Vålerenga vs Soilers 3-2

Det er ikke lett å hamle opp med sesongens versjon av Soilers. De har sklidd gjennom grunnserien uten å ofre særlig mye, bortsett fra cash, men Vålerenga er litt i siget om dagen…. Første periode Første periode er mer enn godkjent av Vålerenga. Det er ikke det at vi skaper så mye fremover, men vi … Fortsett å lese «Vålerenga vs Soilers 3-2»

Det er ikke lett å hamle opp med sesongens versjon av Soilers. De har sklidd gjennom grunnserien uten å ofre særlig mye, bortsett fra cash, men Vålerenga er litt i siget om dagen….

Første periode
Første periode er mer enn godkjent av Vålerenga. Det er ikke det at vi skaper så mye fremover, men vi gjør en veldig god defensiv jobb. Vi er aggressive i offensiv sone og gir backa deres dårlige arbeidsvilkår. Oppspilla fra bøndas backer sitter ikke og det kladdet for Soilers gjennom midtsonen. De får ikke fart på pucken og timingen blir feil. Resultatet er at de ofte går seg vill på offensiv blå eller må kaste pucka til icing. Soilers får bare registrert 4 skudd hele perioden.

Offensivt så er tingens tilstand mer com si com sa, men vi får en sein gåll i overtall: Ekelund er helt nydelig som pointman på blå og spiller dypt til Røysa. Røysa spiller opp igjen på Lindström som klasker til fra bak droppunktet. Karterud er foran kassa, men har ikke klart å forflytte seg tidsnok slik at Holm lett ser utgangen av skuddet. Akkurat det spiller ingen trille all det tid skuddet tøtsjer en Soilerback og endrer retning slik at Holm de facto er utspilt. Dette er blir den sjette overtallsscoringa på seks kamper. Vålerenga er gode i overtall for tida. Måtte det vare

Etter målet har iskrigera egentlig nok med å holde ledelsen til periodepause.

Andre periode
Andre periode starta slik første periode slutta. Siden vi klappa laget medhårs etter første periode så slepper vi selvsagt inn en soft gåll like etter puckdropp! Hamburger dressingens store beskytter, Tommy Raymond Kristiansen, vinner pucken i vårt rundvant og begge backa våre finner ut akkurat DER bør de begge være…samtidig. Siden alle våre løpere sover, sklir Kissel ubemerka inn i slotet vårt og styrer pucken inn i kassa når passet fra Tommy Raymond kommer skliende.

Etter dette er det en del kålabi. Greg Mauldin skal stå opp på rød. Han setter lår mot lår og kne mot kne, og ender opp med å ligge fosterstilling og be om sutten. Han hadde tydeligvis vondt i kneet. For å sitere tidligere bøndas tidligere trener Petter Thoresen: Det var bra han ikke døde! Er det en ligamentskade så skal du ikke se bort fra at det er de siste han gjør på isen. Karen er i ferd med å bikke 38 og har kontrakt ut sesongen. You snooze, you lose.

Etter dette ser vi kanskje litt av forskjellen på laga. Vålerenga får et overtall etter at Ulriksen holder Greven i rundvantet. Overtallet vårt er helt nakent. Natta. Får ikke til en dritt.

Like etterpå konstruerer Holm en tominutter til Oppy og Soilers scorer lett. De setter tjukkasen fra Sarpsborg foran Søberg og ingen av backa våre synes at området rundt tjukkasen er en grei plass dem å være, så Schwartz bare legger pucken inn til og tjukkasen som bare trenger å strekke ut arma for å bruke rekkevidden sin for å få pucken forbi Søberg.

Etter de to softe gålla så samler Vålerenga seg og etter et par halvsjanser så visper William Strøm en puck opp i redet til Holm fra blålinja. Masse folk foran kassa og keeper’n så ikke en dritt. Tviler på at han overhodet skjønte at han var beskutt før han plutselig kjente vibrasjonene fra pucken som flagret forbi ørene hans. En lydløs og usynlig gåll. Strøm var blåninja fra blålinja. NAIS! Strøms fjerde scoring for sesongen. Det er mye til å være Strøm, men vi tar det som et tegn på at Strøm trives i Vålerenga, han har lada børsa og at han vil blomstre i sluttspillet!

I denne perioden ble det flere mål enn i den første, men det var fordi kampen åpna seg mer opp og spillet bølga litt mer fram og tilbake. Vi taper perioden 1-2 og går til pause med uavgjort. Vi henger med og har fremdeles sjansen på å ta igjen Lillehammer og få 3. plass i serien. Tredje periode blir avgjørende.

Tredje periode
Vi starter tredje periode i undertall. Et undertall som vi rir av greit. Oilers vinner en dropp i egen sone og klarer å rote vekk pucken. Karta sender pucken til Oppy som serverer Henriksen….og BOOM 3-2!
Etter denne scoringa biter Iskrigera seg fast. Det blir tightere og tightere. Den siste halvdelen av perioden har vi egentlig nok med å holde bønda unna Søberg. Det gikk på fluefitte håret. Vi vant perioden 1-0 og kampen 3-2.

Med dagens seier har vi fortsatt los på 3.plassen i grunnspillet. Nå begynner det å lukte fugl!

Vålerengas beste spiller: Linus Rotbakken
Soilers beste spiller: Who cares?

Legg igjen en kommentar