Dagboka fredag 29. mai 2020

Det er to og en halv uke til seriestart og likevel er følelsen av seriestart langt unna. Luis Enrique har sagt det ganske så presist: Fotball uten publikum er tristere enn å danse med sin egen søster. Men som Aperopet presist skriver: Å være fans uten fotballklubb er heller ikke så kult. Normalt ville man … Fortsett å lese «Dagboka fredag 29. mai 2020»

Det er to og en halv uke til seriestart og likevel er følelsen av seriestart langt unna. Luis Enrique har sagt det ganske så presist: Fotball uten publikum er tristere enn å danse med sin egen søster.

Men som Aperopet presist skriver: Å være fans uten fotballklubb er heller ikke så kult. Normalt ville man selvsagt nektet for at fotball uten publikum er et alternativ, men 2020 er åpenbart så annerledes på så mange måter, at nå er det bedre å komme igang med noe enn ingen ting.

Det betyr at VPN forhåpentligvis også våkner fra sin dvale. Riktignok er vi innimellom på pod, men bloggen/nettsida blir antagelig noe mer regelmessig nå. For det er mye som skjer både i og utafor Vålerenga.

Treningskamper

For det første: Nå er treningskamper faktisk lov. Den første spilles mot Mjøndalen allerede førstkommende torsdag kl. 18.00, mens kamp to går på Intility Arena tirsdag 9. juni mot fjorårets sølvvinner Bodø/Glimt (klokkeslett er ikke bestemt), skriver klubbens sider.

[poll id=»262″]

Odin Thiago Holm

Klubbens sider skriver også at Dag-Eilev Fagermo mener at Odin (2003-årgang) er et av de større talentene jeg har vært borti, og det sier ikke lite. Han har rett og slett det meste, sier Fagermo.

Odin sier i Enga Live at Fagermo sier mye klokt, og i det hele tatt virker det som det er god stemning rundt A-laget. Dette gjør dagboka glad, så får vi bare håpe at 17-åringen tåler å få så mye skryt. Denne dagbokisten er så gammal at tankene går umiddelbart til Dagbladets stempel av Tommy Svindal Larsen som «Guds gave til fotballen». For å si det sånn, det ble han aldri. Men Tommy fikk 99 landskamper for aldersbestemte landslag!

Penger og Vålerenga

Det har naturligvis vært mye skriverier om korona og fotballøkonomi. Alle skjønner at komboen er fullstendig krise, men hvor ille står det egentlig til i Vålerenga?  Dagboka har (heldigvis) ikke innsyn i det, men en Nettavisen-sak fra april kan hjelpe oss litt.

Fra og med 2020 må Trøim si fra innen 1. juli om han også er med og støtter klubben neste år. Han har forpliktet seg til støtte for 2020. Av dokumentene til årsmøtet i Vålerenga Fotball Elite fremkommer det at Trøim har garantert for 13,9 millioner kroner i år i form av driftstilskudd eller lån.

Denne avtalen er ikke verdt noen ting dersom Nettavisen har rett i at Trøim nå kanskje går konkurs/han sitter i forhandlinger med DNB om å unngå konkurs.

– Hvis Trøim ikke stiller opp med garantien, hvilke konsekvenser får det for klubbdriften, spør Nettavisen?

– Vi ønsker ikke å spekulere i dette, men arbeider selvfølgelig intenst med å få oversikt og kontroll over alle de variablene som nå påvirker grunnlaget for vår drift. Den overordnede målsettingen er selvfølgelig å sikre uavbrutt drift i Vålerenga Fotball Elite, sier Espeseth til Nettavisen.

[poll id=»263″]

Sander Berge

Et videresalg av Sander Berge til Sheffield United kan kompensere for manglende Trøim-tilskudd. Sander ble som kjent solgt fra Genk til Sheffield for over 21 millioner euro i vinter, i følge Transfermarkt.

– Det eneste jeg kan si, er at de beløpene som har versert i mediene klart overstiger de reelle tallene, samt at betalingen vil bli fordelt over flere år, siteres Espeseth på i Nettavisen.

Spillersalg i år

Vålerenga har budsjettert med spillersalg i år på 11,5 millioner kroner. Som Nettavisen også skriver: Et spørsmål da er hvor realistisk det er i disse koronatider. I 2019 skal man ha fått inn 26 millioner kroner i spillersalg, og det må jo hovedsaklig være Ejuke-salget.

Konklusjonen rundt Vålerenga og økonomier som vanlig: Vi håper det beste og frykter det verste. La oss bare komme igang!

[poll id=»264″]

Molde og Forren

Noen som sliter betydelig mer enn oss er Molde – riktignok ikke med økonomien. Det er hoderystende trist å registrere at det har etablert seg en pill råtten kultur i Norges beste fotballklubb, og da tenker vi ikke på Vegard Forrens gamblingproblemer, men hvordan klubbens ledelse håndterer problemer som dukker opp.

Sarr og Forren-saken er helt klart veldig forskjellige, men du verden hvor lite stilig klubben håndterer sine interne problemer. Der har vi eksempler på elendig ledelse og råtten kultur. Sarr ble som voldtektssiktet spiller tildelt kapteinsbindet og etter hvert nærmest gitt bort gratis for at han ikke skulle bli straffeforfulgt. Forren blir tuppa ut umiddelbart.

Når en klubb har en spiller med gamblingproblemer og spillavhengighet, setter du ikke vedkommende til  å være ansvarlig for lagkassa. Sorry, men hvis ikke spillerne skjønner det, så må en voksen gripe inn.

Men hva gjør en klubb når du oppdager at du har en tyv blant spillerne? Her kan vi bare spekulere, men antagelig prøvde de å ordne dette i det stille med Vegard Forren – uten hell. Så havner saken ganske så forutsigbart i mediene, og Molde settes under press siden de ikke har klart å løse problemet, og plutselig fremstår klubben som hodeløse høns, og til slutt må de selvsagt gi Forren den dealen han antagelig krevde for en uke siden.

Resultatet er at begge parter kommer skadeskutte ut av noe som kunne vært løst enkelt på kammerset. Hva faan liksom, finnes det ikke oppegående folk i den byen?

[poll id=»265″]

En annen ting er Tornekrattes leder Eva-Brit (bare to fornavn er minst ett for lite på Vestlandet) som velger å trekke seg på grunn av klubbens behandling av Forren. Hun er for øvrig søster til Vegard Forrens mangeårige rådgiver Sverre Mauseth.

Martin Andresen

Åtte år etter at han forlot Vålerenga, er Martin Andresen (43) tilbake i klubben – nå som styremedlem i Vålerenga Fotball AS, skriver VG. Dette er en nyhet fra februar, og Martin har allerede vært med på flere styremøter og visstnok bidratt bra. Dagboka er utelukkende positiv til dette, og tenker at alle med peiling på fotball og penger bør kunne hjelpe klubben.

Virtuelle øl og kampbilletter

Når det gjelder Vålerenga og penger, er det flere i VPN som lurer på hvorfor klubben ikke har vært mer aktive og oppfinnsomme. NRK skriver at selv om det varierer sterkt hvor mye klubbene har åpnet for hjelp fra fansen, har eliteserieklubbene allerede hanket inn flere millioner kroner totalt på billetter til fiktive kamper, nettsendinger, Spleis-aksjoner og virtuelle halvlitere.

Vålerenga har hatt denne aksjonen, og i artikkelen fra 5. mai vises det til 200 tusen kroner i Vålerenga-inntekter som en følge av aksjonen. Men er det mulig å hente ut mer? Vi bare spør.

Vålerenga i dag

Vålerengas treninger er for tiden lukket for publikum og media, men på Øst, Vålerenga Vertshus og på Bohemen kan du i kveld se Freiburg – Leverkusen klokka 2030. Ja, så desperate er vi!

 

 

Legg igjen en kommentar