Dagboka mandag 5. oktober 2020

En fantastisk Vålerenga-helg og vi er dessverre ikke kvitt rasisme i fotballen. Denne Vålerenga-helgen starta egentlig med seier over Røa allerede i august. En kamp som var fremskutt fordi Vålerenga skulle spille Champions League-kvalik. Den kvaliken har vi ikke hørt så mye om. Vi etterlyste litt info før helgen, og nå har vi Googla oss … Fortsett å lese «Dagboka mandag 5. oktober 2020»

En fantastisk Vålerenga-helg og vi er dessverre ikke kvitt rasisme i fotballen.

Denne Vålerenga-helgen starta egentlig med seier over Røa allerede i august. En kamp som var fremskutt fordi Vålerenga skulle spille Champions League-kvalik. Den kvaliken har vi ikke hørt så mye om. Vi etterlyste litt info før helgen, og nå har vi Googla oss fram til informasjon hos vif-damefotball.no. Dette burde vi vel visst, men sånn er altså ståa. VPN legger seg flate og lover å være mer framme i skoa neste gang.

Uansett! Fjorårets serietoer Vålerenga skal spille CL-kvalik, og der vi håpa på gruppespill har de høye herrer i UEFA nå finni ut at det skal spilles kvalikrunder i stedet. Vålerenga må gjennom to runder med kvalifisering før den virkelige moroa begynner. Første kvalikrunde trekkes 22. oktober så vi har nok av tid til å glede oss. Som for herrene skal kvaliken spilles med enkeltkamper. Første kamp spilles 3. eller 4. november. Vi får satse på noe enkelt som er rangert under Vålerenga. Som Peamount United (Irland) eller SL Benfica (Portugal).

Den Store Vålerenga-dagen

Lørdag var den store reelle Vålerenga-dagen. Først sesongåpna Vålerenga hockey, så spilte 2. laget til Vålerenga Fotball Herrer før Eliteserielaget skulle ut i dyst. Alle laga vant! 4-1 over Manglerud/Star (det er hockey), 2-1 over Alta (det er Postnord-ligaen, altså fotball) og så 4-1 over Mjøndalen (det er også fotball, men denne gangen Eliteserien). Herregud for en helg! Det eneste som kunne vært bedre var om Rosenborg og Odd spilte uavgjort i går. Det gjorde de selvfølgelig ikke. Rosenborg vant og er dermed tre poeng foran Vålerenga på tabellen.

Tabellen i Eliteserien pr 05.10.2020 (Foto: Skjermbilde fra nifs.no)

I skrivende stund ligger Vålerenga på 4. plass. Det er en plass lavere enn hva mange av dere tror Vålerenga ender på. Samtidig så må vi minne om at før sesongen så hadde vi Kasper Wikestad (god bedring, Kasper!) på besøk i podcasten. Han tippa Vålerenga på 3. plass når vi skriver 19. desember 19:50. Om det går i boks må vi sende avgårde en stor bukett med hva enn blomster han liker.

Skammelig oppførsel i Ålesund

Når vi er inne på Eliteserien så må vi nesten ta opp en vederstyggelighet som skjedde på Color Line Stadion. Aalesund tok imot KBK – en kamp KBK vant 2-1, Det er ikke resultatet vi skal snakke om, men den skammelige behandlinga Kristiansunds Amahl Pellegrino fikk av en fjott på tribunen etter kampen.

Til Eurosport forteller Pellegrino selv hva som skjedde:

– De slenger litt dritt mens jeg prater med trenerne. Jeg applauderer det, og da roper de «ape» fire-fem ganger. Det er et par mennesker som ikke har kommet lenger enn det i 2020. Da holdt det på å svartne for meg.

Her skal godeste Pellegrino ha kred. Han gikk ikke bort for å fike til dusten med kjeften. Og om andre supportere hørte det. Hvorfor gjorde dere ingenting? Hvorfor sa dere ikke at «dette er ikke ok, dra hjem og bli der»? Men så noterer vi oss at han sier «vi». Det er altså fler som sier roper det.

 

Vi hadde i det lengste håpa at rasisme var borte fra tribunene. Spesielt når det bare er plass til 200 og du hører ALT av hva som blir ropt. Det nytter ikke lenger å hjemme seg. Allikevel så klarer disse forbanna tomsingene å rope rasistiske ting mot Amahl Pellegrino. Det er sånt som gjør Dagboka fly forbanna. Vi er forbausa, men allikevel så er vi ikke det. Det er folk som ikke klarer å holde den møkka for seg selv. Det ser vi hver jævla dag i kommentarfelt, på hva som blir sagt i mediene og på gata.

Dagboka er sint, lei seg og skuffa. Og vi erkjenner at norsk fotball har en lang vei å gå. Dessverre.

Overgangsvinduet stenger

Dagen i dag er en av de viktigste dagene i året. I England kaller de den for «DLD» (og nei, det er ikke en dag viet til Datalagringsdirektivet) – på norsk kaller vi den .. også DLD! Dagen det er snakk om er Dead Line Day. Det er den dagen da registreringsvinduet for nye spillere lukker. Skal klubben hente en ny spiller må han eller hun registreres før tida går ut. Om det ikke gjøres så kan ikke spilleren spille for klubben denne sesongen, og det er jo fort litt dumt.

Til Eurosport etter kampen snakka Jørgen Ingebrigtsen om at det er såkalt bevegelse rundt noen av spillerne og at det visstnok er snakk om klubber i toppen av Obos. Det kan jo bety at Sakarias Opsahl kan være på vei til Tromsø på fast basis. En annen det har vært snakk om er Bård Finne. Vi syns det er rimelig tett å selge han til en rival nå, samtidig så skjønner vi at han har en rimelig OK lønn og skal klubben få penger for ham så må det hankes inn nå. Allikevel – han er tross alt toppscorer. Dagboka håper han blir.

Og når vi er inne på Jørgen Ingebrigtsen. Hva i alle dager har skjedd der? Han har gått fra å være en rimelig traust sportssjef som skyldte personlighet til å bli en jovial, hyggelig fyr som faktisk snakker om ting som skjer i klubben. Enten så har noen bedt ham om å ta et smilekurs (nei, ikke det samme kurset Henning Berg måtte ta), eller så er det bare en generell endring i hvordan arbeidshverdagen hans er. Vi tror litt på det siste.

Vålerenga i dag

Vi gru-gleder oss til overgangsvinduet siste dag, også håper vi Aalesunds supportere går i seg selv og beklager til Amahl Pellegrino. De folka som som ropte klarer nok fint å holde seg hjemme fra Color Line de neste ti åra.

Legg igjen en kommentar