Dagboka tirsdag 17. mars 2020

Fotball er i disse tider ikke viktig, men VPN er likevel opptatt av både fotball og ikke minst økonomi i dagboka. Det tikker inn meldinger om at sjefene i Uefa har avbestilt hotellrommene i forbindelse med EM-kamper i København, og alle skjønner at det kan bety at hele fotball-EM avlyses/utsettes. Det spilles fortsatt fotball i … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 17. mars 2020»

Fotball er i disse tider ikke viktig, men VPN er likevel opptatt av både fotball og ikke minst økonomi i dagboka.

Det tikker inn meldinger om at sjefene i Uefa har avbestilt hotellrommene i forbindelse med EM-kamper i København, og alle skjønner at det kan bety at hele fotball-EM avlyses/utsettes. Det spilles fortsatt fotball i Russland og Tyrkia, men i Norge og de aller fleste andre land er serien utsatt.

– Det er tenkt en «karantenetid» til 15. april, mens seriespillet starter i mai. Det er for at lagene skal kunne forberede seg skikkelig og spille treningskamper, forteller Pål Bjerketvedt, generalsekretær i NFF.13. mars ble det forbud mot treningskamper, og ingen klubber skal ha organisert trening før tidligst i april. Det er rett og slett forbudt.

I dag holder Uefa et stort digitalt møte hvor mange håper på klare svar rundt både EM-sluttspill og andre viktige problemstillinger rundt kampen mot koronaviruset. NFF-president Terje Svendsen vil ha svar på hva som skjer med mesterskap, E-cup, seriespill og forbud mot spilleroverganger.

Dagens møte gir antagelig svar på om Norges kamp mot Serbia vil bli spilt, eller om alt bare skyves på til 2021. Og vil virkelig Uefa arrangere mesterskapet i 12 forskjellige land – er det lurt?

Økonomien suger

Den norske fotballøkonomien suger. Innen seriestart er et faktum kan faktisk det store spørsmålet være: Hvilke klubber har ikke gått konkurs? Forbundets sider skriver:

Dette er en tid på året hvor seriespillet ikke er kommet i gang. Tapene for april, som er første måned i sesong og normalt en viktig inntektsmåned for klubbene, vil være på et helt annet nivå.

Foreløpig estimat NFF har gjort, viser at NFF og toppklubbene bare i mars har tapt 50 millioner kroner. På toppen av det kommer tapene til alle breddeklubbene. NFF jobber sammen med resten av idretten med konkrete innspill til regjeringen.

– Sånn umiddelbart blir klubbene i de små ligaene hardere rammet fordi tilskuerinntekene utgjør en betydelig større andel av inntektene, sier NTNU-professor Harry Arne Solberg til NRK.

Interesseorganisasjonen Norsk Toppfotball (NTF), som representerer de 32 klubbene på de to øverste nivåene i Norge, frykter at samtlige spillere og trenere på de to øverste nivåene i norsk fotball kan bli permittert i løpet av kort tid.

– Man trenger ikke være økonom for å skjønne at dette er en katastrofe for norsk fotball, sier daglig leder i Haugesund Fotball, John Harald Log, til NRK.

Problemet med permitteringer er at spillere fritt kan velge ny klubb etter 14 dager i permittering. Fotballpresidenten ønsker derfor forbud mot spilleroverganger i proffotballen så lenge korona-tiltakene vedvarer. Slik regelverket er nå, står en spiller fritt til å velge ny klubb 14 dager etter at en spiller har blitt permittert, og det betyr krise.

Toppserieklubben Arna-Bjørnar sendte i går permitteringsvarsel til samtlige spillere og ledere, skriver VG. Årsak: Klubben har ikke penger på konto. Det vil antagelig ikke gå lang tid før andre klubber følger etter.

Premier League

Dagboka tar en liten avstikker til England. Her hjemme på bjerget er jo ikke serien igang, men i England er Liverpool nærme å vinne sin første Premier League-tittel noen gang. Men kommer det til å skje i år? Etter 29 kamper og bare ni seriekamper igjen kunne Liverpool feiret seriemesterskapet med seier i gårsdagens kamp mot Everton (dersom City tapte sin kamp), men ingen av kampene ble spilt. Spørsmålet er: Hva bør skje med årets sesong?

Det kan tilsynelatende virke enkelt å kåre en vinner – det er jo bare teori som tilsier at andre enn Liverpool tar gullet. Men hva med den viktige fjerdeplassen; det er tett mellom Chelsea, Manchester United, Wolverhampton og Sander Berges Sheffield United (sic).

Og hva med nedrykk? West Ham og Watford vil antagelig leve godt med dagens sluttabell, men Bournemouth rykker i så fall ned selv om alle tre klubbene har 27 poeng.

[poll id=»257″]

Ronny Deila

Dagboka er egentlig ikke lenger opptatt av Ronny Deila, men torsdag spilte New York City FC igjen, og det ble nytt tap. Dermed har Deila gått på tre strake tap som NYCFC-trener etter en god start med to seirer i Concacafs mesterliga for tre uker siden. I tillegg har de ikke scoret i de tre kampene, skriver NTB.

Vålerenga i dag

Det er egentrening som gjelder. Ansatte har hjemmekontor inntil videre, og kontoret i 5. etasje er steng. Intility Arena er stengt inntil videre. Dette gjelder også Sjappa.

 

Legg igjen en kommentar