Dagboka onsdag 29. juli 2020

Gratulerer med dagen! 107 år og like blid. Allikevel tenner vi et lys for herrelaget, de er i Molde i kveld. Dagboka forklarer hvorfor dette gir grunn til lystenning. Nedturen 2019 I fjor møtte vi Molde borte i tredje runde. Det hadde lugga litt de to første kampene, selv om vi vant den første 2-0 … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 29. juli 2020»

Gratulerer med dagen! 107 år og like blid. Allikevel tenner vi et lys for herrelaget, de er i Molde i kveld. Dagboka forklarer hvorfor dette gir grunn til lystenning.

Nedturen 2019

I fjor møtte vi Molde borte i tredje runde. Det hadde lugga litt de to første kampene, selv om vi vant den første 2-0 mot Mjøndalen. Tap (2-0) mot Kristiansund viste at Vålerenga ikke hadde kommet noe videre under Deila. Hele klubben virka litt som om de hadde vært på buffé og forspist seg grundig og satt kjøttsøvninge og likegyldige og så livet fare forbi.

Så rakna det fullstendig mot Molde.

Kampen endte 4-1 uten at Vålerenga egentlig hadde møtt opp og det var klar at det ble enda en sånn sesong.

I år er det anderledes.

Inn har vi fått Fagermo og Vålerenga er igjen blitt en klubb med vilje, med sult og med et mål. Det betyr ikke at Molde blir noen rundingsbøye, men det betyr at vi virkelig gleder oss til å se kveldens kamp.

Bursdagskampen 2020!

Vi tenner som sagt et lys i kveld for alle fra Vålerenga og Oslo som er i Molde.

Molde er, som kjent, en plass hvor voldtekt er et anerkjent sjekketriks, hvor de har best samarbeider med agenter som har kjeltringlignende trekk, pælmer ut spillere som sliter med å mestre livet, voksne menn fester med russepiker i håp om å finne seg lette ofre, politiet krever at du kler deg naken for å gå på kamp om du ikke er fra Molde, de synes det er helt greit å kjøre i fylla,  supporterlederen bruker unger som skjold i stand-off med bortesupportere, og spytter på unga til andre lags supportere.

Dette er kortlista over saker som alle steder i Norge, bortsett fra Molde, medfører sosial fordømmelse og at supportere tar et oppgjør med hvordan klubben representerer logoen. Eneste av disse sakene som har økt pulsen til Tornekrattet en smule er da Forren ble forvist fra klubben. Da trakk Eva-Britt Mauseth seg som styreleder for Tornekrattet. Hun trakk seg også som styreleder for Tornekrattet etter at hun mente det «bor en fyllekjører i oss alle» i 2012. Hun syntes også det ville vært festlig å kjøre bil til soninga hun måtte tåle etter fyllekjøringa.

Utover dette forsvarer Moldes supportere egen klubb i tykt og tynt. Sarr ble dømt til å betale et voldtektsoffer oppreisning, noe som er det samme som full frifinnelse om du er oppvokst isolert bak noen fjell.

Vi tenner et lys for alle som må være i Molde.

Og de som må være i Molde er Vålerenga.

Fagermo har klaska sammen en tropp uten Lekven, Adekugbe, Lædre Bjørndal og Shala som alle har skader. Heldigvis melder klubben om at det ikke er alvorlige skader, så Dagboka satser på at de er tilbake om noen dager.

Før kveldens runde er Vålerenga på tredjeplass, 6 poeng bak Molde. Dersom Vålerenga vinner i kveld (selvsagt gjør vi det) vil avstanden kun være 3 poeng. Dersom Vålerenga taper (selvsagt gjør vi ikke det) og alle andre kamper går bæsj  er Molde brått 9 poeng foran oss og lag som Odd og Stabæk har like mange poeng som oss.

Så tett er det når 1/3 av Eliteserien er unnagjort.

Vålerengas damer

Damelaget er også i skuddet. På fredag pissa de på Avaldsnes og innehar tredjeplassen i Toppserien. Foran seg har de Rosenborg Kvinner (som egentlig er Trondheims Ørn) og LSK Kvinner (som har så lite med Lillestrøm sportsklubb å gjøre at de ikke engang får kalle seg Lillestrøm).

I Molde driver de ikke med damefotball. Det er forståelig, men samtidig trist, at Moldes spillere skremmer jenter og kvinner fra å drive med fotball i hele fylket, det er eneste forklaring på at Møre og Romsdal ikke har ett eneste lag i Toppserien.

Neste kamp for Vålerenga er mot Arna-Bjørnar (sic) i Indre Arna 1. august til lørdag.

Vålerenga i dag

Det er bursdag, det er børst og det er ball. Nyt dagen og kvelden i høstværet der du helst feirer fødselsdager og borteseire.

 

Legg igjen en kommentar