Gulldagboka mandag 7. desember 2020

Seriegull i går, og avgjørende bronsekamp mot Rosenborg i kveld. Torsdag er det Champions League for damene og sjukt viktig bortekamp mot Viking for gutta. Det er mandag og dagboka er klar! LSK Kvinner har de siste åra støvsugd det norske markedet for spillere, og når de beste spillerne nå i stedet går utenlands, har … Fortsett å lese «Gulldagboka mandag 7. desember 2020»

Seriegull i går, og avgjørende bronsekamp mot Rosenborg i kveld. Torsdag er det Champions League for damene og sjukt viktig bortekamp mot Viking for gutta. Det er mandag og dagboka er klar!

LSK Kvinner har de siste åra støvsugd det norske markedet for spillere, og når de beste spillerne nå i stedet går utenlands, har Vålerenga hentet «et par utlendinger» og fått satt et lag som er best i Norge. Deilig. Men det er ikke tid til å hvile, vi skal videre i Europa og vi skal løfte opp flere, egne spillere i dette damelaget. Vi skal skape en vinnerkultur for evigheten i veggene på Valle.

[poll id=»314″]

Dag Eilev Fagermo er også i ferd med å bygge vinnerkultur i herregarderoben. Dette laget har tre uavgjorte på rad, ligger på tredje plass og nekter å tape fotballkamper. 2020 har bydd på mange utfordringer og viktige kamper, men i dag spiller antagelig gutta årets viktigste kamp.

Det er så mye tung symbolikk i at en helt avgjørende bronsekamp spilles på Valle mot Rosenborg. Vi skriver ikke selveste Rosenborg lenger – for det er det ingen grunn til – men det er heller ikke mer enn ett år siden trønderne spilte Europa League mot PSV i desember. Rosenborg er en maktfaktor i Norge, og det betyr mer enn tre poeng å vinne i kveld.

Dagboka driter egentlig i om vi henter nok poeng til å ta bronse mot Viking, Start eller Rosenborg, det er bare så mye kulere å ta skalpen til blaserte trøndere.

Som et lite PS nevner vi historien: 2011 var faktisk forrige gang vi slo Rosenborg hjemme i Eliteserien. De åtte seneste kampene i Oslo viser kjipe 0-4-4.

Men noe statistikk er også til vår fordel: Rosenborg har tre strake tap i årets serie: 1-5 Glimt, 2-3 Brann og 0-3 Viking.

Nettavisen skriver at Pål Andre Helland er ferdigspilt for sesongen, mens både Markus Henriksen og Anders Konradsen er tilbake i trening, men uvisst hvor aktuelle de er for kveldens kamp.

Laget i kveld

Laget gir seg vel mer eller mindre sjøl, men noen punkter kan vi se på. Klaesson bak og Borch og Sam på hver sin back. Det vil være veldig overraskende om ikke Ivan og Tollås er stoppere – i så fall er det antagelig en skade på vår kaptein og ikke bare ta han trenger hvile. Men dagboka både tror og håper at Tollås er klar.

Fredrik Oldrup Jensen er friskmeldt etter å ha vært ute siden bortekampen mot Bodø/Glimt i september. Det er uansett tvilsomt om han går rett inn på laget i dag. Aron Dønnum skal også være spilleklar igjen, og da skyver han vel Bård Finne ut av laget og vi får antagelig Matthias – Magnus og Henrik på midten. De tre på topp bør være bankers i Dønnum – Ørn og Osame.

Kan leve med uavgjort

Hvis du ser kynisk på tabellen og tenker hva som til slutt kan gi oss bronse, er ikke uavgjort et håpløst resultat. Vi vil alltid vinne hjemme, men taper vi, kan det bli langt fram til topp 3. Rosenborg har Molde, Mjøndalen og Sandefjord igjen og kommer til å få det tøft – i alle fall mot Molde. Desperate Mjøndalen kan også være vriene. Ett poeng er slettes ikke krise for oss. Samtidig skal vi spille borte mot Viking og hjemme mot et Start som også er desperate for poeng (vi tapte 1-2 mot Start i august).

[poll id=»315″]

Niklas Castro

Bård Finne flytter til Danmark etter sesongen og Dag Eilev Fagermo har sagt at han leter etter en kantspiller. Dagboka aner ikke hvem som er aktuelle, men kan Niklas Castro være aktuell? Det er nå fire år siden han var i Vålerenga og forlot oss i sinne etter at Ronny Deila ikke satset på han. Vålerenga mener selv han trengte tid i OBOS, og etter en periode i Kongsvinger gikk han til Aafk.

Han herjet i OBOS i fjor med 17 scoringer og 11 målgivende på 24 kamper, men i årets eliteserie – på et veldig dårlig lag, riktignok – har det blitt fire mål på 23 kamper. Han har hentet sju gule kort, i alle fall ett av dem for å filme. Niklas starta å spille i Vålerenga som 6-åring.

[poll id=»316″]

Vålerenga i dag

Det er klokka 18 i kveld det skjer. Stadion ville garantert vært utsolgt på en sånn dag, og smittevernreglene tillater egentlig ingen ting. Dagboka vil ikke oppfordre til lovbrudd, men noen få personer har vel lov til å markere det hele med bluss utafor stadion i kveld? Bluss og munnbind hører vel sammen?

 

 

 

Legg igjen en kommentar