Frisk/Asker – Vålerenga 1-4

Dette var første virkelige testen for begge lag i årets sesong. Vålerenga hadde bare møtt et svekket MS, mens Frisk hadde to kamper på rappen borte mot Narvik. For Vålerenga var nysigneringen fra Narvik, Wade Murphy, klar. Frisk Asker – Askerhallen 08/10-2020 kl 1830 2. serierunde – Fjordkraftligaen 2020/2021 1. periode 1-0 Christiansen (Frøshaug, Geheb) … Fortsett å lese «Frisk/Asker – Vålerenga 1-4»

Dette var første virkelige testen for begge lag i årets sesong. Vålerenga hadde bare møtt et svekket MS, mens Frisk hadde to kamper på rappen borte mot Narvik. For Vålerenga var nysigneringen fra Narvik, Wade Murphy, klar.

Frisk Asker – Askerhallen 08/10-2020 kl 1830

2. serierunde – Fjordkraftligaen 2020/2021

1. periode
1-0 Christiansen (Frøshaug, Geheb)
2. periode
1-1 Murphy (Olsen, Karterud)
1-2 Olsen, (Murphy, Lindström)
3. periode
1-3 Murphy (Karterud)
1-4 Sundberg (Røymark)

1. periode
Matchen starter greit. Vi tilriver oss et lite overtak i de første byttene, men Frisk kommer raskt mer med i matchen. Offensivt så lugger det litt. den kjente timingen i angrepene ser ikke helt til å sitte og vi går oss endel bort i midtsonen, eller ender opp med å dumpe pucka da vi skulle ha ført den over blå og vice versa. Frisk Asker er ikke stort farligere, men får hjelp innimellom av oss. Vi kløner litt i egen sone, er unøyaktig i rundvantet og kløner endel rundt Søberg.

Største sjansen skapte Colin Spaberg Olsen da han på vei tilbake inn i egen sone ikke klarte å sende av gårde et flippass gjennom slot’et. En eller annen i oransj drakt stjal pucken og kom alene med Søberg. Søberg ordna opp i den situasjonen, men måtte kapitulere senere da vi også kløna det til i egen sone.

Med et par minutter igjen på matchuret kom Frisk fossende opp langs vantet. Vålerenga virket å ha kontroll, men han fikk likefullt dyttet pucken inn i slot’et igjen og og satt trykk på våre backer. Lalande fikk ikke klarert og pucken skled gjennom skuddsektor der Mikkel Christiansen stod alene. Han satte pucken i det åpne målet. 1-0 til Wannabe-Bærum.

Hva så med Vålerenga? Vi hadde et veldig bra overtallsspill. Wade Murphy ble satt opp med Lindström og Karterud med Ekelund og Sørvik på blå. Da gikk pucken ranskt, Dahlberg måtte sideforskyve seg og vi klarte å sette opp Sørvik og Liundstrøm i gode posisjoner. Eneste som manglet i det overtallsspillet var egentlig bare målet.

Utover det så var det ikek aå altfor mye å skrive hjem om. Frisk/Asker har god kontroll og des styrte oss ofte ut i rundvant i 5 mot 5, slik at skuddene som kom stort sett var ufarlig.

2. periode
Det er mer sprut over Vålerenga i 2. periode. Vi spiller Frisk Asker dypere, har mer tid i offensiv sone og får mer trafikk foran Dahlberg. Frisk har et par halvfarlige kontringer siden vi hadde det med å tømme oss i deres sone og Søberg var god i et par av de 2 mot 1-situasjonene som oppstod.

Siste halvdel av perioden så er det nesten bare Vålerenga på isen. Vi tilbringer mye tid i offensiv  sone og tidvis peprer Dahlberg med pucker. Til slutt får vi også Thomas Olsen prøver å lirke inn en skive fra kort hold og Dahlberg må ned for å avverge utlkigning. Olsen går kjøkkenveien og spiller pucken opp i slot’et der Dirty Debutant Wade Murphy pirker inn sin første goal for Vål’enga bak en svømmende Dahlberg.

Et par minutter senere fikk en Friskspiller 2 min og Vålerenga fikk et nytt forsøk i PP. Olden, Lindström og Murphy satte skikkelig trøkk på Dahlberg. Lindström spilte fri Murphy og hans retur gikk til Olden. Dahlberg vart igjen nede og svømte og Olden fikk en litt oppgave å sende oss i føringen.

Mot slutten av perioden oppstod en merkelig situasjon. En Askerspiller skyter fra droppunktet. Søberg stod langt ute for å spise vinkler og han tok skuddet, men ga en lei retur. på motsatt side stod det en skotte og i det han skal lempe pucken i det åpne målet tok Ekelund og dyttet buret ut av stilling. VPNs utskremte reporter tenkte «teknisk mål» med en gang, men dommeren bestemte seg for å gi Ekelund 2 min for å trolle Askerbøringene.

Ekelund ga seg ikke med et og drar på seg to 10 min for usportslig etter at han kom seg i fryseboksen. Usikker på hva som fikk han til å gå fullstendig Mentos og Rød-Cola på dommeren, men tidlig dusj ble det uansett.

3. periode
Denne perioden bar preg av mye kjemping, men også to trenere som ikke ville ha bedre kontroll i egen sone. Begge lag spilte disiplinert. Frisk hadde mer puck i denne perioden, men Vålerenga var dyktige på å styre spillet ut mot vantet. Frisk fikk dårlig betalt for all innsatsen og produserte knapt skudd. Det lille som kom gjennom blokka tok Søberg.

Vålerenga lå i lange perioder og ventet på Frisk og tok enkelte muligheter der de kunne slå kontra. Med 2 min igjen fikk Vålerenga en slik mulighet. Karterud førte pucken over blå og fant Murphy foran kassa. Han styrte den inn bak Dahlberg.

Like etter ble Søberg satt under press, men han fikk nok bak skuddet til at det endret retning og traff metallet. Helt på slutten tar Frisk ut keeper og Axel Sundberg satte elegant 1-4 i tom kasse.

Vålerengas beste: Wade Murphy

Beste assistenttrener: Morten Ask herjet med Vidar Wold. Der Vidar krøp rundt og så ut som en blodfattig versjon av Førstegangstjenestens Preben Lohrengren så så Morten Ask ut som tidenes fuckboy på Paradais Hotell.

Legg igjen en kommentar