– Gutta liker mine tørre vitser haha

Hvorfor vi liker islendingen Matthias Vilhjalmsson? Les dette intervjuet, og du forstår. VPN har sendt epost til Matti, og han svarer villig vekk. Hva tenker du om din egen rolle i laget, både spillemessig (spiss og midtbane) og sosialt? – Min rolle i laget er etter min mening viktig. Jeg har veldig mye erfaring og … Fortsett å lese «– Gutta liker mine tørre vitser haha»

Hvorfor vi liker islendingen Matthias Vilhjalmsson? Les dette intervjuet, og du forstår.

VPN har sendt epost til Matti, og han svarer villig vekk.

Hva tenker du om din egen rolle i laget, både spillemessig (spiss og midtbane) og sosialt?

– Min rolle i laget er etter min mening viktig. Jeg har veldig mye erfaring og kan spille flere posisjoner. Jeg blir aldri toppscorer hvis jeg aldri får rytmen i en posisjon, men det gir jeg faen i fordi jeg elsker å spille de rundt meg gode og vinne kamper. Det er derfor jeg spiller fotball, oppleve ting sammen med lagkompisene. Å unne hverandre godt på banen er desidert den største faktoren hvorfor lag som jeg har spilt på har opplevd mye suksess. Med tanke på det sosiale tror jeg også gutta liker de tørre vitsene mine – haha. De kommer til å savne de når jeg er gone 🙂

Hva tror du er hovedårsaken til at dere spiller bedre i år?

– Vi spilte jo ganske bra på våren i fjor også, men føler bare at vi er mer solide nå hvor alle jobber for hverandre begge veier. Jeg er imponert over hvordan guttene har fremstått etter den tunge høsten i fjor, men også veldig fornøyd med trenerteamet som har klart å pushe oss veldig gjennom det tøffe kampprogrammet og samtidig gitt mange unggutter sjanser.

Det ser ut som dere løper mer i år enn tidligere. Opplever du det også sånn, og hva er i så fall årsaken til det?

– Ja, både og. I fjor løp vi ofte mye også, men det så kanskje ikke alltid sånn ut når en og en løper. Den største forskjellen synes jeg er hvor flinke vi har blitt til å springe hjemover når vi har mistet ballen. Synes egentlig det ble litt taboo for noen år siden, altså det å jobbe hardt og ta dueller når tiki taka ble populært, men jeg er veldig glad for at moderne fotball stiller knallharde fysiske krav.

Kan du si litt mer om hvorfor du farga håret før Brann-kampen?

– Vi er seks kompiser fra Island i en Whatsapp-gruppe som snakker nesten hver dag om alt mulig. Tre av dem er store Man United-supportere, og jeg og de to andre mobbet de litt i november da Leicester var 10-12 poeng foran på tabellen. Da endte det med at tre av oss sa at Leicester kom foran Man U. Straffen var å farge håret. Så kom de på besøk i forrige uke og det første de gjorde var å bestille time hos frisøren. Men nå er de sure fordi resultatet på sveisen ble ganske bra – haha.

Hvem kommer med de morsomste/frekkeste kommentarene på trening?

– Det er mye banter i den garderoben, men hvis jeg kan velge to, sier jeg Shala og Dønnum.

Er topp tre ved serieslutt et realistisk mål for Vålerenga i 2020?

– Med den satsingen som er i VIF nå da kommer det til å svinge i noen perioder. Jeg synes også den satsingen er helt riktig og utrolig gøy å se de unge utvikle seg fra kamp til kamp. Så kan det komme spillersalg, skader osv. Men det jeg kan si er at jeg blir utrolig skuffet hvis vi ikke blir topp 5, og jeg synes bak Bodø og Molde er det helt åpent, skriver han.

VPN takker så mye for intervjuet og håper Matti fortsetter med å levere like bra på banen som han gjør i intervjuer. Lykke til mot Bodø/Glimt lørdag!

Legg igjen en kommentar