Dagboka onsdag 8. juli 2020

I lunsjen i går gjorde Dagboka det man pleier å gjøre i lunsjer. Nemlig trøkke i seg ei skive med kaviar og nøkkelost, drikke kaffe og lese nettaviser. Noe som pleier å være ganske så avslappende, og det var det i går også…helt til man kom over saken i VG om at NFF betaler Erik … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 8. juli 2020»

I lunsjen i går gjorde Dagboka det man pleier å gjøre i lunsjer. Nemlig trøkke i seg ei skive med kaviar og nøkkelost, drikke kaffe og lese nettaviser. Noe som pleier å være ganske så avslappende, og det var det i går også…helt til man kom over saken i VG om at NFF betaler Erik Loe 150 000 kroner fordi han har blitt krenka av Bjerketvedt i den derre «Bjerketvedt-saken».

La oss snakke om forbundets hykleriske følelsesliv
Saken er sånn cirka sånn: Josimar blåste Bjerketvedt som kilde i forbundet. Bjerketvedt har vært særs uskjønnsom og outa kollegaer, eller Erik Loe mer spesifikt, som en fyr som hadde spurt OBOS-sjefen hvorfor de gadd satse på Toppserien siden det ikke var noe verdi i fotball spilt av kvinner. Loe på sin side følte seg krenka av generalsekretær Bjerketvedt – ikke fordi han skammet seg over egne uttalelser men fordi Bjørketvedt hadde outa at han som en «talsperson» for forbundets forgubba holdninger. Hvorpå krenkeren aka Bjerketvedt selv forhandla frem en passende oppreisning, eller erstatning om du vil, til Loe. Passende sum ble satt til 150 000 kroner.

Altså, her har vi en arbeidsgiver hvor ledelsen (noe vi antar at vi kan klassifisere en generalsekretær som en del av), er illojale mot egen organisasjon ved å lekke til pressen samtidig som man i samme slengen henger ut egne medarbeidere til spott og spe. Sånt er ikke greit. Det blir enda mindre greit når krenkeren selv blir enig med den han har krenka om at det skal betales oppreisning og disse pengene ikke betales av egen lomme, men av forbundets. Forbundet som får penger bevilga fra statskassen osv. Er det dette her skattepengene våre går til?? Finansiering av krenkefestene i fotballforbundet? Det er lov å bli forbanna når beskjeden fra forbundet og Bjerketvedt i realiteten er: «Jeg tar ansvar og tar 150.000 kroner fra fellesskapet og gir til den jeg behandlet dårlig. Da har jeg gjort mitt. Noen konsekvenser for min tillit og min posisjon er ikke nødvendig for dette har jeg betalt meg selv og forbundet ut av. Alle har sin pris»

Og uttalelsene til Svendsen er fader meg et kapittel for seg selv. Han hiver rundt seg med ubegrunna påstander av typen «dette her er vanlig». HVA DA VANLIG?? Det vanlige er at sånn oppførsel får personlige konsekvenser for vedkommende som har oppført seg uttafor norm. Her må Dagboka nesten arrestere seg sjæl….hva som er «norm» i den den kulturen som har etablert seg i forbundet er faen ikke godt å si. Neste uke får vel Svendsen en oppreisning på noen lapper fordi det har vært så belastende for han å stå i «stormen» som denne Bjerketvedt-saken er. Denne «krisehåndteringa» deres suger ræv. De er som foreldre på vestkanten som driver å betaler seg ut for å slippe dugnader osv. Latterlig

Dagboka kan ikke skjønne at Bjerketvedt og co fortsatt sitter i stillingene. Ingen kan ha tillit til forbundet sånn som det nå har blitt…INGEN. Det er ikke mulig. Det er fælt å si det men hadde Dagboka vært idrettsminister så hadde forbundet bare kunne drite i å snakke om at de trenger mer penger osv. De bruker jo penger som fulle sjømenn på alle de der forlika de inngår etter å ha kommet hjem fra krenkefestenes nachspiel. Julebordene til forbundet må være episke. Det er som nemesisen deres, Elden kunne ha sagt: Dårlig stemning gir god stevning! Men det er garantert god stemning rundt lunsjbordet til de gutta der, for ikke å snakke om julebordet.

Vedder på at de har det kontraktfesta i arbeidskontraktene sine: det utbetales ikke bonus for oppnådde resultater. De utbetaler erstatning og oppreisning. Et eget punkt i avtalen som de har kalt for «retten til krenkepenger og dekning av advokatsalær» Dette sikkert etter det punktet om «guttastemning» hvor det fremkommer at man aldri skal snakke om kvinnefotball og at det å riste pikken til hverandre etter man har pissa i kryss er å anse som bygging av god kultur og arbeidsmiljø. Garantert!

Den der jævla kulturen hvor man tror at når man har opptrådt uttafor så kan man bare betale seg ut av det økonomisk UTEN at det får noen konsekvenser ellers hører ikke hjemme noen steder. Det er et mønster i fotballen i dag- Vi ser det både internasjonalt og her hjemme. Og det som gjør dette så ille er at dette er forvalterne av idretten, herunder verdier og holdninger, som bare druser på. Det er disse folka som skal sette normen. Dette gjør boka så forbanna! Ekstra provoserende er det at de nå lissom skal sette fokus på rasisme, sexisme og homohat, samtidig som de driver å betaler seg ut av den ene «krenkelses-saken» etter den andre! Hele bildet blir (som Ylven ville sagt) bare mer og mer spesiellere. Kan fader ikke forstå at klubbene syns dette er greit. Kan ikke forstå at politikerne synes det er greit. Dagboka skjønner ikke at noen kan ha tillit til den gjengen der. Hele fotballsamfunnet er i oppløsning når det er lettere å alltid be om tilgivelse enn å ta oppgjøret med ukultur. Man tar lissom «ansvar» med å betale seg ut og bli sittende å knuge på posisjonen sin isteden for å faktisk ta ansvaret sitt å gå.

Legg igjen en kommentar