Vålerenga – Strømsgodset 2-0

Før sesongen ble Godset av mange ansett som en dumpekandidat. Dårlig 2019-sesong, dårlig økonomi og investorrot var ingen god inngang til coronasesongen. Likefullt har de karret seg opp på øvre halvdel av tabellen. Med seier i dagens kamp  ville også Vålerenga ta innpå minimum et av topplaga ettersom Glimt møter Molde. Eliteseriens 10. runde – … Fortsett å lese «Vålerenga – Strømsgodset 2-0»

Før sesongen ble Godset av mange ansett som en dumpekandidat. Dårlig 2019-sesong, dårlig økonomi og investorrot var ingen god inngang til coronasesongen. Likefullt har de karret seg opp på øvre halvdel av tabellen. Med seier i dagens kamp  ville også Vålerenga ta innpå minimum et av topplaga ettersom Glimt møter Molde.

Eliteseriens 10. runde – Intility Arena 26. juli 2020, Kl. 18:00

Solgte billetter: 200

Mål:
1-0
Sahraoui
2-0
Dramalama Salvesen (Selvmål)

Kort:
Tollås Nation, Olderup Jensen

Lagoppstillinger:

VIF: Kristoffer Klaesson – Christian Dahle Borchgrevink, Jonatan Tollas Nation, Ivan Näsberg, Sam Adegugbe (Horn Myhre 18 min) – Magnus Lekven (Finne 38 min), Fredrik Oldrup Jensen,  Matthias Vilhjalmsson – Aron Dønnum, Benjamin Stokke, Osame Sahraoui (Holm 65 min)

Benk: Haug, Nouri, Opsahl, Skaret, Horn Myhre, Camara, Finne, Holm, Vega

Strømsgodset: Myhra – Vilsvik, Gunnarsson, Fosnæss Hansen, Mickelson – Hove, Jack, Maigaard – Tokstad, Salvesen, Mawa

Dommer: Tommy Skjerven

Kampen:

Vålerenga startet denne kampen bra. Vi tilrev oss initiativet raskt og begynte å skape halvsjanser. på løpende bånd. Spesielt høyresiden vår var aktiv. Godset klarer ikke å demme opp for Dønnum og han får god hjelp av Lekven og Borchregevnink. Borchgrevink er villig med oppover og dobler nesten hele tiden på høyresiden.

VPN er litt usikre om om innleggene er bedre enn vanlig, eller at det at ballen detter ned på et blått hode skyldes vi er flinke til å fylle på i boksen og at vi har to naturlige oppspillspunkt i Stokke og Matti. Uansett om det skyldes det ene eller andre så blir det fort farlig på innlegg. I tillegg så utfordret Dønnum villig og skaffet seg rom før han brukte venstreslegga. Nærmest kom han da han prøvde å curle en i lengste, men traff metallet etter ca 30 min.

Etter 37 min sitter den endelig i garnet. Vålerenga tok en overgang og høyresiden med Dønnum og Borchgrevink fikk masse plass av Mickelson. Sistnevnet slo flatt inn i feltet og midtforsvaret til Godset var opptatt med å ta ut Stokke og Vilhjalmsson så i bølge to var Sahraoui helt alene. Han klasket ballen opp i nærmeste vinkel.

Etter gållen så fortsatte Vålerenga i samme sporet med å legge press på Godset og høyresia klarer under tilleggstia å jobbe frem en corner. Den tok Dønnum, og da Godset for en gangs skyld får et hode på et innlegg så velger Salvesen å styre den i egen kasse. 2-0 og lagene dasser rett i garderoben.

Onde tunger vil ha det til at ballen var innom Gunnarsson på vei inn i mål. Gunnarsson er en trivlig type, mens Salvesen er en illeluktende pikk – så vi krediterer Salvesen selvmålet.

2. omgang
I 2. omgang fortsetter Vålerenga å ha initiativet. Finne har tatt venstrekantrollen og Sahraoui ligger bak ham. Venstresiden er mer med nå. Mens Dønnom mer enn gjerne vil ha ballen på fot og selv ønsker å utfordre backen velger Finne å utfordre bakrommet bak Vilsvik.

Godset burde være desperate i denne fasen av kampen, men klarer ikke å tilrive seg noe initiativ i kampen før etter ca 70-75 minutter. Da etablerer de seg på vår banehalvdel, og får til noen halvsjanser og et frispark som ikke fører til noe før Vålerenga igjen tar over.

Kampen dør litt ut de siste 10 minuttene. Godset har kapitulert og Vålerenga velger å ro det hele kontrollert i land. I dag var det klasseforskjell på laga!

Horn Myhre gjorde en fin innsats som back etter at Sam Adegugbe måtte ut. Nå var det jo stort sett Vålerenga som hadde lærkula, så han ble ikke satt på de store prøvelsene defensivt. Offensivt så klarte han seg bra.

Legg igjen en kommentar