Dagboka fredag 14. august 2020

Endelig fredag! Sommeren ser ut til å vare ut i det evige, damene vant oslooppgjøret på onsdag, herrene har fri i helga og historien gjentar seg borti Bergen. I mens på andre siden av dammen river hjemlengselen i en bortfallen Oslo-gutt. Seier i rød sone På tross av at episenteret for svineriet som går for … Fortsett å lese «Dagboka fredag 14. august 2020»

Endelig fredag! Sommeren ser ut til å vare ut i det evige, damene vant oslooppgjøret på onsdag, herrene har fri i helga og historien gjentar seg borti Bergen. I mens på andre siden av dammen river hjemlengselen i en bortfallen Oslo-gutt.

Seier i rød sone

På tross av at episenteret for svineriet som går for tida ligger i Oslo vest våget Vålerengas damer seg over elva for å spille fotballkamp onsdag kveld. Og selv om det kanskje var guffent og jævlig å bevege seg unødvendig inn i blorød sone var det verdt hvert minutt da de til slutt gikk av banen med resultatet 1-2.

Selv om Røa leda 1-0 til pause og var desperate etter poeng i denne kampen, holdt våre damer hodet kaldt og dro det i land. Første mål kom etter 52 minutter når Rikke Marie Madsen blir tredd gjennom av Spitse. Etter det fulgte litt tumulter og frem og tilbake før Ingibjörg Sigurdardottir kliner inn vinnermålet på overtid.

Dermed står damelaget med 16 poeng etter sju matcher og ligger på en finfin andreplass med like mange poeng som Team Lillestrømmen. Dog med én match mindre spilt. Røa på sin side har 0 poeng og sju tap.

Neste kamp spilles på søndag mot kjøpelaget Rosenborg-Ørn i Trondheim. Vi satser på seier og holder oss unna tribunene.

Etter det vi kjenner til er trønderne fæle på close-talk. Særlig når de er fulle. Noe de stort sett er. Hva annet skal man finne på der oppe?

Satt Brann hele hovedstaden i fare?

Historien gjentar seg borte på Vestlandet. Som da innføringer av rotter i Bjørgvin i 1349 satte en stopper for hele den vestlige verden, setter nå nok en pandemi en stopper for at minst én Brann-spiller må sitte hjemme og spille playstation fremover. Han har nemlig pådratt seg Covid-19. Dette kommer nå ut etter halvannen uke i karantene borte i vesthosthovedstaden.

Så vi spør; er dette noe Brann visste da de inviterte våre kjemper over for å få deng for to uker siden? Satt de hele sivilisasjonen i fare da de ikke opplyste om det? Kunne vårt lag ligget på dødsleiet etter at Brann-spillerne i desperasjon hosta og nøys på våre folk?

Svaret er nok nei. Etter det VPN forstår virker det som Rólantsson gjorde alt riktig og satte seg selv i karantene samt opplyste klubben om dette med en gang han fant det ut. Det viser seg at vettet ikke forsvinner selv om man må brødfø familien sin ved å prostituere seg til bergenserne.

Vi stusser dog over at Brann ikke har opplyst om dette før nå. Åpenhet er viktig.

Uansett ønsker vi han god bedring fordi det er det man gjør når folk blir sjuke for tida.

Ferdigslipt Diomande til Valle?

I går kveld ble nyheten om at Adama Diomonde terminerte kontrakten sin med Los Angeles Galaxy for å være nærmere familien. Og siden nevnte familie befinner seg i Oslo og han er fotballflaska opp i Vålerenga er det selvsagt at klubben tar en prat med han.

Nå er Diomande riktig nok ikke en ung og lovende spiller lenger. Men, at han er en klar forsterkning i laget når kontraktene til Matti og Benjamin Stokke løper ut, er det ingen tvil om. Dersom han holder seg skadefri.

I 2019-sesongen landa han på fem målgivende og ti mål på 27 kamper. Det burde holde til en kaffe med Vålerenga.

Mandagskamp

Det blir som nevnt ingen kamp på herresida denne helga da det er klart for (årets første?) mandagskamp. Vålerenga møter Start nede på sørlandet.

Det er verdt å nevne at to av de neste tre kampene skjer mot Start og Ålesund som ligger begravet helt nederst på tabellen, men sistemann Haugesund ikke akkurat fråtser i poeng de heller.

Med andre blir vi skikkelig grinete om det bare blir seks poeng, regner med ni og tolererer sju. Nå begynner det å lukte Europa på Valle og i god Disney-stil svever vi på duften for tida.

Vålerenga i dag

Vi holder oss unna parkene, følger myndighetenes råd,  booker et bord på Øst, Vertshuset eller Bohemen og tar en velfortjent fredagspils.

 

 

 

Legg igjen en kommentar