Ørnen lander i skumringen

Brutter´n raska med seg noen spillere og korona fra Bergen, men Vålerenga har vaksine og vinner oppskriftsmessig 5-1. Eliteseriens 17. runde – Valle 13. september 2020, Kl. 20:30 Solgte billetter: Ja, og Tor Olav Trøim sikra seg 1. Lagoppstillinger Vålerenga: Kristoffer Klaesson, Christian Dahle Borchgrevink, Tollås Nation, Ivan Näsberg, Sam Adekugbe, Henrik Bjørdal, Fredrik Oldrup Jensen, … Fortsett å lese «Ørnen lander i skumringen»

Brutter´n raska med seg noen spillere og korona fra Bergen, men Vålerenga har vaksine og vinner oppskriftsmessig 5-1.

Eliteseriens 17. runde – Valle 13. september 2020, Kl. 20:30

Solgte billetter: Ja, og Tor Olav Trøim sikra seg 1.

Lagoppstillinger

Vålerenga: Kristoffer Klaesson, Christian Dahle Borchgrevink, Tollås Nation, Ivan Näsberg, Sam Adekugbe, Henrik Bjørdal, Fredrik Oldrup Jensen, Magnus Lekven, Aron Dønnum, Vidar Örn Kjartansson, Osame Sahraoui

Brann: Korona 24, Korona 19, Korona 15, Korona 3, Korona 5, Korona 41, Korona 29, Korona 9, Korona 7, Korona 11, Korona 16

Dommer: Tore Hansen

 

Om man ikke lærer av  historien er man dømt til å gjenta den. I 1349 kom pesten til Bergen noe bergenserne brydde seg lite om. De reiste rundt i landet og spredde den som om de skulle vært misjonerende fra Jehovas vitner.

I lys av dette burde kveldens kamp vært avlyst og Vålerenga tilkjent seieren 3-0, for nå herjer korona i Bergen uten at det ser ut til å stresse Brann nevneverdig.

Heldigvis er kampen spilt og 3 poeng lagt igjen i Oslo. Vi håper bergenserne ikke har lagt igjen viruset og.

Over eteren har alle hørt meldingene; «Ørnen lander i skumringen». Den som vet, den vet. Folk i rødt visste ikke og hadde ikke noe som helst forsvar mot Vidar Örn Kjartansson. Det er ikke sikkert det finnes forsvar mot islendingen heller, men Brann kunne jo lata som om de prøvde.

Nå starta ikke kampen med Vidar i rampelyset. Rampelyset rappa vår andre debutant Henrik Bjørdal som leverte ei lekker kule til Osame Sahraoui etter 4 minutter. I stua blir det stemning, på tribunen gliser Trøim sitt bredeste glis. Han sitter forresten ikke på noe VIP-drit, men der alle andre som er heldige å vinne billett får sitte. Han er en av oss.

Men selvsagt varer det ikke.

Fire minutter seinere klønes det til av både Tollås Nation og Ivan Näsberg og Brann reduserer. Brutter´n ser ut som han har vinni europaligaen med Rosenborg og i stua kjennes dette ut som at Vålerenga er tilbake, men ikke på den gode måten.

Så er skumringen endelig her og Ørnen lander på Valle. Det blir 2-1, 3-1 og 4-1. I stua er ikke første øl tømt engang før Kjartansson har banka inn et ekte hattrick, og det i løpet av 9 minutter.

Nå er det gøy i stua, øra til Trøim er det eneste som sørger for at gliset ikke går trill rundt skallen hans og twitter viser seg fra sin flotteste side. Ikke minst tar en tidligere TV2 profil avstand fra sin fortid som Brann- og Bergenpatriot:

https://twitter.com/DavyWathne/status/1305221467748139010?s=20

Heldigvis ville ikke Kjartansson være den typen som bare tar for seg uten å gi. Etter 35 minutter gir han derfor ballen til Osame Sahraoui som sørger for at Vålerenga har den farlige 5-1 ledelsen til pause.

Det er klart mål preger kamper, ikke minst prega det Brann. Deres målsetting var å ikke bli pissa på mer, og førsteprioritet var å ikke skåre mål. Andre prioritet fra Brann var at Vålerenga ikke skulle skåre fler enn de fem de avslutta første omgang med. Ved å plassere 11 spillere innenfor egen 16-meter lykkes de særdeles godt med første målsetting, de er aldri i nærheten av å få flere mål.

Å unngå fler mål til Vålerenga skulle være vanskeligere for bergenserne. Vålerenga dundrer i vei og både Lekven, Dønnum og Shala er så nær å skåre at de burde få godkjent mål på prinsipielt grunnlag.

Kampen ender oppskriftsmessig 5-1, og for første gang på det vi kan huske har vi ereksjon uten bruk av Viagra. Det sagt skal vi vokte oss vel for å tro at Vålerenga nå surfer videre uten å jobbe. Alle husker vel da sesongen 2019 var slutt etter 6-0 mot Bodø. Mer presist var sesongen over for Vålerenga, resten av Eliteserien jobba videre.

Men i kveld koser vi oss. I kveld var det lekestue og da er det greit å avslutte med denne klassikeren.

 

 

 

Legg igjen en kommentar