Iskrigerne sliter seg til seier i Sarpsborg

I kveld var det kaviar-sosialistene fra Sarpsborg som skulle få sole seg i glansen av iskrigerene fra Oslo øst. Dessverre for østfoldingene er det ikke solfaktor i frityrolje. Vålerenga vant 2-3 Sparta mot Vålerenga – Sparta Amfi 13/10 – 2020 kl 19.00 4. serierunde – Fjordkraftligaen 2020/2021 1. periode 0-1 Jonas Oppøyen 2. periode 1-1 … Fortsett å lese «Iskrigerne sliter seg til seier i Sarpsborg»

I kveld var det kaviar-sosialistene fra Sarpsborg som skulle få sole seg i glansen av iskrigerene fra Oslo øst. Dessverre for østfoldingene er det ikke solfaktor i frityrolje. Vålerenga vant 2-3

1. periode
Sparta vinner den første droppen og setter press på Vålerenga. Etter ca fem minutter spilt stikker Roest kølla si opp i ansiktet på Murphy. Vi har ikke vært vasse som kniver så langt i overtall denne sesongen, og dette overtallet er ikke et unntak. Sparta setter høyt press på oss og vi hadde litt trøbbel med å få etablert oss i sona deres. Like før Roest skal inn på isen får han selskap i boksen av Rønberg. Vi sliter med presset Sparta setter på oss og Sparta var faktisk nærmest scoring i denne perioden. Det begynner å ane oss at overtallsspillet vårt kan bli vår nemisis, og kan komme til å koste oss en del poeng denne sesongen. Det er skikkelig flatt! Med rundt 9 minutter igjen av perioden bestemmer Strøm for å ta ut en av spillerne til Sparta, får to minutter for tripping, og vi er i undertall. Selv om Sparta var flinkere enn oss til å etablere seg i offensiv sone, klarte vi å ri av dette undertallet uten å få en i mot. Eidstedt ruska ei litta spartaner i ansiktet med hanska og ryker på en røffing-utvisning. Igjen er vi i undertall…noe som er bra, for vi er bedre i undertall en overtall. Oppøyen plukker opp pucken, sklir som en kniv gjennom størkna frityrfett, kommer på blank og med en fette nais backhand får han plassert pucken rolig og kontrollert bak Lillegrend i spartamålet. Dette var en suksess….så med i overkant av 40 sek igjen av perioden tar Ekelund en for laget og krysstakler en bonde og får to minutter. Perioden er over og vi leder 0-1

2. periode
Vi starter perioden i undertall og Oppøyen var igjen nær på å score i undertall. Han kommer aleine med keeper, glemte å ta med seg pucken og det ble med det. Like etter Vålerenga var fullt lag passa Jakobsson opp Magnus Nilsen som etter en lang backhand dragning plasserte pucken rett inn bak Søberg. Det står 1-1. Etter rundt tre minutter spilt gir Røymark oss gaven med en ny to minutter i undertall. Nå presser Sparta. En stødig Steffen Søberg holder oss inne i kampen, og vi rir av også dette undertallet uten å få en unødvendig goal i mot. Det er et lite samspilt Vålerenga-lag vi ser ute på isen nå. Det virker som om de ulike lagdelene våre ikke henger helt sammen. Pasningene er lette å lese, vi vinner ikke duellene og det er litt hver mann for seg selv ute på isen. Det er fælt å si det, men det ser nesten ut som om Vålerenga er et lag som er satt sammen for anledninga og ikke et lag som trener og spiller sammen sju dager i uka. Men så skjer det….Murphy vinner pucken, sender et smart pass til Karterud som har med seg Lindstrøm. To mot en stormer de mot Lillegrend i spartamålet. Karta kunne passa til Lindstrøm, men det gjør han ikke. Han setter isteden selv pucken knallhardt nede i hjørnet til Lillegrend. Vi går opp i ledelsen 1-2, og verden er i vater igjen. Med underkant av 40 sek igjen av perioden klarer bønda å kuke det til såpas at vi starter tredje periode i overtall tre mot fem.

3. periode
Vi starter perioden i 3 mot 5. Det skal være mål…dersom du ikke er Vålerenga! Bønda har fått fullt lag når Stene slipper pucken gjennom til Gunnarsson som er effektivt setter pucken og gir oss 1-3 ledelse. Denne perioden er mer jevnspilt enn de to foregående. Vi ryker fortsatt på sjukt mange utvisninger, men holder Sparta akkurat på den armlengdens avstand som vi trenger. Mot slutten av perioden tar Sparta ut keeper, og med rundt 50 sekunder igjen av kampen reduserer Sparta til 2-3. Det blir med den reduseringa. Vålerenga vinner 2-3 og vi tar med oss alle tre poengene tilbake til Oslo. Denne seieren kan vi takke Steffen Søberg for.

Det aller beste med denne kampen er at vi fortsatt er ubeseira denne sesongen, og at vi ser et vålerengalag som kan vinne selv på dårlige dager. Sa vi at vi er ubeseira??

Banens beste: Steffen Søberg
Assistent trener med mest swag: Morten Ask