Dagboka tirsdag 3. mars 2020

Vålerenga er tilbake i trening, og det med tre spillere på prøvespill, men dagboka er mest opptatt av om det er greit med et banner som sier: «Du er sønn av en hore». Vålerenga har altså hatt treningsfri noen dager, men nå er det full fart på Valle fram til seriestart. Hockeygutta har heng på … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 3. mars 2020»

Vålerenga er tilbake i trening, og det med tre spillere på prøvespill, men dagboka er mest opptatt av om det er greit med et banner som sier: «Du er sønn av en hore».

Vålerenga har altså hatt treningsfri noen dager, men nå er det full fart på Valle fram til seriestart. Hockeygutta har heng på tredje plassen – ett poeng bak Lillehammer – torsdag kommer Horhamar på besøk (eller er ikke det lov å si lenger), og da bør det bli seier skal vi klare tredje plassen.

Tysk fotball

Akkurat nå er tysk fotball kanskje den mest interessante av alle, og da tenker ikke dagboka på at en norsk 19-åring får overskrifter i Dortmund.

Borussia Dortmunds supportere får nå ikke være til stede på Hoffenheims hjemmebane de to neste årene fordi de har ropt stygge ting til eieren av Hoffenheim, Dietmar Hopp. Det skjedde i desember, men straffen kom for litt over en uke siden, og har ført til at flere supportere fra andre klubber har reagert.

I helgen ble det vist banner med «horesønnen» både på Hoffenheims hjemmebane (av Bayern Münchens fans) og på Union Berlins hjemmekamp. Her er ikke reaksjonene fra forbundet klare ennå.

Dommeren avbrøt begge helgens kamper på grunn av disse bannerne (fra noen minutter til 10-15 minutter), og selv om supporternes egne spillere prøvde å snakke sine tilhengere til «fornuft» – gikk det ikke.

[poll id=»255″]

Kritikken mot Dietmar Hopp handler egentlig ikke om han direkte, men det han og flere andre klubber nå gjør med tysk fotball. Forbundet gir dispensasjon fra 50+1-regelen som sikrer at tyske klubber styres av medlemmer, og ikke rike investorer. Regelen er også brutt i Wolfsburg, Bayer Leverkusen og RB Leipzig – sistnevnte er kanskje ligaens mest upopulære klubb.

Det interessante her er hvordan forbundet har instruert dommerne til å opptre som «Geir Ellefsen» for å avbryte kampen på grunn av bannere på tribunen. Hvordan kommer NFF til å forholde seg til dette når de ser at tyskerne bare høvler over supporternes ønske om å si fra om hva de mener.

Nå får også det tyske forbundet kritikk fra flere når de sammenligner hvordan de sitter passive og ikke reagerer på rasismen i fotballen, men klinker til med hardt skyts når rike investorer blir tilsmusset av fansen. The Guardian skriver:

Worse things are chanted at football stadiums in Germany. When Hertha defender Jordan Torunarigha was racially abused in the recent DFB Pokal tie at Schalke, he received a second yellow card for his furious reaction. The game wasn’t stopped, and nor did the players decide to abandon the game to have a protest kickabout. 

Bayern’s Südkurve ultras, making a statement of their own on Sunday, underlined this. “Even if the punishment [of Dortmund] doesn’t concern us and the subject of Hopp isn’t as relevant to us, we see this as an attack on fan rights in general,” they wrote, finishing with an emphatic “Fuck you DFB!”

[poll id=»254″]

Tre nye spillere

Tre spillere er på prøvespill i Vålerenga denne uka. David Snær Johannsson er 17 år og fra Island, han har vært innom hos tidligere. Etim Friday Ubi fra Nigeria er 17 år og var med gutta på Marbella. Begge blir 18 i år og kan da signeres. David Nnaji er også fra Nigeria.

– Etim har vist gode tekniske ferdigheter, i tillegg til at han har noen spennende fysiske ressurser. Dette gjør at vi syns det er spennende å ha han sammen med oss en stund til, og følge utviklingen hans videre fremover, sier Jørgen Ingebrigtsen til klubbens sider.

Vålerenga skal satse ungt, lokalt og på framtida, spørsmålet blir da om det er riktig å hente 17-åringer fra Island og Nigeria for å kjempe mot våre egenutviklede unggutter. Kanskje, hvis de fra utlandet er ekstreme talenter, samtidig kan det altså gå utover «våre egne». Men hva er viktigst?

[poll id=»256″]

10 spillere på landslaget

Vålerengas damer har 10 spillere på landslagssamling nå:

  • CJ Bott – New Zealand
  • Synne Jensen – Norge
  • Stine Ballisager Pedersen – Danmark
  • Rikke Marie Madsen – Danmark
  • Sherida Spitse – Nederland
  • Dejana Stefanovic – Serbia
  • Ingibjörg Sigurdarddoittir – Island
  • Ajara Nchout Njoya – Kamerun
  • Marie Dølvik Markussen  – Norge U23
  • Celin Bizet Ildhusøy – Norge J19

Vålerenga i dag

Det blir engelsk FA-cup i kveld, eventuelt se hva Bayerns ultra kan få til borte mot Schalke 04 i den tyske cupen. Torsdag er det Vålerenga – Storhamar!

 

 

 

Legg igjen en kommentar