Dagboka mandag 6.juli 2020

Dagboka i dag er irritert. Men noe annet er det kanskje ikke mulig å forvente? All den tid det er mandag, regn og hele 3 uker igjen til ferie   Ball I helga møtte gutta Ålesund. Det ble uavgjort, noe som hadde vært helt greit dersom Ålesund hadde vært et godt og habilt lag uten … Fortsett å lese «Dagboka mandag 6.juli 2020»

Dagboka i dag er irritert. Men noe annet er det kanskje ikke mulig å forvente? All den tid det er mandag, regn og hele 3 uker igjen til ferie

 

Ball
I helga møtte gutta Ålesund. Det ble uavgjort, noe som hadde vært helt greit dersom Ålesund hadde vært et godt og habilt lag uten mange folk på sidelinja grunnet skader og suspensjoner. La oss være ærlige; Vi må slutte å pisse på oss sjæl i sånne kamper. Dagboka nøyer seg med å konstatere at det følgelig ble 2 poeng tapt som vi må leve resten av sesongen. Dersom du er keen på mer informasjon om den kampen er du mer enn velkommen til å lese vårt kampreferat. Bare ikke la deg distrahere av bildet som er brukt i den saken. Bohinen insisterer nemlig på at vi skal bruke akkurat det bildet der. Og vi krangler ikke på den…vi lever nemlig for å please!

Damene møtte Sandviken i sesongpremieren  på lørdag. Det ble et 3-2 tap. En slurvete og litt nervøs første periode ødela matchen for oss. Les mer om kampen på klubbens sider. Førstkommende fredag møter vi Røa hjemme på Valle. Da regner vi med at premierenervnene har lagt seg og at Røa får ta T-banen hjem med tom sekk. Poengene blir igjen på Valle.

Mislykket parsermoni i Tromsø.
Rune Robertsen i Bladet Tromsø tar til ordet for å at TIL skal kaste glasskula i denne ukes parseremoni og dumpe Isberget, slik at de kan stikke av med alle pengene i den lukrative OBOS-ligaen sjæl. Nå skal ikke Dagboka legge seg oppi konflikter og forhold som strengt tatt er oss revnende likegyldige, men boka merker seg at det ikke bare er OBOS-laget Tromsø som sliter med engasjement rundt kampene og synkende publikumstall.  Ja…Det er ett eller annet galt i Tromsø, men det er jaggu meg også ett eller annet galt i toppfotballen i Norge sånn generelt også! Når klubbene i de to to øverste divisjonene kjenner på de samme utfordringene og sliter med mer eller mindre de samme tingene, er det nærliggende å tenke: Dette her er større enn hver enkelt klubb. Kanskje er det rammene og premissene for fotballen som er blitt feil? Da er det naturlig å se hen til de som har fått ansvar for å forvalte norsk toppfotball, NFF. Dagboka vil nesten gå så langt som å påstå at gubbeveldet i NFF har lagt ned en formidabel innsats på å få norsk fotball, herunder Eliteserien, til å fremstå som mindre og mindre attraktivt.

La oss ta det åpenbare først. I sin iver etter å gjøre fotballen mer uattraktiv har forbundet endret kampdager og kamptidspunkter. Man har en stødig utvikling fra dager og tidspunkt som passer tribunesliterne godt til tidspunkt og dager som ikke passer så bra for supportere som vil se kamp IRL, men som er supre for rettighetshaverne som sender kampene på TV. Videre så settes kampdager og tidspunkt ofte så seint at det er vanskelig for folk å planlegge godt nok slik at man får bestilt reiser og hotell, slik at man faktisk får kommet seg på bortematch Færre folk på stadionene rundt omkring og flere soffatittere der altså. Om det er utvanning av norsk toppfotball som produkt som har vært målet, så har pampeveldet lyktes helt suverent. Det er bare å applaudere. NFF, der har du gjeng!

Vi snakker om samme gjengen som ikke klarer å se det kommersielle potensialet i Toppserien. De mente rettighetene til Toppserien kunne selges for knapper og glansbilder. Dette på tross av at alle internasjonale mesterskap, hvor det norske kvinnelandslaget deltok, ble spilt på fulle tribuner på store arenaer. Det er mer enn det man kan si om kampene til det norske herrelandslaget. For NFF har fotball spilt av kvinner vært forbeholdt festavtaler hvor de kan skryte av antall lisensierte utøvere involvert i barne- og breddefotball uten at de har ønsket å investere i talentarbeid og Toppserie-utvikling. Denne holdninga her er en av grunnene til at vi har gått fra å ha verdens beste landslag til å bli en i mengden. Når holdninga fra gubbeveldet på toppen synes å være «Her er en ball dere kan leke med når dere blir lei av å flette hverandres hår og sminke dere. Slutt å mas, her har dere 100 kroner til lipgloss og tamponger», er det faen ikke rart at det går en par sikringer hos verden beste fotballspiller Ada Hegerberg. Usaklig forskjellsbehandling er ikke greit og når det settes i system slik som pampeveldet i forbundet synes å ha gjort, skulle det bare mangle at de beste norske kvinnelige spillerne hopper av båten. Man skal ikke tåle å bli behandla respektløst.

Dette er også samme gjengen som prøvde å avskilte Edvartsen som dommer, men som endte opp med å bli bitcha rundt av Elden i flere år. Og i løpet av de siste åra har de nesten ikke gjort annet enn å kompensere Edvartsen for å få han til å holde seg unna. Når man på denne måtet blir drevet fra skanse til skanse av en forsmådd tidligere ansatt, hvorpå man  ender opp med å inngå forlik, etter forlik kun for å unngå å drite seg ut i retten, vel…da har man ikke mye holdbare anførsler å prosedere på. Og man trenger ikke være så veldig prosessredd, for den utdritinga klarer man beviselig helt fint sjæl. Hverken Edvartsen eller NFF er taper av den konflikten der. Det er det nemlig norsk fotball som er.

Og når vi først er inne på konflikter og påfølgende forlik med ansatte. I god diktatorstil driver forbundet å prosederer på den ene uheldige saken etter den andre gjennom media. Det begynner å bli en dårlig skjult hemmelighet at NFF lekker som en sil i sitt forsøk på å påvirke opinionen i forbundets favør. Så sent som for fire dager siden måtte NFF kompensere en ansatt etter at generalsekretær Bjerketvedt ble blåst av Josimar som snitch. Kort oppsummert og noe unøyaktig var konteksten at Bjerketvedt forsøkte å ramme en kollega med å dele konfidensiell informasjon og som en følge av det hele endte man opp med en personalsak og et påfølgende forlik.  Det at arbeidsgiver driver å lekker til pressen i på denne måten er skikkelig dårlig stil. Det vitner om organisasjon full av sheriffer og et pampevelde som regjerer med frykt.  Et pampevelde som stor sett består av eldre konservative hvite menn med et utdatert syn på et fagfelt som de en gang hadde noe kompetanse på. Nå fremstår de bare som fulle av seg sjæl, lite street smarte og kunnskapsresistente. Egentlig er det slik at når NFF uttaler seg så bør man bare respondere med: OK, boomer!

Det var kanskje en litt lang digresjon men saken er at det er denne gjengen her som forvalter norsk toppfotball. Det hjelper ikke at småkonger og eksperter utelukkende peker på egen klubb når de ikke løfter blikket over egen tue og innser at utfordringene de selv sliter med er like aktuelle for hver eneste klubb i de øverste divisjonene. Det er en realitet at det er lavere oppslutning og engasjement i dag enn det var for ti år siden, og dette er gubbeveldet som forvalter norsk fotball som har satt klubbene i denne skvisen. Det har de gjort gjennom å;

  • fylle ligaen med flere uinteressante lag
  • spille kamper på ugunstige tidspunkter og dager
  • sette opp tv-kamper med så kort frist at det er vanskelig å planlegge borte-tur
  • ikke vært lydhøre for konstruktiv tilbakemeldinger fra supportere/tilskuere som tross alt er de som skal fylle stadionene
  • bruker tida på intern posisjonering og krangling
  • giftige konflikter med egne ansatte
  • manglende evne til å ta tak i volds- og trusselproblemetikken i nedover i divisjonene
  • manglende evne til å håndtere trakassering og rasisme i og rundt fotballmiljøene
  • OSV
  • OSV

Boka kunne fortsatt en liten evighet med den lista der, men greit å gi seg. Man har tross alt et blodtrykk man bør passe på.

PUCK
Terminlista for sesongen 20/21 er klar! Første hjemmekamp på hjemme på Jordal Amfi spilles 10. oktober klokken 16.00. Passende nok blir dette et reint Oslo-oppgjør. Det er nemlig Grüner som får æren av å spasere hjem etter tap denne ettermiddagen.

Her er det bare å kjøpe sesongkort folkens. Dette blir moro!

Jordal Skatepark
Samtidig som Jordal Amfi reiser seg som en fugl føniks av asken råtner skateparken 200 meter unna på rot.
Så vidt vi husker ligger det i planene at også idrettsparken skal pusses opp med vannspeil, Hovinbekk, nye sykkelstativ og greier og greier. Hvorfor kommunen ikke gidder å fikse skateparken i samme slenger klarer vi ikke begripe. Det må være lov å værra litt proaktiv.

Ellers…
Marin Laumann Ylven er observert trenende i Thorsovdalen, som heretter derfor bytter navn til «Stud McMuffin recreational Park»! Så nå veit dere det.

Legg igjen en kommentar