Dagboka fredag 20. mars 2020

Om det er fredag i dag er første uke av den landsomfattende karantenen er over og samfunnet har for lengst starta å rakne. Krona faller som en brasiliansk fotballspiller, børsen er på vei av banen, selskaper permiterer, folk i aldersgruppa 90+ dauer som fluer på gamlehjemmet, hunder og katter bor sammen og ikke minst er … Fortsett å lese «Dagboka fredag 20. mars 2020»

Om det er fredag i dag er første uke av den landsomfattende karantenen er over og samfunnet har for lengst starta å rakne. Krona faller som en brasiliansk fotballspiller, børsen er på vei av banen, selskaper permiterer, folk i aldersgruppa 90+ dauer som fluer på gamlehjemmet, hunder og katter bor sammen og ikke minst er det helt jævlig å sitte inne og se ut på det fantastiske vårværet som er og drømme om utepils.

Vålerenga permiterer

Tidligere denne uka sendte Vålerenga fotball herrer ut permiteringsvarsel til de administrativt ansatte for å sikre fremtidig drift. Grunnen til dette er at man ikke genererer spenn og at når alt er satt på vent frem til aprilsnarr er det lite å foreta seg sånn generelt. Noen blir delvis permiterte og andre blir sittende stille.

I går kveld kom meldingen om at Vålerenga også kommer til å permitere spillerne. Det innebærer at alle samma bortsett fra fire stykker som ikke oppfyller krav om dagpenger må sitte hjemme. De fire får bli fordi  klubben (og andre klubber) syns det er forjævlig at de ikke skal få de skarve tusenlappene de tjener (Under 0,75G eller rundt 75 000 kroner om denne dagbokisten regner korrekt).

Damene ble permitert allerede på tirsdag og melder om at det kommer til å bli tungt økonomisk fremover. Verdt å nevne her er at  Andrine Tomter og Marie Dølvik på tross av permitteringer gir bort ti prosent av lønna si til de som er hardest ramma av Koronaviruset under emneknaggen #SocialResponsibility. Det er å gå foran som et godt eksempel. Kudos.

Nå er det bare for spillerne å holde seg i live og vente på meldinger.

Og med det kommer en innstilling til alle: Vi regner med at ikke alle klubber i Europa, enten det er Romsdal eller Ruhr, er like med på den «enigheten» om å ikke snatche spillere fra hverandre. Vi ber dere derfor instendig om å ikke stikke av. Uansett hvor gullkanta kontrakta virker å være, uansett hvor hvite tenner og spisse jagere agenten har, trengs du i Vålerenga videre.

Hockey blir ikke noe av

Det har ligget i korta en stund, men i går ble det altså formelt vedtatt; Alle resterende kamper avlyses per 11.03.2020 og rangeringen i serien blir stående fra samme dato. Med andre ord ble det bronse og ingen bøtte i år.

Hockeyforbundet vedtok også at alle opp- og nedrykkskamper i bredde- og prestasjonsserier senior menn gjeldende sesongen 19/20 annulleres. Med andre ord rykker ingen hverken opp eller ned og neste sesong spilles som denne.

Oilers tildeles CHL-plassen.

Perry har drekki

I går kveld kunne main stream media melde at Per Joar Hansen mener at vi skal utnytte Korona-situasjonen og snu hele serien til å gjelde fra høst til vår. Sånn de gjør i det store utland. Han sammenligner videre vinteren i Danmark med forholda her på berget. At det er det samme kan vi jo se på alle de gode skiløperne Danmark har fostra de siste 50 åra..

Greit nok at han vil teste dette, men utgangspunktet høres ut som en jævlig dårlig idé. For det første har vi situasjonen med snø. Noen steder veldig veldig mye snø. Her på byen hadde vi det dårligste skiføret på årevis, men som alle vet er ikke denne vinteren standard. Standard her er 2 cm med stålis på fortauet, føyker i lufta og 4-6 m/s nordavind der kulda kommer sigende nedover gudbrandsddalen fra høyfjella.

Å faktisk mene at å stå i bekmørket på stadion under disse forholda viser lite eller ingen forståelse for hvor høyt lista til folk for å dra på fotballkamp ligger. Om du tror det er glissent i oktober, skal du se på faen i februar.

Og det er Oslo. Om vi drar et annet tilfeldig sted i Norge ut av ræva; Tromsø, er ståa enda verre. I følge yr ligger det nå småpene 80 cm snø i fiskeværet. Og det er slutten av mars. De klarte jo såvidt å stille med bane de siste to rundene i fjor. Greit nok at de rykka ned og ikke spiller neste sesong, men det er jo dessverre muligheter for at de rykker opp.

For det andre, selv om Perry er klar på at dette bare er et eksperiment som kan prøves må man også regne med at det feiler. Og dersom det gjør det, hvordan skal vi snu det tilbake?

Vi er for kreativitet og innovasjon, men dette høres kjipt ut.

[poll id=»258″]

 

Vålerenga i dag

Alle har kollektiv innestraff og blir sittende. Ring bestemor!

Legg igjen en kommentar