Vålerenga innviet nye Jordal med seier.

Folkens, vi er hjemme. Endelig spiller Vålerenga på Jordal igjen. I den første kampen på ny hjemmeis er det Grüner som er motstander. At den første kampen i Oslos nye storstue er reint Oslo-oppgjør er ikke bare passende, det er sånn det skal være! Vålerenga mot Grüner – Jordal Amfi 10/10 – 2020 kl 18.00 … Fortsett å lese «Vålerenga innviet nye Jordal med seier.»

1.periode
Vålerenga virket noe preget i starten. Om det var all festivitasen rundt åpninga, med statsrådsbesøk og greier, som gjorde dem sløve eller om de bare hadde bestemt seg for å være et inkluderende vertskap vites ikke. Det var nemlig ikke spilt mange minuttene før Grüner tok ledelsen. Carl Axel Wassenius førte puck over blå og møtte egentlig en skog med Vålerenga spillere. Vår senter lot ham spasere rett inn i slot’et og backene våre med Sørvik i spissen gjorde i tillegg døren høy og porten vid for den tidligere nevnte Wassenius. På tribunen kunne man høre dem si «Vær så god…her er det bare å forsyne seg av godsakene» i det de ble passert av bonden. Wessienius oppførte seg som bønder flest som er invitert på fest; tok sikte på kakebordet og sendte av gårde et skjult håndleddsskudd rett nota bak Breivold. Raust forsvarsspill av oss der altså.

Det virket som om det var en slik partypooper Vålerenga trengte, for etter den scoringa hevet laget seg betraktelig og snurpa igjen godteriposen. Riktignok trengte de noen overtallsspill for å få opp dampen, men Grüners sisteskanse Wik fikk kjørt seg skikkelig før utligninga endelig satt. Oppøyen satte fart over blå og hadde med seg to mann som krasjet nettet. Småfrekt gikk han ikke for et pass, men satte pucken kontant over høyre skulderen til Wik. En real twisted wrister der altså.
Resten av perioden var det mer eller mindre et lag på isen. Vålerenga var gode og presset Grüner ned i egen sone. Spesielt Karterud var frisk og hadde flere gode dragninger som skapte rom og tilløp panikk blant gjestene fra Løkka. Både Murphy og Brekke Henriksen ble satt opp til gode muligheter midt i slot’et, men perioden ebbet ut med 1-1. Sånn sett var Grüner mer effektive enn oss i denne perioden. De scora tross alt på nesten hundre prosent av sjansen(e) sine.

2. periode
Andre periode starta slik første periode slutta. Vålerenga hadde spillet og ble et par nummer for store for Grüner. Mens Vålerenga trampet gjennom midtsonen i full guffe så ble Grüner effektivt bremset ned av god fore checking andre veien. Gutta hadde lada magasinene og pepret tidvis Wik med skudd. Wik virka solid. Han stengte buret og sto med den selvsikkerheten keepere har når de veit at motstanderlaget spiller dem gode. Men da Thomas Olsen, mannen med seriens mjukeste håndledd, tok ansvar ble det også liv i målhornet. Han presset seg inn foran backen, skar inn, dro ned Wik og satte pucken i stolpen. Returen gravde Oppøyen i mål. Nå er Vålerenga skikkelig i siget. I byttet etter smeller det også fra Lindström. Ekelund fyrer fra blå, og Lindstrøm kan styre Ekelunds skudd inn bak en utspilt Wik. Vålerenga leder 3-1 etter andre periode.

3. periode
Tempoet i kampen sank betraktelig i begynnelsen av tredje periode. Vålerenga virker ikke å være så hissige på grøten lenger. Perioden er mer jevnspilt enn de to foregående periodene, noe som er symptomatisk for en kamp hvor vi begynner å bruke tredje og fjerde rekka mer. Grüner har et par greie avslutninger, men Breivold plukker dem som om de skulle vært rips. Han går tydeligvis i god skole hos Vegard Forren. Ellers gikk perioden med til å kontrollere inn seieren likevel fikk vi inn en fjerde goal. Collin Spaberg Olsen blir spilt gjennom av Sundberg. Han setter pucken skrått inn bak Wik, og Vålerenga vinner 4-1.

Banens beste:
Jonas Oppøyen
Kveldens mest James Bond-aktige assistent trener: Morten Ask. I hvit skjorte og dress sto han der with lincense to drill.
Grüners assistent trener, André Evensen, ble nærmest redusert til en en litt sjuskete håndlanger til en ikke helt vellykka Bond-skurk ved sammenligning. Vi liker’e.