Dagboka lørdag 30. mai 2020

Vegard Forren er ledig på markedet, men Jonatan Tollås Nation sier han nå er tilbake 100 prosent. Dagboka spør med tidenes dårligste vits: Hvem av dem bør vi gamble på? Jonatan var vår visekaptein i 2019 og han hadde spilte samtlige minutter i eliteserien da han plutselig begynte å kjenne smerter i kneet under den … Fortsett å lese «Dagboka lørdag 30. mai 2020»

Vegard Forren er ledig på markedet, men Jonatan Tollås Nation sier han nå er tilbake 100 prosent. Dagboka spør med tidenes dårligste vits: Hvem av dem bør vi gamble på?

Jonatan var vår visekaptein i 2019 og han hadde spilte samtlige minutter i eliteserien da han plutselig begynte å kjenne smerter i kneet under den famøse LSK-kampen 25. mai. Siden har han faktisk ikke spilt en eneste kamp.

Sunnmøringen var liksom aktuell for spill både i juni og senere, men til slutt ble han operert og resten av sesongen var historie. I år har han spilt i treningskamper og det kan virke som brusk-problemene i kneet er borte.

[poll id=»266″]

Vegard Forren

Vegard Forren spilte 19 seriekamper for Molde i fjor (ingen scoringer) og har i mange år vist at hans kvaliteter på banen er suverene. Selv om han ikke fikk noen kamper for Southampton og Brighton, er det jo et kvalitetstegn i seg selv at de valgte å hente han til England og at han har 33 A-landskamper – den siste i november 2016.

Nå er 32-åringen ledig på markedet. Bare så det er sagt med en gang: Vålerenga skal ikke hente Forren, og for å understreke det tar vi med dette sitatet:

– Vi er godt forspent på stopperplass med Jonatan Tollås Nation, Johan Lædre Bjørdal, Ivan Näsberg og Brage Skaret, i tillegg til 2001-modellen Fredrik Holme som vi jobber med å ta opp fra rekruttlaget, sa Jørgen Ingebrigtsen til Eurosport.no fredag.

– Kvalitetsmessig er Vegard Forren god nok for alle lagene i Eliteserien, og på sitt beste er han en av de beste midtstopperne vi har her i landet. Jeg håper han bruker alt det vanskelige han nå har vært gjennom som motivasjon til å slå tilbake. Til å vise alle at han fortsatt kan, sier Jesper Mathisen til VG.

Vålerenga skal altså ikke hente Forren, men som en tankeøvelse. Dersom vi hadde økonomi til det, ville det vært smart å hente 32-åringen til Vålerenga nå? Vinduet er åpent fra 10. til 30. juni.

[poll id=»267″]

Aron Dønnum

Dagboka håper Aron Dønnum kun tenker på Vålerenga og at han gleder seg til seriestart for oss. Samtidig registrerer vi at Nettavisen skriver dette:

Blant annet skal angriper Aron Dønnum ha blitt tilbudt til klubber for to millioner euro, som ville betydd rundt 20 millioner kroner til de kongeblå fra hovedstaden.

Vi aner ikke om dette er sant, og journalistene sier heller ingen ting om hvor denne informasjonen kommer fra – ikke en gang om de har en anonym kilde eller to. For alt dagboka veit kan de ha hørt to personer snakke om det i en bar og deretter formulert setningen som de så publiserer. Det kalles journalistikk. Artikkelen handler for øvrig mest om spekulasjoner rundt Ejuke og en gjentagelse av noe Nettavisen har skrevet tidligere om Vålerengas økonomi.

[poll id=»268″]

PS. 20. mai skrev Nettavisen dette, også det uten kilde: Utenlandske klubber skal allerede ha sjekket 22-åringens status, men flere skal ha blitt skremt vekk av Oslo-klubbens krav om en overgangssum på rundt to millioner euro.

Kan det hende at den «nye» saken er at de siterer seg selv? Espeseth blir uansett sitert på:  Vi har mange attraktive spillere i troppen hvor alle er med i våre planer.

Vålerenga i dag

Dagboka vil sende en forsinket gratulasjon til Sherida Spitse som i går ble 30 år!

Legg igjen en kommentar