Dagboka fredag 16. oktober 2020

Da er det endelig fredag! Julebrusen er for lengst observert rundtom i byens butikker, landslagspausen er endelig over og normal fotball er endelig i gang. Også er det håki da. Toppkamp i toppserien Siden det er tre uker siden sist runde i toppserien tar vi er kort sammendrag; Enga på topp etter at samtlige lag … Fortsett å lese «Dagboka fredag 16. oktober 2020»

Da er det endelig fredag! Julebrusen er for lengst observert rundtom i byens butikker, landslagspausen er endelig over og normal fotball er endelig i gang. Også er det håki da.

Toppkamp i toppserien

Siden det er tre uker siden sist runde i toppserien tar vi er kort sammendrag; Enga på topp etter at samtlige lag har spilt 14 kamper.

På andre plass ligger Rosenbørn. Hvorfor Rosenbørn? Fordi på googles tabell står de fremdeles oppført som Trondhjems Ørn. Vi er dermed litt usikre på hva de heter der oppe. NFF og trøndera sier én ting, mens google, som stiller med «litt» mer kredibilitet på internettet, sier noe annet.

Anse Rosenbørn som en helgardering.

Uansett. Rosenborg, Rosenbørn, eller Trondhjems Ørn eller hva de nå måtte kalle seg er også laget vi møter hjemme på Valle søndag klokka 16:00.

Med andre ord er det duka for toppoppgjør og den som vinner tar ledelsen. Det er derfor høyst nødvendig å vinne. Og det er jo det vi satser på. Vi leder jo tross alt til nå.

Om du er gira på å se kampen kan du bare drite i å komme deg på stadion med mindre du allerde har fått billett. På grunn av .. er det som alltid bare plass til 200.

Heldigvis rydder statskanalen opp og sender hele greia. Og, om du har lyst til å se på den med venner er det sikkert en lokal pub som er åpen. De lar deg sikkert se kampen senere på kvelden også.

3 poeng

VPN er ikke landslaget på nett, men må vel ha lov til å mene at prestasjonene den siste uka rett og slett var skuffende. Det er ikke ofte vi faktisk har litt trua på gutta med flagget på brystet. Det har vært en del nederlag de siste.. 20 åra. Men faen a. Vi har kanskje verdens beste spiss og en fyr fra Drammen på midten. Litt mer kunne man vel håpa på.

Vi var gira på å dra til England neste år og for en gangs skyld stå ved siden av en trønder og se fotball uten at det blir kleint. Dengang ei.

Neste»håp» er verdensmesterskapet i Quatar. For det første er det et mye mindre nålæye vi i utgangspunktet kan drite i. Og, om vi kommer dit, syns vi også at det er helt på sin plass for NFF å boikotte hele driten.

Slaveri og stadioner bygget på døde kropper er vi ikke noe fan av ass.

Og om noen lurer på grunnen til at landsen ikke gjorde det noe bra er selvsagt fraværet av Vålerenga-spillere en stor faktor.

Dessverre er det for seint å gjøre Sam landslagsnorsk. Men resten av rekka kunne tregtes.

Så til poenget:

Vålerenga spiller kamp mot Sandefjord søndag klokka 20:30. Sandefjord har etter en dårlig start hatt såkalte «vind i seila» i det siste og dermed klart å karre seg opp av den verste nedrykkssumpa.

Det er hvis du mener to seiere, to tap og en uavgjort er «vind i seila».

Dette er en kamp som skal og må vinnes for at vi fremdeles skal holde følge i toppen og ta medalje, eller i det minste den ene euro-plassen.

Nå har vi euro-plass. Hadde sesongen vært over i dag hadde Vålerenga vært i Europa neste år. Smak på den karamellen.

Selv om det er bortematch regner vi med at det blir tre poeng.

Om du er gira på å se den er det søndag 20:30 som gjelder. Om du har planer om å se både denne og damene på pub blir det en lang dag. Husk å spise!

Og én ting til. Det sier kanskje noe om hvor populære Enga er når hovedkampen denne runden går mot fuckings Sandefjord.

Håki

Neste kamp er i morgen klokka 16:00 hjemme på Jordal. Vålerenga leder hele driten og vi regner med at det står seg etter kampen i morgen også. Den er mot Olja som for tida ligger på åttende plass.

Vålerenga i dag

Vi nyter fredagen hjemme under et pledd, med fyr i peisen og noe rødt i glasset. Quiz på Bohemen.

Legg igjen en kommentar