Vålerenga-Bodø-Glimt 2-2

«Så stolt, så Vål’enga!» Eliteseriens 13. runde – Vålerenga Stadion 08. august 2020, Kl. 18:00 Solgte billetter: Espen Nakstad sier det ikke er lov med mer enn 200 Mål: 1 Matti 35 Hauge 45 Junker 75 Dønnum Lagoppstillinger: VIF: Kristoffer Klaesson – Christian Dahle Borchgrevink, Jonathan Tollås Nation, Ivan Näsberg, Herolind Shala – Magnus Lekven, … Fortsett å lese «Vålerenga-Bodø-Glimt 2-2»

Lagoppstillinger:

VIF: Kristoffer Klaesson – Christian Dahle Borchgrevink, Jonathan Tollås Nation, Ivan Näsberg, Herolind Shala – Magnus Lekven, Fredrik Oldrup Jensen,  Osame Sahraoui – Bård Finne, Aron Dønnum – Matthias Vilhjalmsson.

Bodø-Glimt: Smits – Sampsted, Høibråten, Lode, Bjørkan – Fet, Berg, Saltnes – Zinckernagel, Junker, Hauge.

Dommere: Kai Erik Steen, Jan Erik Engan, Tom Harald Grønevik, Marius Lien.

Kampen:

Vi møter den suverene serielederen. Vi har vel ikke budsjettert med poeng her, men vi er i bra form og Glimt har sett sårbare ut i sine to siste kamper mot Stabæk og Godset. Sahraoui får spille indreløper i dag. Det blir spennende å se! Shala på venstrebacken istedenfor Horn Myhre. Som vi snakka om i siste episode av podcasten vår gjelder det å ta ut indreløperne til Glimt. Blir nok Lekven og Oldrup som får den jobben.

1. omgang:

Det er nesten så man tror på magi! Enga får corner etter 1 minutt. Den slås inn i feltet, Ivan er borti den, det blir litt klabb og babb, og så får Matti trilla den over streken! JADA! For en start!

Gjorde godt det der! Vi tør å holde i ballen på Glimts halvdel. Spiller oss fint opp på begge kanter.

11 minutter spilt og vi er veldig nær på enda en corner. Smits får så vidt daska den vekk fra 5-meteren.

Og like etter kommer Dønnum fri på høyre. Slår fint inn, Finne er aleine, men treffer ikke med headinga og den går i bakken og blir klarert. Kjempesjanse!

Gutta klinker til i duellene også! Glimt med flere feilpasninger. Virker nesten litt rysta av starten. Enga gir de null tid med ballen.

Og der er det nesten igjen! Dønnum drar seg inn i 16-meteren og klinker til. Finne er så nær så nær å sette returen! Crosseren i forkant fra Shala til Dønnum der var helt nydelig!

For en start på kampen av Enga! Men nå må vi sette sjansene våre også! Kan bite oss i ræva seinere i kampen.

Glimt har tatt litt mer over nå, men sliter med å skape de store sjansene. Et farlig skudd fra 16 meter i det 23. minutt reddes fint av Klaesson. Ny mulighet for gjestene like etter. Drar seg fint inn fra venstre og skyter mot nærmeste hjørne. Klaesson er nede og slår den til corner.

Lenge sida vi har klart å holde litt på ballen og skape noe nå. Fagermo jager gutta opp i press!

Og gutta hører på sjefen. Vi trekker Glimt opp i banen ved å holde på ballen på egen halvdel, det frigir rom til Oldrup Jensen som slår til Finne på løp. Bård vender opp og slår et flott innlegg til Matti som bryster ballen ned til seg selv, men blir akkurat kjempa bort av en Glimtstopper. Flere roper på straffe, men den hadde nok vært veldig billig.

Og så blir vi faktisk beinhardt straffa for ikke å ha satt de store sjansene tidligere i kampen. Vi står igjen etter en corner, Glimt vinner ballen og slår en strålende ball i bakrom mot Hauge. Han vinner løpsduellen med Borchgrevink, løper inn i feltet og setter ballen lett i lengste hjørne for Klaesson. Tilbake til start.

Berg legger Sahraoui i bakken to ganger i løpet av et minutt. Ikke engang tilsnakk. Nå må du gi deg dommer.

Skudd fra Shala etter en corner ser ut som den klart blir hindra av en Glimtarm. Ropes noe voldsomt på straffe. Glimt kontrer på den sjansen, så vinner vi ballen og kontrer igjen. Ruller nydelig opp på høyre, Borchgrevink slår knallhardt inn på første stolpe, og der er ikke Matti langt unna goal nr 2.

Så kontrer Glimt på nytt og snur det. Vi blir løpt ifra av Hauge enda en gang og Junker får sette ballen i nesten åpent mål. Faen!

Pausesignalet kommer og dæven hvor rett vi fikk i at vi kan bli brutalt straffa hvis vi ikke setter sjansene våre.

1. omgang:

Glimt starter best. Kommer til noen halvstore sjanser. Sahraoui og Dønnum prøver seg litt uten at det blir det store ut av det.

Finne skaffer en corner. Bedre trøkk fra Enga nå. Adekugbe inn for Shala.

Hauge bra høy på seg sjøl nå. Roper «klapp igjen» til Vålerengabenken etter den femtitredje etterslengeren fra en Glimtspiller.

Også får vi en sjanse ut av nesten ingenting. Adekugbe slår inn i det 67. minutt. Ballen detter til Matti som setter ballen rett på keeper. Det skulle vært 2-2!

Vi tar over mer og mer. Nydelig angrep og enorm sjanse til Finne i det 69. minutt. Borchgrevink og Lekven spiller opp Dønnum som slår knallhardt på bakerste. Der kommer Finne og bredsider ballen rett utafor stolpen fra 10 meter. Herlighet den er stor! Kunne hatt 4 goaler i dag Bård!

Der fikk vi kanskje årets bom i Eliteserien! Junker setter ballen utenfor fra 1 meter aleine på bakerste.

Stokke inn for Finne etter 74 minutter. Sahraoui ut på kant og Matti ned som indreløper. Kan vi klare 2-2 da?

JAAAAA det kan vi! Sahraoui leker utpå der i det 75. minutt! Prøver å dra seg fri inn i banen, blir hindra, men prøver umiddelbart igjen, går av to Glimtspillere, spiller vegg med Stokke og slipper til Dønnum som curler ballen i lengste hjørne! Han er laga av gull den gutten der!

Så gjør han en skikkelig juniorfeil like etterpå som gir Glimt en kjempekontring, men det ender med en offside heldigvis.

Og vi kjører på! Lang crosser til Borchgrevink på løp inn i 16-meteren. Han slår knallhardt inn på volley og gutta er akkurat litt for seine til å få foten på den.

Dønnum med en ydmykende finte på Berg. Ser ikke blid ut der Berg!

Ny enorm mulighet i det 86. minutt. Lekven skyter, men skuddet blir en pasning til Sahraoui som får to sjanser til å skyte. Det er nesten utrolig at Smits så vidt får benparert den ballen på streken!!!

Sahraoui får stående applaus når han går ut for Thiago Holm i det 90. minutt. Herlighet for en diamant!

Sluttsignalet går og ingen av laga ser fornøyde ut! Begge lag brenner store sjanser og blir fratatt straffer av dommer.

Oppsummering:

Jeg får helt klump i halsen av innsatsen til gutta i dag! For et LAG de har blitt! Vi spiller altså jevnt med den suverene serielederen, noe som viser at det ikke er så forbanna langt opp til det vi alle drømmer om! Ja, dommeren var ræva og bomma på straffesituasjoner til begge lag, samt kunne godt gitt noen gule litt tidligere på det enorme antallet etterslengere fra Glimtspillerne, men i denne kampen skulle vi selv ha satt mange flere av sjansene våre. Både Finne, Matti og Sahraoui kommer til å tenke litt på de missene i natt. Uansett umulig å ikke glede seg over dette laget nå! Så stolt, så Vål’enga!