Dagboka mandag 14. september 2020

Faan så digg livet er når Vålerenga presterer. Grei økonomi, et lag som scorer og lagene rundt oss avgir poeng. Klyp meg i armen liksom, hva er det som skjer? I november i fjor vant vi 1-0 over Brann og sikra med det plassen. Sånne seire er deilige. I går vant vi 5-1 og holdt … Fortsett å lese «Dagboka mandag 14. september 2020»

Faan så digg livet er når Vålerenga presterer. Grei økonomi, et lag som scorer og lagene rundt oss avgir poeng. Klyp meg i armen liksom, hva er det som skjer?

I november i fjor vant vi 1-0 over Brann og sikra med det plassen. Sånne seire er deilige. I går vant vi 5-1 og holdt liv i drømmen om tredje plassen. En seier som viser at det er kvalitet i laget. Riktignok har vi to tøffe kamper nå mot Molde og Glimt, men dette laget kan yppe seg mot de beste i landet og gir oss trua på at vi faktisk har noe på gang.

Men hvor gode er vi egentlig? Var Brann så rævva at ethvert 3. divisjonslag hadde slått dem? Nei, tror ikke det. Vålerenga spilte faktisk nydelig angrepsfotball, og både Dønnum og Sahraoui er såpass bra spellere at Ørn ser ut som en million dollar. Dersom disse gutta fortsetter på Ghayas Zahid-nivå, blir vi skumle. Men det må skjerpes i forsvaret. Nok en gang surrer vi det til og gir bort en gåll.

Aron Dønnum

Det ser ut som det ikke blir noe Italia-eventyr i Lecce på Dønnum. – Man går ikke fra Vålerenga for enhver pris. Man har ikke blitt helt enig enda. Vi får se hva som skjer, sier Aron Dønnum Dagbladet.

Dønnum har kontrakt ut 2021, det betyr at det er mulig å få noe penger for han også til vinteren. Klubben hadde jo akseptert budet, men det var de økonomiske betingelsene i den personlige avtalen som ikke var gode nok. Dagboka er glad for at klubben beholder Dønnum.

Henrik Bjørdal

Dag-Eilev Fagermo snakket om «den fysiske delen av spillet hans er noe vi har manglet i laget, og det er vi glade for at vi nå får inn med Henrik», og i går kunne vi alle se hva han mente. Det ble riktignok bare nesten en scoring, men den fysikken og 1,88 meter høyde er særdeles tunge bidrag i laget. Det er jo nok av lette teknikere på laget.

Vidar Ørn Kjartansson

For første gang i 2020 scoret vi mer enn to mål i samme kamp. Tre av de fem var det altså Ørnen som sto for. Vittige tunger mener nå han kan bli toppscorer i serien – 13 kamper x 3 mål per kamp bør jo holde…  Bård Finne har 6, Matthias 5 og etter der er Benjamin Stokke og Ørn med 3 hver.

[poll id=»291″]

Osame Sahrouri

– Jeg har snakket med trenerne våre Igor (Aase) og Kenneth (Dokken) om hvordan Ghayas og Vidar sitt samarbeid fungerte forrige gang han var i Vålerenga, også har vi sett en del på video hvordan målene og sjansene kom. Jeg og Ghayas har mange av de samme kvalitetene, så jeg prøver å ta med meg lærdom fra det for å vite hvordan Vidar beveger seg og hvor han ønsker å få ballen, sa Osame Sahraoui til Dagsavisen etter kampen.

– Da jeg kom utpå igjen til andre omgang følte jeg meg virkelig sliten, og at jeg måtte kaste opp, så det var ille der og da. Derfor ba jeg om å bli byttet ut, siden helsen kommer først, sa Sahraoui bak Dagsavisens betalingsmur.

Ørnen fulgte opp med godord om 19-åringen:

– De har et godt blikk for spillet begge to (Osame og Zahid), gode tekniske ferdigheter, og ligner mye på hverandre i spillestilen, sa Ørn til Dagsavisen.

Plass på tabellen

Vålerenga er på 5. plass – a poeng med Rosenborg og to poeng bak Odd på 3. plass.

[poll id=»292″]

Vålerenga i dag

Vålerenga 2 mot Kjelsås i kveld kl 19. Vålerenga stiller med solid tropp.

  • Kjetil Haug, Magnus Sjøeng

  • Amin Nouri, Fredrik Holmé, Johan Lædre Bjørdal, Brage Skaret, Oskar Opsahl, Martin Bech Riisnæs

  • Ousmane Touré, Mathisen Emilsen, Felix Horn Myhre, Odin Thiago Holm, Magnus Bech Riisnæs, Jacob Blixt Flaten

  • Lukas Håll, Yasir Sa´Ad, Mathias Bråthen, Seedy Jatta, Benjamin Stokke

Legg igjen en kommentar