Hvordan få billett til kamp? Her er svaret!

Hvordan fungerer egentlig trekning av billetter til Vålerengas hjemmekamper? Er det bare flaks? Og hvor mange av de 200 billettene får sesongkortholdere? Vi har spurt Vålerengas Eventsjef Morten Nydal i ett forsøk på å bli klokere. Mange lurer på hvordan trekningen av billetter til hjemmekamper utføres rent teknisk, kan du gjøre oss litt klokere? Vi … Fortsett å lese «Hvordan få billett til kamp? Her er svaret!»

Hvordan fungerer egentlig trekning av billetter til Vålerengas hjemmekamper? Er det bare flaks? Og hvor mange av de 200 billettene får sesongkortholdere? Vi har spurt Vålerengas Eventsjef Morten Nydal i ett forsøk på å bli klokere.

Mange lurer på hvordan trekningen av billetter til hjemmekamper utføres rent teknisk, kan du gjøre oss litt klokere?

Vi laster inn listen over sesongkortholdere i Excel, benytter en indekseringsfunksjon som gir alle sesongkort et tilfeldig tall (uten at vi ser hvem som får hvilket tall), og som vi deretter sorterer listen etter. Trekningen utføres alltid med vitner, og gjerne forskjellige vitner fra gang til gang.

Morten Nydal, Eventsjef i Vålerenga Fotball

Hvor mange har kjøpt sesongkort denne sesongen?

Det er signert ut 2808 sesongkort, hvorav 1859 er kjøpt av private sesongkortholdere. De øvrige er stort sett sesongkort som ligger inkludert i partneravtalene, samt ledsagerkort og noen få andre frikort.

5 hjemmekamper er så langt spilt, hvor mange sesongkortholdere har blitt tildelt billetter?

Snittet så langt ligger på ca. 170 sesongkortholdere per kamp. Dette er den høyeste andelen som går til supportere og private sesongkortinnehavere i Eliteserien, etter hva vi kjenner til – ikke minst takket være at mange av samarbeidspartnerne avstår helt fra sin rettmessige andel av billetter og har gitt det videre til sesongkortinnehaverne våre.

Når man blir trukket ut til å få billett, er man også med i trekningen til neste kamp eller får man «karantene»?

Vi har besluttet at alle er med i trekningen hver gang, uavhengig om man har «vunnet» tidligere eller ikke. Dette er det to grunner til, begge under slagordet «det enkle er ofte det beste».

  1. Å merke sesongkortholdere som har fått billett og/eller blitt trukket ut (hva skulle vi gjort med de som er trukket ut, men ikke kunne?), herunder de som er invitert med (eller skulle kanskje de skulle få være med i trekning, siden de bare er invitert med, og ikke trukket?), ville ha medført en omfattende og tidkrevende manuell registreringsprosess. Med alle i administrasjonen permittert fra 50-100% fra mars og til august har det vært riktig å unngå unødvendige arbeidsoppgaver, og forenkle der det er mulig og hensiktsmessig.
  2. Vinner du i Lotto, har du ikke karantene neste lørdag! Det føles riktig at alle kan få lov til å være spent på om de blir trukket ut flere ganger. Det er også slik, at matematisk sett får alle sett nærmere 1,5 kamper – så noen må nesten bli trukket ut før eller senere uansett.

Det har vært tilfeller så langt der samme person har blitt trukket ut flere ganger. Uten å være helt sikker, tror jeg det gjelder 4-5 sesongkortholdere. I tillegg er jo systemet slik at alle får invitere med seg en sesongkortholder de pleier å gå på kamp med, og det ser her ut til at enkelte er litt mer populære enn andre og har dukket opp på flere kamper!

Regner dere med at alle får gå på minst 1 kamp denne sesongen?

Hvis vi forutsetter at regimet med 200 fortsetter ut året, og at snittet på 170 sesongkortholdere opprettholdes i 15 kamper, er i alle fall regnestykket slik at det er 9,22 % sjanse for å bli trukket ut på en enkeltkamp – og i snitt skal hver sesongkortholder få med seg 1,39 kamper. Men det er jo rein teori, i praksis kan vi med bakgrunn i regnestykket slå fast at de aller, aller fleste vil ha fått tilbud om kampbillett når femten kamper er spilt.

Det som er helt sikkert, er at situasjonen oppfattes som fortvilende. Vålerenga er ikke hel igjen før supporterne er tilbake på tribunen, alle som en. Selv om man forstår bakgrunnen for en global dugnad mot en pandemifiende, synes jeg det å begrense antall tilskuere til et minimum er et svært lite givende arbeide. Å sitte med trekningsansvaret føles mer som å være bøddel enn noe annet!

Til slutt vil jeg få benytte anledningen til å takke alle supportere som viser forståelse for situasjonen, både knyttet til smittevernsregler for de få som får komme på kamper og håndtering av loddtrekninger og slikt, og ikke minst det jeg oppfatter som en generell forståelse av inntektsbortfallet vi har med bakgrunn i pandemien. Det siste vises ikke minst gjennom et stort antall sesongkortinnehavere som ikke vil kreve pengene tilbake – og det viser et stort hjerte for klubben vår. Tusen takk, alle sammen!

Legg igjen en kommentar