Vålerenga – Viking 2-1

EgaEliteseriens 4. runde – Intility Arena 27. juni 2020, Kl. 20:30 Solgte billetter: 200 Mål: Vålerenga: Wilhjalmsson 17 min, Vega 83. min Viking: Ibrahimaj 71. min Lagoppstillinger: VIF: Kristoffer Klaesson – Christian Dahle Borchgrevink, Jonatan Tollås Nation, Ivan Näsberg (Lædre Bjørndal 67. min), Sam Adekugbe – Magnus Lekven, Fredrik Oldrup Jensen (Stokke 73. min), Herolind … Fortsett å lese «Vålerenga – Viking 2-1»

EgaEliteseriens 4. runde – Intility Arena 27. juni 2020, Kl. 20:30

Solgte billetter: 200

Mål:
Vålerenga: Wilhjalmsson 17 min, Vega 83. min
Viking: Ibrahimaj 71. min

Lagoppstillinger:

VIF: Kristoffer Klaesson – Christian Dahle Borchgrevink, Jonatan Tollås Nation, Ivan Näsberg (Lædre Bjørndal 67. min), Sam Adekugbe – Magnus Lekven, Fredrik Oldrup Jensen (Stokke 73. min), Herolind Shala (Horn Myhre 46. min) – Aron Dønnum (Vega 67. min), Matthias Vilhjalmsson, Osame Sahraoui (Finne 77. min)

Benk: Haug, Lædre Bjørdal, Vega, Finne, Stokke, Horn Myhre, Nouri

Viking: Austbø – Torsteinbø, Vevatne, Andersson, Vikstøl (Perreira 64. min) – Bell, Løkberg (Bytyqi 64. min), Nilsen Tangen ((Furdal 58. min)- Ibrahimaj, Berisha, Østensen

Dommere: Espen Andreas Eskaas

 

Kampen:

Kampen er første mulighet til å reise kjerringa etter tapet i Skien. Det er verdt å merke seg at Sahraoui er fått plass i angrepet på bekostning av Finne og at Lædre Bjørdal er på benket etter at Tollås Nation ble klar.

Vålerenga har klart mest ballinnehav i startet og spiller kort og langs bakken. Etter 5 min vinner vi en andreball, og spiller ut på Adegugbe som ligger langs krittet. Han curler inn et bra innlegg som Shala treffer bra med pannen. Headingen er hard, men går rett på og Austbø får vispa den over mål.

Viking rister av seg den litt shaky starten og går rett i angrep. Et frispark blir slått på bakerste. Der vinner Berisha en duell med Lekven og får skutt. Dommer mener merkelig nok at det er corner.

Men Vålerenga virker å være på i dag offensivt. Sahraoui har mange lekne detaljer, det samme har Shala og Dønnum. Adegugbe er hissig på grøten og er med oppover på bortimot alt. Adegugbe spiller også langt og lavt opp mot Sahraoui etter 12-13 minutter. Sahraoui hopper over og plutselig er Dønnom alene igjennom. Dønnum prøver seg på en Klinsmannavslutning der han prøver å curle et skudd i steget rundt Austbø- Austbø er tidlig ute og blokkerer skuddet.

1-0! Betydningen av Dønnum ser vi etter ca 15 min. Vikstøl står høyt uten sikring på venstrebacken og Dønnom kommer seg forbi og foran. Vikstøl klepper ned vår mann og vi får et frispark i farlig posisjon. Shala tar frisparket og slår hardt inn på første stolpe. Der står Matti og stusser ballen i lengste. Austbø henger ikke med i det hele tatt og vi har tatt en tidlig ledelse.

Vålerenga fremstår som gode nå. Viking kommer sjeldent inn i vår boks og vi er offensive. Høyt balltempo og vi tar de gode mulighetene som oppstår til overganger mot et Viking i ubalanse. De gangen vi ikke får den muyligheten så spiller vi oss opp bakfra. Vi skaper ofte et trykk og har ofte 4-5 spillere i boksen. Da blir det fort tellefeil og Vikings spillere blir passive.

Berisha er småfarlig de gangene han er involvert. Han virker langt bedre som midtspiss i Viking enn kant i Brann. Han bør vi passe opp for i andre omgang.

2. omgang

Fagermo parkerte Shala i garderoben i pausen. Shala hadde allerede gult kort og levde farlig en stund da han smalt inn i en Vikingspiller. Horn Myhre tar hans plass.

Det tar ikke lang tid før Horn Myhre er tilbake på benken. Fysio’n vår, Hulk Hogan, lapper han sammen etter et sammenstøt med Austbø. Med Horn Myhre på sidelinjen ligger plutselig Borchgrevink som en Billyfigur på gresset. Østensen på Viking løp han ned i en hodeduell og vi får nok stopp i spillet til å få inn igjen Horn Myhre.

Vålerenga ligger dypere i denne omgangen Viking startet omgangen med å spille omstendelig. Ikke går det fort og ikke er det farlig, men fotball er et rart spill og sakte, men sikkert så spiller Viking på seg litt selvtillit bare ved å ha ballen i stedet for å jage den.

Litt mot spillets gang får Vålerenga en straffe. Litt vanskelig å se jhva som skjer, men Sahraoui har ballen og slår et innlegg som treffer en Vikingstopper – deretter blir det straffe.

Matti bommer på straffen. Selvsagt. Det ville jo være for teit å være to over med 30 min igjen.

Viking vokser på straffebommen og spiller oss stadig dypere. Klaesson er god i denne perioden. Han har flere kvalifiserte redninger og gjø blant annet en veldig viktig feberredning når Østensen avslutter fra 5 meter.

Ikke mange minuttene etter sprekker det. Vi blir spilt veldig dype, men har en tellefeil i forsvaret som Viking klarer å utnytte. Plutselig er Berisha alene på 5 m. Han spiller Ibrahimaj og Klaesson er fullstendig utspilt. 1-1 og Vålerenga er Vålerenga i år også.

Fagermo svarer med å gjøre to offensive bytter. Ut med Oldrup Jensen og Saharaoui og inn med Stokke og Finne. Det gir ikke umiddelbareffekt og Viking er fremdeles det førende laget.

Med 7 min igjen får vi slått et innlegg inn i boksen og Adegugbe demper ballen med testiklene i det han gjennomfører et grasiøst forsøk på å etterligne Jan Teigens splitthopp. Ballen går fra salty ballzene til Sam og til en umarkert Deyver Vega som banker ballen utagbart opp i kakeboksen bak Austbø. Det var så hardt og brutalt at man skulle tra han hadde sittet hjemme og sett gamle opptak med Rune Fjeldstad.

Viking prøver å komme tilbake, men selv ikke mye overtid og Austbøhjelp på dødballer hjelper. Vålerenga ror i land en viktig seier – og med litt flaks kunne seieren blitt større. Stokke fikk nesten drømmedebuten, men klarte ikke å stokke bena elene med Vikings keeper på overtid.

Legg igjen en kommentar