– Det var gøy å se gutta igjen!

Vi har intervjuet en alltid blid og positiv Matti, altså islendingen Matthias Vilhjalmsson. VIF Fotball skriver at «spillere og trenere vil som tidligere ikke være tilgjengelige eller pålagt å stille opp for media eller andre», men Matti er fleksibel og svarer oss på sms og e-post. Har du begynt å trene med gutta igjen? Ja, … Fortsett å lese «– Det var gøy å se gutta igjen!»

Vi har intervjuet en alltid blid og positiv Matti, altså islendingen Matthias Vilhjalmsson.

VIF Fotball skriver at «spillere og trenere vil som tidligere ikke være tilgjengelige eller pålagt å stille opp for media eller andre», men Matti er fleksibel og svarer oss på sms og e-post.
Har du begynt å trene med gutta igjen?
Ja, vi trener organisert nå 3 ganger i uka med fotball og styrketrening. 5 i hver gruppe hvor vi fokuserer mye på pasninger og avslutninger. Det er hva vi gjør i min gruppe, i hvert fall. Så er det også spurter og løping som må til for å jobbe litt med kondisjonen også. Så trener vi på egenhånd de andre dagene.
Hvordan var det å se dem igjen?
Det var gøy å se dem igjen, gøy bare å se litt folk generelt. Man kan bli lei av dem, men jeg setter pris på dem nå – hehe.
Hvordan synes du treningsøktene fungerer?
Jeg synes utifra forutsetningene at det er veldig gode økter. Det er jo egentlig litt håpløs situasjon for alle, men vi prøver så godt vi kan å holde formen ved like. Det må være vanskelig også for trenere å planlegge med tanke på restriksjoner på trening, og også spissing av form inn mot seriestart.
Hva er det beste med treningene og hva savner du mest?
Det beste er at vi kan jobbe veldig mye med detaljer som teknikk og avslutninger for min del. Det sosiale trengte jeg også. Det jeg savner mest er å spille kamper på trening og vanlige kamper med tilskuere.
Hva tenker du om seriestart – er det viktigere å komme igang med tomme tribuner, eller bør serien vente til folk også kan være på tribunene?
Det er et vanskelig spørsmål. Fotball uten tilskuere er ikke det samme og egentlig trist. Men jeg kjenner at folk er veldig sultne å se fotball på TV også. Blir ikke optimalt i starten, men hvis media spytter litt ekstra penger inn i fotballen for å starte kamper uten publikum, fordi de kommer til å få mange TV-seere nå, da kan det være en bra løsning.
Ellers noen tanker om situasjonen?
Livet kunne vært bedre, men herregud det kunne vært mye verre. Jeg har lært at i krisetider kommer det alltid noe positivt ut av det. Man må bare være litt kreativ. Jeg håper at vi kan gjøre båndet mellom våre fantastiske supportere bedre etter den perioden og at vi står samlet til å komme sterkere etter den tøffe tiden nå. Jeg gleder meg i hvert fall 🙂
[poll id=»260″]

Legg igjen en kommentar