– Jeg håper alle gir alt og gønner på

Nå kan det snart trenes ordentlig fotball igjen i Vålerenga, og Christian Dahle Borchgrevink er klar: – Jeg håper at alle gir alt og gønner på. [poll id=»261″] Regjeringen sier nå ja til seriespill i toppfotballen fra og med tirsdag 16. juni, etter unntak i covid-19-forskriften. Organisert trening med kontakt kan starte umiddelbart. Men Christian … Fortsett å lese «– Jeg håper alle gir alt og gønner på»

Nå kan det snart trenes ordentlig fotball igjen i Vålerenga, og Christian Dahle Borchgrevink er klar: – Jeg håper at alle gir alt og gønner på.

[poll id=»261″]

Regjeringen sier nå ja til seriespill i toppfotballen fra og med tirsdag 16. juni, etter unntak i covid-19-forskriften. Organisert trening med kontakt kan starte umiddelbart. Men Christian vet ennå ikke når første «ordentlige trening» skal skje.

Forbundet vil i neste uke møte klubbene med interesseorganisasjonene, og det er i disse møtene de skal bli enige om prosessen videre, blant annet hvordan klubbene skal starte opp for fullt og hvordan NFF skal følge opp.

– NFF har laget et ganske strengt regime som gjør at risikoen for smitte er redusert veldig. Spillerne vil i realiteten være i karantene og ikke treffe omverdenen, og så lenge det gjøres innenfor reglementet er det forsvarlig å åpne, sa kulturminister Abid Raja da han presenterte nyheten.

En av reglene før en seriekamp kan blåses igang, er at arenaen skal stenges for alle andre senest tre timer før kampstart. Supportere kan før den tid få plassere ut flagg eller bannere.

Vi spurte Christian Borchgrevink på epost: Hva er din kommentar til at dere nå kan begynne å trene igjen og at det kan spilles kamper fra 16. juni?

– Det er først og fremst en enormt stor lettelse å endelig få en dato å forholde seg til, samtidig som det blir deilig å endelig få drive med det man virkelig har lyst til; nemlig å spille fotball.

Hva tenker du er den største utfordringen for Vålerenga nå? 

– Vår største utfordring nå er å klare å spisse formen på såpass kort tid. Alle er i god form, men det er stor forskjell på fotballkondisjonen som man opparbeider ved å trene fotball og spille kamper, enn mer «vanlig» kondisjonstrening som vi har holdt på med i et par måneder nå. Vi har naturligvis prøvd å trene så fotballrelatert som mulig, men det blir aldri det samme som å trene med et lag.

Er du bekymret for korona med tanke på kamper og nærkontakt, eller tror du alle vil gi alt og bare gønne på?

– Jeg håper at alle gir alt og gønner på. Retningslinjene for hvordan smitterisikoen skal minimeres får forbund og klubb ta seg av. Jeg stoler på at de legger opp best mulig, så min plan er å kjøre på, skriver han.

Fotballens elitedirektør, Lise Klaveness, er nå glad. Hun sier til NTB:

– Vi vurderer å starte med Eliteserien først, deretter følger Toppserien og 1. divisjon menn på fire uker senere. Nå må vi vurdere om smittevernprotokollene slik de er foreslått skal justeres på noen måte i lys av det som har kommet fram under pressekonferanse. Den konkrete innfasingen av treningen i toppfotballen må vi komme tilbake til, sier Klaveness til forbundets nettsider.

Legg igjen en kommentar