Dagboka fredag 10. juli 2020

Fredagen er her, massene trekker mot sommerferie i vårt langstrakte land, eliteserien har hatt en ukes pause og på søndag møter vi Mjøndalen borte i Viken. Også må vi seriøst ta en prat om supportereffekter. Eliteserien Etter en ukes «ferie» er det klart for ny runde i Eliteserien denne helgen og denne runden møter vi … Fortsett å lese «Dagboka fredag 10. juli 2020»

Fredagen er her, massene trekker mot sommerferie i vårt langstrakte land, eliteserien har hatt en ukes pause og på søndag møter vi Mjøndalen borte i Viken. Også må vi seriøst ta en prat om supportereffekter.

Eliteserien

Etter en ukes «ferie» er det klart for ny runde i Eliteserien denne helgen og denne runden møter vi Mjøndalen.

Sist vi spilte mot dem i siste serierunde i fjor kan sikkert noen av oss si at vi jubla litt stille inni oss da Mjøndalen vant. Vålerenga var på trygg grunn og hadde ikke en dritt å hverken vinne eller tape og utfallet at matchen endte med at våre venner i stasjonsbygda måtte spille kvalik mot Start. Alle husker jo hvordan det endte.

Denne matchen innebærer ingen stille jubling dersom vi går på en smell. Dette er en kamp vi må og skal vinne for å holde følge med Eliteserien. På tross av litt frem og tilbake på banen resultatmessig ligger vi faktisk ganske greit an. Ett poeng bak bronsjeplassen. Om det fortsetter driter denne dagbokisten i om vi kommer på tredje eller sjette. Avrunder vi serien med ett poeng under bronsje skal hen si seg fornøyd. Men, hadde vært vanvittig deilig med europaspill da.

Opp i ringa gutter. Denne har dere.

Toppserien

Etter et kjipt tap mot Sandvika(V) i forrige runde er det bare å reise seg og denge Røen. Vi forventer ikke noe dårligere enn fjorårets resultat, så det er viktig å sanke poeng. Toppserien har bare spilt én runde så det er vanskelig å se noe før den har satt seg. Men en regel gjelder; vinner man kamper vinner man serien.

Kampen spilles i dag hjemme på Vålerenga stadion klokka 19:45. Dagboka er litt usikker på hvordan billettsituasjonen er, men mener det er verdt å sjekke ut om man kommer inn.

Om været holder kan man både varme opp og avslutte med en kald fredagspils på Øst.

 

Supportereffekter

Vi skal ikke gå rundt grøten på denne, så vi sier det rett ut. Vi mener at supportereffektene til Vålerenga er stygge og utdaterte. Med det så mener vi da ikke drakta. Den er like vakker som den pleier å være. Skjerfa er også greie, egentlig. Men det er omtrent det. Sjappa har nå solgt de samme greiene så lenge vi kan huske (rundt 20 år) og selv om VPN-redaksjonen ikke er noen moteeksperter er det ikke vanskelig å se at ting begynner å bli en smule utdatert.

Vi mistenker at norske supporterbutikker har en avtale med en bedrift à la Russeservice som ikke later til å drive noen form for designinnovasjon, eller at det ble gjort et storinnkjøp ca 2005 og Sjappa sitter igjen med et gigantisk lager av horribelt utdaterte gensere.

Ta en titt på disse:

 

 

Oslo er Norges eneste storby. Det er her vi kan kle oss. Om du ramler rundt i Torggata iført joggebukse er det mulig du blir (hvertfall bør) bli snakka til. Om du flasher baris på Karl Johan tenker hverfall folk stille at du er en redneck fra Mysen som trolig er innom på vei til Granka.

Så ille er det ikke, men det gir oss assosiasjoner til campingferie på Larkollen, senka Volvoer på Jessheim eller låvefest i Trøndelag. G-Star-faktoren er skyhøy og gatekredibiliteten tilsvarende lav.

Det må da gå ann å lage supporterantrekk som ser litt åleit ut? Og kvalitet trenger da ikke å være et fremmedord?

Disse genserne er greie nok om man står med dem på kamp. Men hva med i hverdagen? Hvorfor har ikke Vålerenga noe tøy man kan ta på seg og gå ute med uten å fremstå som Harley Quinn fra Telemark?

Ting MÅ ikke ha de samme fargene som drakta. Hvertfall ikke alt samtidig. Hvor blir det av en helt plain genser med en pen logo?

 

Og skyggeluer (caps) er et kapittel for seg selv. De kommer i alskens farger med kvalitet og fasong som dasspapir med brem.

Hvor forbanna vanskelig er det å gi ut en New Era 59fifty-cap i to farger? En i lua og en på logoen. I ull. Noe man kan gå med på huet uten å se ut som man jobber på sirkus, skal beise terrassen eller gjør majoriteten av shoppinga si på Domus.

 

Mulig dette koster litt ekstra, men vi er villige til å betale noen kroner for klær man faktisk kan gå i til vanlig.

I kort er det vi etterspør nedtonede klær man ser åleit ut i, kan gå med på gata og har en byggekvalitet man kan leve med. Om det koster et par hundrelapper ekstra og vi syns det er fett, så kjøper vi det.

Vi stiller også spørsmålstegn med alle de småtingene man får kjøpt med logo på. Alt fra billige gymbagger til svettebånd og eggeglass. Men det bryr vi oss egentlig ikke om da folk kan ha hva de vil i boden hjemme.

Og til slutt:

Om ikke street velger vi å ta med den legendariske fotballdrakta til Caribous of Colorado.

samt:

FÅ TILBAKE BULJONGEN PÅ STADION!

 

Vålerenga i dag

Vi tar en fredagspils i god avstand til alle andre og ser Vålerenga slå Røa.

Legg igjen en kommentar