Dagboka tirsdag 30. juni 2020

Herolind Shala får likevel spille mot Rosenborg, og dagboka er sånn passe fornøyd med seriestarten. Seier betyr at alt er glede, uavgjort er helt greit og tap betyr at vi går mot en vanlig Vålerenga-sesong. Fire kamper, sju poeng og 6. plass på tabellen er innafor. Spillemessig varierer det veldig – vi er definitivt ikke … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 30. juni 2020»

Herolind Shala får likevel spille mot Rosenborg, og dagboka er sånn passe fornøyd med seriestarten. Seier betyr at alt er glede, uavgjort er helt greit og tap betyr at vi går mot en vanlig Vålerenga-sesong.

Fire kamper, sju poeng og 6. plass på tabellen er innafor. Spillemessig varierer det veldig – vi er definitivt ikke de eneste i Eliteserien som viser blanda drops – og håpet er at vi stabiliserer oss på et høyt nivå i samtlige 90 minutter. Der er vi ikke ennå.

[poll id=»279″]

Uansett er det veldig positivt at vi har brukt såpass mange unggutter som vi har, og Matthias henger faktisk med i kampen om å bli toppscorer med sine tre mål. Og det er usannsynlig deilig at vi tar hjem tre poeng mot Viking etter en kamp hvor vi bare i perioder styrer og er best.

Så er det noen minuser, ikke minst at vi har plukket opp 14 gule kort på fire kamper (uten Herolinds andre gule kort mot Stabæk), og det gir et snitt på over tre gule per kamp. Herolind har faktisk tre gule på sine fire kamper, og Aron, Magnus og Felix er oppe i to gule kort hver.

Ingen karantene – ennå

Vålerenga ble hardt straffet på banen mot Stabæk for dommerfeil – nå gjør heldigvis NFF det de kan for at den urimelige straffen ikke skal fortsette. Det er bra! (Saggi får forresten dømme Viking – Sandefjord i morgen).

Samtidig vil det være umulig å rette oppe samtlige dommerfeil som gjøres i Eliteserien, vi har jo senest mot Rosenborg i fjor opplevd at dommere overser åpenbare utvisninger. Det vil fortsette, men i denne saken kan vi bare gi ros til NFF for at de følger sunn fornuft.

Rosenborg mener selv de ble snytt for utvisning i Bergen.

– Jeg synes det er en klin rødt kort. De snakker opp og ned om at de skal beskytte spillerne, og det der synes jeg er en bevisst albue på Kristoffer. Da kan det ha vært en god grunn til at jeg ropte meg litt hes, forklarer Helland til VG i pressesonen etter 2–1-seieren i Bergen.

Og Viking mener Shala skulle hatt rødt mot dem, og sånn kommer det til å fortsette i hele 2020, og i alle andre år!

[poll id=»280″]

Skjelbred kan spille?

Trønderske medier skriver at Per Ciljan Skjelbred KAN bli spilleklar til kampen mot oss selv om han kjørte hjem fra Tyskland på søndag. Det er i utgangspunktet 10 dager karantene, men det har kommet en endring i reglene som gjør at «arbeids- og oppdragsgiver kan legge til rette for testing og smittevernråd som alternativ til karantene, for personer som ankommer Norge fra Schengen og EØS for å jobbe».

RBKs lege Reidar Due sa til Adresseavisen at Skjelbred etter planen skulle ta den første koronatesten mandag kveld. Det tar normalt 1–2 dager å få svar på testen. Er den første testen negativ, kan Skjelbred gå på jobb som normalt, men må fortsatt være i fritidskarantene. Det betyr at han i teorien kan rekke kampen mot oss, men i så fall før han ikke trent med laget før start – hvis reglene følges.

Rosenborg i morgen

Rosenborg har ikke vært seg selv i 2019 og fram til nå i 2020. Var seieren i Bergen det som skulle til for at det snur, eller var det bare et blaff? Har vi en reell mulighet til å vinne en seriekamp på Lerkendal igjen? Det har ikke skjedd siden 2005, og du vet hvordan resten av sesongen gikk…

Vi vant der oppe også i cupen i 2017 – Aron satte en av våre gåller i 2-1-seieren. Ellers pleier det å være rimelig tungt å spille på Lerkendal.

Hvor høyt kommer vi egentlig til å presse? Hva tåler vi å gjøre i 90 minutter? Får Osame (født i 2001) starte igjen, og hva med trønderen Odin (2003-modell)? Forhåpentligvis viser vi oss fram fra vår beste side samtidig som RBK ikke finner ut av vårt forsvar, som endelig holder nullen igjen akkurat som mot Sarpsborg 08.

Dagboka føler seg ikke sikker på noe som helst når det gjelder morgendagen.

Vålerenga i dag

Det er meldt sol og 12 grader i Trondheim i morgen. Norsk Tipping gir deg 4,05 i odds for Vålerenga-seier på Lerkendal (Unibet 4.40). 3.60 for uavgjort er kanskje litt mer fristende?

Legg igjen en kommentar