en 4-5 formasjon. Nå må vi klare å få de til å løpe nok.

Andreomgangs første mulighet etter 50 minutter spilt. Sahraoui header ned til Kjartansson, som må prøve å skyte på volley i steget fra foran første stolpe. Ikke så verst forsøk som går rett utenfor Hansens kryss!

Kjempesjanse etter corner rett etterpå. Dønnum spiller Bjørdal ned til linja, han slår 45 grader ut til Lædre Bjørdal som bruker for lang tid og setter den rett i en blokkering!

Vi kjører på! Enda en gang er det Dønnum og Bjørdal på høyre. Denne gangen er det Kjartansson som må bruke to touch og sklir i avslutningsøyeblikket. Hansen holder den.

Vi lar RBK låne ballen i noen minutter.

61 minutter spilt og der SKAL det stå 1-0! Dønnum får ballen inne i 16-meteren, vender inn og curler den mot lengste, men den går akkurat utenfor stolpen!

Finne inn for Shala like etterpå. Og han får umiddelbart en sjanse! Sahraoui trer en helt fantastisk ball gjennom flere ledd, Finne chipper den med seg over keeper, men den triller ut over streken. Det er aldersgrense 18 år på den pasningen!

Vi trer oss igjennom på venstre med Dønnum og Sahraoui. Finne får flikka den inn, men Hansen er der før Kjartansson.

20 minutter igjen. Nå må vi skape noen større sjanser snart! RBK er gode og kompakte.

OGSÅ SITTER DEN!!!! 77 minutter spilt og Dønnum drar seg inn fra venstre og får gå av flere mann langs 16-meteren før han plasserer den ned i Hansens høyre hjørne! Det er så fortjent!

Vi er flinke til å bruke tid med ballen nå. RBK må løpe mye.

Så er vi litt sløve i presset og lar de slå hardt inn fra venstre. Er ikke langt unna at noen får en fot på den og setter den i kassa. Skjerpings!

RBK får to cornere som blir småfarlig helt på overtid. Det blir også noe småkrangling og dytting. Er så deilig å se RBK-spillere så frustrerte!

Oppsummering:

Vi møter et kynisk RBK-lag som blir straffa for nettopp det ved Islamovic sine to gule. Vi er ikke gode nok i første omgang, men kjører de bra i andre omgang uten å få de helt store gigantsjansene, men til slutt sitter heldigvis goalen fra Dønnum! Det må også legges til at dommeren ikke er særlig god i dag. Vi er ubeseira på 9 kamper og har 6 poeng ned til RBK, med en kamp mindre spilt, på 4.plass. Odd har 3 kamper mindre spilt og 9 poeng opp til oss, men dårligere målforskjell. Skal det bli Europa på Enga da?