Dagboka mandag 17. august 2020

Med seier i kveld kan vi få heng på Molde (ikke Glimt) i toppen. Dagboka er såå klar for kamp mot Start. Damene topper allerede tabellen. Vålerenga Damer tok med seg ett poeng borte mot Rosenborg. Det ble en «typisk» 0-0-kamp hvor begge lag (nummer to og tre på tabellen før start) kan være både … Fortsett å lese «Dagboka mandag 17. august 2020»

Med seier i kveld kan vi få heng på Molde (ikke Glimt) i toppen. Dagboka er såå klar for kamp mot Start. Damene topper allerede tabellen.

Vålerenga Damer tok med seg ett poeng borte mot Rosenborg. Det ble en «typisk» 0-0-kamp hvor begge lag (nummer to og tre på tabellen før start) kan være både fornøyd og misfornøyd med resultatet. Sherida Spitse hadde imidlertid et godt poeng etter kampen.

– Hvis jeg skal være ærlig er ikke denne banen bra nok for Toppserien. Ballen spretter rart hele tiden, men det er ingen unnskyldning for resultatet, sa vår kaptein til NRK etter kampen på «Koteng Arena».

Vålerenga startet med sju utlendinger på potetjordet, og avsluttet med åtte utlendinger på banen. Rosenborg hadde 11 norske spillere, og banens gigant var dessverre en av deres: Midtstopper Emilie Bragstad (18), datter til ikke ukjente Bjørn Otto Bragstad (og minst like høy).

Uansett, Enga er på topp – og får vi enda mer trøkk framover, blir vi der ut sesongen! Vålerenga leverte en solid kamp mot et vrient lag på bortebane, og siden LSK Kvinner tapte bort mot Avaldsnes, er vi der vi skal være. På topp!

Kamp mot Start

Hva kan vi egentlig vente oss i Kristiansand? Vel, når Mjøndalen slår Brann borte og plutselig har to seire på rad og bunnlaget Aafk taper knepent 2-3 på Lerkendal, og pressa på for utligning, ja, da vil det ikke overraske noen om Start faktisk følger oss il døra og vel så det i kveld. Her blir det full kamp!

– Det er lenge siden vi har hatt en ordentlig treningsuke, så det har faktisk vært godt å trene litt ordentlig igjen, sa Herolind Shala til klubbens sider. Shala spilte 16 kamper for Start i 2018 og scora faktisk mot oss den sesongen.

Når det er sagt, vi pleier vi å ha kontroll på sørlendingene. 6-1-seier ble det forrige gang vi var i Kristiansand, men det har dagboka null tro på kommer til å skje nå. Vi vant 8-1 i august for 10 år siden… Toppspillerutvikler Igor Aase i Vålerenga sier det tydelig på klubbens sider.

– Start har tatt seg veldig kraftig sammen på hjemmebane, og står med fire kamper uten tap. Det er en motstander som jobber steinhardt, presser høyt og har ambisjoner om et eget spill, sa Igor.

[poll id=»290″]

Aron Dønnum

Skal Start lykkes må de blant flere stanse Aron Dønnum. Dagsavisen skriver om tall fra statistikknettstedet FBREF som viser at motstanderne liker å stoppe Dønnum ulovlig. Faktisk har dommerne 33 ganger blåst frispark til Dønnum.

– Hvem er på førsteplass? er Dønnums umiddelbare respons overfor Dagsavisen når de opplyser om statistikken (bak betalingsmur).

Det er bare Sandefjords Rufo (38 ganger) som er over ham på listen i Eliteserien. Dønnum er ikke overrasket over at han er i toppsjiktet av nettopp denne statistikken.

– Jeg hadde ikke gjetta noe veldig annerledes i hvert fall, for jeg har blitt tatt ekstremt mye. Det er derfor jeg kanskje er borte hos dommerne av og til også, fordi det ofte ikke blir slått helt ned på, sier Dønnum.

– Men slik er det. Motspillerne klarer jo ikke å ta ballen fra meg, så da må de stoppe meg på den måten, så han.

Dagboka driter egentlig langt i den type statistikk, men kan den brukes som motivasjon for Aron, so be it!

Felix høyreback

Dagsavisen er skikkelig på hugget om dagen, og har intervjuet flere av våre gutter. Det ser ut som Felix blir høyreback i dag fordi Borch er ute på grunn av gule kort.

– Jeg merket da jeg spilte venstreback at jeg fikk veldig mye hjelp av Ivan (Näsberg). Og jeg er helt sikker på at Jonatan Tollås kommer til å hjelpe meg masse, han også. Han vet at jeg er ny i rollen. Tollås er veldig flink til å hjelpe dem rundt seg. I tillegg har jeg Aron (Dønnum) foran meg. Han jobber bra, sa Felix til Dagsavisen.

Jonatan Tollås Nation

Dagsavisen har også snakket med vår kaptein, og de fokuserer på at Tollås fortsatt ikke er tilbudt ny kontrakt av klubben.

– Jeg er 30 år. Er det ikke 30-33 år som er «peak» for en midtstopper? Nå skal jeg være på topp, og jeg føler meg på topp. Jeg er veldig positiv til det vi holder på med her. Så får vi se. Jeg skal snakke med klubben etter hvert, sa Tollås til Dagsavisen (bak betalingsmur/i papiravisen).

Sportssjef Jørgen Ingebrigtsen i Vålerenga svarte Dagsavisen:

– Det blir det samme svaret som tidligere. Dag-Eilev har sagt dette mange ganger – han vil bli kjent med spillerne gjennom sesongen. Vi tar en prat med spillerne (som har utgående kontrakt) når vi er klare for det. Ingen avgjørelser er tatt, og vi er åpne for alle løsninger, sa Jørgen.

Å tilby Tollås ny kontrakt er for dagboka en no-brainer, og hvis vi antar at både klubb og spiller er happy med at samtalene ikke har startet ennå, bør dette ordnes rimelig greit.

Kjetil Rekdal

Ham-Kamp spiller mot Grorud i kveld, men mer interessant er det å registrere at I har blitt trener der oppe, hvor vi antar at geografisk nærhet til stadion var viktigste faktor for å svare ja. I pressemeldingen siteres Rekdal på følgende, som har en 9-åring som spiller for dem:

«Jeg bor rett i nærheten og har en sønn i klubben fra før og jeg synes det er ille å se tradisjonsklubben HamKam slite som de gjør i år. Jeg sa ja til jobben hvor målet naturligvis er å få HamKam tilbake på rett kjøl».

Dersom Tom Nordlie hadde bodd nærmere, ville kanskje valget falt på han. Ikke veit vi. En dag overtar kanskje de to «perlevennene» en klubb sammen. Hihi.

Mjøndalen

Husker du Mjøndalen klagde på at vi drøyde tiden? Snakk om å møte seg sjæl i døra. Mot Brann i går begynte keeper Makani å drøye på 0-0 i første omgang. Og da lå laget allerede ultradefensivt i ramma, og det ble ikke bedre da de på sin eneste sjanse fikk en gåll. Bergensavisen skriver:

Mjøndalen-spillerne begynte tidlig, og fikk lov av dommerne, til å hale ut tiden. Selvsagt til stor frustrasjon for publikum og alle i Brann.

Da de klarte å slå Haugesund 1-0 forrige helg, sa Haugesunds Niklas Sandberg.

– Når de får 1-0 så vet vi at de drøyer og ligger nede. Men dommeren tillater det, sa han til Eurosport.

Vegard Hansen, vi har egentlig sansen for deg, du sier mye moro og er en bra type, men å møte seg sjæl i døra er aldri vakkert! Noen sier det bedre og mer presist enn oss.

Vålerenga i dag

TV Norge viser kampen og den starter klokka 2030. Finn deg en pub eller se den hjemme, og husk flagg! Du kan jo varme opp med popcorn og rysaren Bøfla mot Raufoss kl 18 og se Bittelillestrøms sakte død i OBOS.

 

Legg igjen en kommentar