Møndar’n – Vålerenga 0-1

Kampen i dag var nok et spesielt gjensyn med Vålerenga for Markus Nakkim. Selv med en del utlån har han ikke møtt Vålerenga i seriespill før. Spesielt ble det også for Vålerenga. Consto Arena er den eneste arenaen i norsk toppfotball som ikke rammes av FHIs smittevernsregler da arenaen har en kapasitet som er lavere … Fortsett å lese «Møndar’n – Vålerenga 0-1»

Kampen i dag var nok et spesielt gjensyn med Vålerenga for Markus Nakkim. Selv med en del utlån har han ikke møtt Vålerenga i seriespill før. Spesielt ble det også for Vålerenga. Consto Arena er den eneste arenaen i norsk toppfotball som ikke rammes av FHIs smittevernsregler da arenaen har en kapasitet som er lavere enn 200 tilskuere

Eliteseriens 7. runde – Consto Arena 12. juli 2020, Kl. 18:00

Solgte billetter: 181

Mål:

13 Oldrup Jensen

Lagoppstillinger:

VIF: Kristoffer Klaesson – Christian Dahle Borchgrevink, Jonatan Tollas Nation (Lædre Bjørdal 45 min), Ivan Näsberg, Herolind Shala – Magnus Lekven, Matthias Vilhjalmsson, Fredrik Oldrup Jensen,  – Bård Finne (Haug 35 min), Aron Dønnum – Benjamin Stokke ((Horn Myhre 59 min)

Møndar’n: Makani – Hansen, Solholm Johansen, Nakkim, Dragsnes – Brochman, Aasmundsen, Olsen Solberg, Olden Larsen – Brustad

Dommer: Marius Grotta

Kampen:

Vålerenga fester tidlig et grep på kampen og vi har et par fine initiativ, og da spesielt på venstrekanten. Etter ca 10 min kommer Borchgrevink til ett innlegg og Matti møter det med panne på første stolpe. Ballen smeller i metallet bak Makani, men mål ble det ikke.

Mål skulle det bli like etter da en kort Borchgrevinkcorner stusses videre, fra nesten død vinkel, av Oldrup Jensen. Bue og retning er perfekt og Matti bare kontrollerer ballen inn i mål. Deilig!

Etter målet skjer det ikke allverden før halvtimern er spilt. Klaesson ruser ut, tar skuddet i magen på utsiden av 16-meteren og velger deretter å redde returen med et nydelig baggerslag mens han er godt utenfor eget straffefelt. Det er totalt hjerneblødning. Rødt kort, ut med Finne og inn med Kjetil Haug i kassa.

Etter utvisningen legger Vålerenga seg nok naturlig nok dypere og prøver å si av til pause, slik at Fgermo kan rulle ut en plan i kjent Egonstil.

2. omgang
Den store planen i pausen så for oss uinnvidde ut at Tollås Nation må ut og inn kom Lædre Bjørndal.

2. omgang handler i stor grad om å overleve. Møndar’n spiller oss dype og kommer stadig til halvfarligheter. Borchgrevink fikkk gult kort for drøying tidlig. Egentlig bra, men jeg skulle gjerne ha sett en dommer agere så resolutt på dette fenomenet i noen av de utallige kampene Vålerenga har møt en buss på hjemmebane som tilfeldigvis klarer å kontre inn en gåll.

Fredrik Brustad får neppe sove i natt. Først slår han Shala i en hodeduell og banker ballen opp i nærmeste rede bare for å finne ut at dommeren har blåst frispark. Dernest serverer han Brockman, men ble igjen avblåst for en dytt. Etter en kontrovers der Haug blir liggende så lenge han kan for å tvinge dommer til å blåse for skade og dermed stopoper en Møndar’nsjanse som måtte bli mål Måker Brunstad ballen i krøsset og ned på streken fra 2 meter. Til alt overmål ender han opp med å få gult kort helt på tampen for å gå opp ganske clean i en hodeduell.

Etter alle disse episodene med Brunstad så er det egentlig ikke mer tid i gjen og dommeren blåser av.

Det virker som om det er et tegn i tiden at Vålerenga i år får med seg noen poeng de tidligere ikke hadde klart å kapre. Twitter har svaret på hvorfor:

https://platform.twitter.com/widgets.js

Ikke alle var like fornøyde med kampens utfall. Møndar’n meldte på in ofisielle twitterkonto følgende:

Uavhengig av om de tar seg som unger i trassalderen så var Kjetil Haug banens beste.

Legg igjen en kommentar