Molde – Vålerenga 4-1

Dagens kamp kunne sendt Vålerenga opp i nærheten av et gulljagende Molde – dersom vi vant kampen i Rosenes Bygd. Molde kom rett fra et stygt tap i Bodø og var nok lystne på å reise den unge jenta som sover på fest. Ta gjerne med at Vålerenga i Molde de siste 10 årene har … Fortsett å lese «Molde – Vålerenga 4-1»

Dagens kamp kunne sendt Vålerenga opp i nærheten av et gulljagende Molde – dersom vi vant kampen i Rosenes Bygd. Molde kom rett fra et stygt tap i Bodø og var nok lystne på å reise den unge jenta som sover på fest.

Ta gjerne med at Vålerenga i Molde de siste 10 årene har vært et sorgens kapittel. Utbyttet er lite og selv kumlokka våre tar dem.

Eliteseriens 11. runde – Sovevoldtekt Arena 29. juli 2020, Kl. 20:30

Solgte billetter: 200. 199 fremmøtt. Jim Solbakken kan ikke redegjøre for hvor sistemann er, men han har lovet å møte opp til rettssaken.

Mål:
1-0
Aursnes
2-0
Christensen
3-0
Hussain
3-1
Finne
4-1
Hussain

Kort:
VIF:
Holm 6 min  
MFK:
Bjørnbakk 45 min, Christensen 57 min

Lagoppstillinger:

VIF: Kristoffer Klaesson – Christian Dahle Borchgrevink, Jonatan Tollas Nation, Felix Horn Myhre 18 min – Odin Thiago Holm(Vega 71 min), Fredrik Oldrup Jensen,  Matthias Vilhjalmsson (Opsahl 87 min) – Aron Dønnum (Finne 83 min), Benjamin Stokke, Osame Sahraoui

Benk: Haug, Nouri, Opsahl, Skaret, Camara, Finne, Vega

MFK: Linde – Wingo, Sjølstad, Bjørnbakk, Kitolano – Aursnes, Hussain – Knudtzon, Christensen, Ulland Andersen

Dommer: Kristoffer Hagenes

Kampen:
Vi møter Molde og vi møter dem borte. Det finnes lettere motstand og det finnes mer sympatisk motstand. På bakgrunn av det så er det oppløftende å se hva Vålerenga presterte i førsteomgangen.

Vålerenga hang godt med i ca 30 min og var i denne perioden det førende laget. Vi spilte bra offensivt og vi varierte godt i angrepsspillet. Vi kom Rundt på kantene, tråklet oss gjennom i midten, spilte i bakrommet, ventet til andrebølgen kom med midtbanespillerne osv. Vi satte Molde tidvis uten et skikkelig press.

det var vanskelig å si hva som var den vasseste sjansen Vålerenga spilte seg til, men da Horn Myhre og Sahraoui satte opp Dønnum, som valgte å dytte den i bakrom med hælen inn i et rom  Sahraoui var på vei inn i var prima. Dessverre klarte ikke Sahraoui å chippe den over Linde.

Nærme var vi også ved en senere anledning da Sahraoui fikk mulighet til å chippe over Linde. Han utfordret 4-5 karer som stod på hælene rundt MFKs 16-meter og alt som krevdes for å åpne opp den porten var en liten vegg med Stokke. Dessverre var Linde også «fint» ute og tok avslutningen.

Denne ballongen med innsats, selvtillit og pågangsmot sprakk da Klaesson, for andre gang i kampen, ikke klarte å løfte en klarering, men i stedet spilte ballen rett i bena på en moldenser. Det er jo ille i seg selv, men når hele laget tenker «Hvor jævla vanskelig kan det være å løfte en ball når du du er upressa og har trent fotball i 15 år?» og løper i angrep så blir det enorme mengder ubalanse i laget.

Herfra og ut løfter Molde seg og overtar det meste av banespillet. De kommer til noen farligheter og nærmest er de da Klaesson må kaste seg med kjeften inn i et skudd fra Ohi.

Helt på slutten fikk Bjørnbakk også et gult kort for å plante albuen i tyggemaskineriet til Stokke.

2. omgang
Håpet om at Vålerenga skulle reise seg var til stede i pausen. Håpet begynte å gå over i tro da Sahraoui nok en gang var alene gjennom – uten å score.

Det tok uansett ikke mer enn 10 minutter før ballen nok en gang lå i nota bak Klaesson. Molde stod og hæppa på vår venstresiden og våre menn ble bare stående og bivåne dette. Til slutt gadd ikke Molde å vente lenger, spilte en trekant og var fri på dødlinja. Det ble en duell på første stolpe og umarkert på bakre stod Christensen. Han ekspederte den greit i mål bak en utspilt Klaesson.

På tross av 2-0 så ga ikke Vålerenga opp. Vi fortsatte med småspillet vårt og spillere som Dønnum og Sahraoui satte stadig frempå på overganger og mot etablert forsvar. Stokke og Vilhjalmsson bidro også med luftstyrke på dødballer og kontringer. Matti var nære da han headet 50 cm utenfor nærmeste stolpe etter legg fra Borchgrevink. Linda var på vei mot bakerste og hadde ikke tatt den

Kistespikeren skulle likefullt komme. Borchgrevink leverer en pasning som var like vellykket som da Torbjørn Jagland proklamerte at han var RBK-patriot. At Hussain snek seg inn mellom vår midtstopper og Horn Myhre og uforstyrret kunne styre innlegget i mål hjalp ikke på situasjonen.

På slutten av kampen kom det en redusering.  Sahraoui Danser litt  utenfor 16 meteren og spiller fri Borchgrevink. Borchgrevink spilte 45 til Vega som tuppet den videre til Finne, som akkurat hadde kommet inn. Finne var feilvendt, men tverrvendte og banket ballen i lengste hjørne.

Ikke det at det hjalp så mye. Minuttet etter kranglet Hussain inn sin andre etter å ha flaksa seg forbi Näsberg. Også dette målet burde vi ha unngått, men når Sahraoui utfordrer og vi får et balltap mens hele laget er i ubalanse, fordi vi jaktet nok en redusering, så var det bare for Molde å rulle inn en kontring.

Alt i alt var dette en mer enn godkjent kamp av Vålerengas utvalgte. det er to store forskjeller på lagene; 1) Molde setter sjansene sine og 2) Våre spillere får hjerneblødning i situasjoner som i utgangspunktet var ufarlige, men som pga hjernemenstruasjonen ble akutt farlige. Vi kan og skal være litt forbanna for de enkeltfeilene som ødela resultatet, men bygge videre på spillet som stort sett var bra.

I tillegg så hadde være den spillere den fordelen at de kunne dra fra Molde litt senere på kvelden med vissheten om at de kunne dra fra Molde. Det er alltid positivt.

 

Legg igjen en kommentar