Dagboka søndag 9. august 2020

Det er to ting å merke seg etter gårsdagens toppkamp på Valle: Vålerenga var det beste laget og nærmest seieren og Glimt må jekke seg ned, noe har faktisk gått til hodet på dem der oppe og det ser ikke pent ut. Kampreferatet kan du lese her! – Jeg er ikke fornøyd med 2-2. Vi … Fortsett å lese «Dagboka søndag 9. august 2020»

Det er to ting å merke seg etter gårsdagens toppkamp på Valle: Vålerenga var det beste laget og nærmest seieren og Glimt må jekke seg ned, noe har faktisk gått til hodet på dem der oppe og det ser ikke pent ut.

Kampreferatet kan du lese her!

– Jeg er ikke fornøyd med 2-2. Vi brenner store sjanser. Bodø/Glimt er langt mer effektive enn oss og derfor er de foran oss på tabellen, sa Fagermo etter kampen.

[poll id=»289″]

Først og fremst gleder vi oss over å ha vært det beste laget mot det eneste laget i Eliteserien som fortsatt ikke har tapt. Glimt hadde også sine muligheter, men vi hadde helt klart de største sjansene i kampen. Det er ikke ofte vi er enige med Dagbladet, men her er vi enige:

Hadde Vålerenga hatt en målscorer av Glimts målscorererformat, ville de vunnet denne kampen lett.

I tillegg ble vi mer bortdømt enn dem, selv om Glimt selvsagt sutret veldig om hva de mente var feil. Alle kan i alle fall være enige om at dommer Kai Erik Steen bommet for mye i avgjørende situasjoner, og når han sto på sitt etter kampen om at han ikke hadde gjort noen feil, da skjønner du hvor stort problemet er med norske dommere.

Vålerenga hadde ballen mest, hadde flest cornere og Glimt lagde faktisk dobbelt så mange frispark som oss. I andre omgang hadde Glimt en stor sjanse, men satset først og fremst på kontringer, noe de absolutt kunne ha lyktes med, men det ble med to kontringsmål i går. Så kommer vi til vårt andre poeng, som er hvordan de opptrer på banen og i media.

I pausen ble Jens Petrus Hauge intervjuet. På spørsmål om hvordan type fotball Vålerenga spiller, svarte han:

De har ikke så mye spill. Dødball og kriging, det er den type fotball de spiller her, og da må vi forholde oss til det.

Snakk om å være dust. Så han ikke den kampen han sjøl spilte? Etterpå sa han at de lett spilte ut Vålerenga. Men det kan ha sammenheng med at treneren hans, som til NRK sa «jeg tror ikke vi utvikler norsk fotball ved å hele tiden sette fokus på dommere», samtidig som han gikk rundt og klagde til alle som ville høre: «Vi blir snytt for den den mest opplagte straffen jeg har sett». I tillegg kjeftet han ut Eurosports intervjuer fordi Knutsen mente at Glimt – ikke Vålerenga – ble bortdømt. Og han mente vår første scoring var hands (noe det også var, men siden han blir holdt burde det da blitt straffe).

For å si det sånn: Du veit du har en dårlig sak når du må bruke Svein Erik Edvartsen som sannhetsvitne.

VPN har som resten av Fotball-Norge latt seg imponere av hva Glimt har fått til på banen i år, men den klubben må passe seg for ikke å bli for selvgode og sveiseblinde. Når Knutsen begynner å oppføre seg som Gamle Eggen i Rosenborg – som alltid klagde med mindre dommerne dømte 70-30 på Lerkendal – og når spillerne ikke anerkjenner andre prestasjoner enn sine egne, da har klubben problemer.

Faktum er at Glimt nå er i ferd med å utvikle en sektlignende kultur med sitt eget syn på fotball og hva som er rett og galt. Ser vi her fotballens svar på Knutby Filadelfia, hvor alle gikk og ventet på at Jesus skulle komme og gifte seg med menighetens overhode? Hvis du ikke er nesegrus av beundring for alt Glimt gjør – enten Patrick Berg kommer med stygge etterslenger på vår juvel Osame eller de ligger bak og satser på kontringer, føler åpenbart Glimt seg krenka.

Dagboka er uansett i godt humør fordi vi ser konturene av noe stort under Fagermos ledelse. Han er nemlig mest opptatt av at vi i perioder mistet for mye intensitet, og det er et god tegn for fremtiden.

Samtidig skal vi ikke mer enn ett år tilbake og 6-0 over Glimt hvor vi skrev, og sjelden har tatt mer feil:

Nå er det en måned med fotballpause for Enga. Vi ses på neste hjemmekamp mot Kristiansund 04. august. Dette kan bli en fin høst! God sommer fra VPN!

Da likte vi kampreffets innledning etter 6-0-seieren mye bedre:

Bodø/Glimt sine spillere gikk ned på alle fire og smurte lub mellom skinkene. Med teksten «Gi alt» i fet font på ryggen lot ikke Vålerenga seg be to ganger. Som kaniner på amfetamin hamra de løs i samfulle 90 minutter, og ga seg ikke før det var gått varmgang i hver eneste Bodøstump!

Dagbladet

Innimellom redaksjonelle titler i Dagbladet som «denne får du orgasme av» og «slik strammer du opp vaginaen», har MortenP i klart å klore ned en sak hvor han ønsker å kritisere Vålerenga. Han skriver:  «Noen ganger oppfører fotballen seg som om den bedriver kriminell virksomhet».

Og hvorfor skriver han det? Hva er liksom kriminelt? Jo, fordi han mener at Vålerenga nå skal ha mottatt millioner av kroner for salg av spillere (Ejuke og Berge) og det burde visst klubben bekrefte når han spør. Seriøst? Men hvorfor nekter Dagbladet selv å svare på spørsmål om tall når andre medier spør dem om økonomi? For eksempel om deres omsetningsmål i markedet for innholdsmarkedsføring? Hvorfor forventer han at en fotballklubb fortløpende skal oppdatere enhver tilfeldig sportsjournalist om økonomi når «alle seriøse bedrifter» IKKE gjør akkurat det han kritiserer Vålerenga for?

Lenge leve innholdsmarkedsføring og klikkhoreri!

Vålerenga forklarer

Erik Espeseth må ha følt seg tvunget til å redegjøre om situasjonen for på klubbens egne sider skriver han:

Han skriver at millionene renner inn, men ser bort fra det viktige faktum at mange inntektsstrømmer har stoppet helt opp. Vi må antagelig regne inn et bortfall av minst 6 mill. kroner med tanke på publikum, og noenlunde samme sum fra bedriftsmarkedet. Det utgjør minst 12 mill. kroner som vi ikke kommer til å se.

I tillegg refererer han til summer knyttet til salget av Sander Berge, som jeg ikke kan bekrefte da avtalen med Genk, og deres avtale igjen med Sheffield United er konfidensiell av konkurransemessige hensyn. Men jeg kan si at tallet som oppgis er alt for høyt.

Hva gjelder inntekter fra Chiddi-salget, så er det allerede budsjetterte inntekter, da dette salget ble gjennomført i fjor.

Så håper jeg at alle som leser dette har forståelse for at vi ikke verken kan, eller har lov til, å bryte konfidensialitetsklausuler i inngåtte avtaler.

Vålerenga i dag

Det er nå lov med tilskuere på rekruttkampene. Kampen begynner kl 1630.

 

Legg igjen en kommentar