Dagboka tirsdag 25. februar 2020

To seire på to dager er det ikke mulig å klage på, men dagboka lurer fortsatt på hvor gode vi egentlig er. Digg med hockeyseier borte mot Lillehammer, da. Et noe reservepreget Vålerenga vant 3-2 over Krasnodar 2 på søndag, og noe som kunne ligne mer på en første 11-er vant i går 1-0 over … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 25. februar 2020»

To seire på to dager er det ikke mulig å klage på, men dagboka lurer fortsatt på hvor gode vi egentlig er. Digg med hockeyseier borte mot Lillehammer, da.

Et noe reservepreget Vålerenga vant 3-2 over Krasnodar 2 på søndag, og noe som kunne ligne mer på en første 11-er vant i går 1-0 over Sandefjord. Ja, da er det vel fri flyt og lutter glede, eller?

Dagboka klager ikke, men treningskamper i februar skal man ikke legge alt for mye i. Ja, det ser penere ut når mediene setter opp treningskamp-tabellen like før seriestart, og treningskamper som dette kan bygge selvtillit hos gutta, men i bunn og grunn sier det lite om hvor vi står.

Sandefjord mener 1-0-gållen var offside, og fokuserer på alle sjansene de misbrukte. Vålerenga har lenge trent to økter om dagen og var på slutten av sin treningsleir, mens Sandefjord nylig kom til Marbella og har friske bein.

Vilhjalmsson scoret kampens eneste mål, Tollås Nation var tilbake utpå banen (som kaptein) og Sahraoui fortsetter å se fresh ut som indreløper. Klubbens sider har en grei oppsummering av kampen mot Sandefjord.

VAR i eliteserien?

Offside eller ikke – hva tenker du egentlig om VAR og norsk fotball? Er du klar for VAR i Norge? Danskene starter med VAR i deres Superliga i juli 2020 – altså når deres neste sesongstarter. Svenskene gjør som NFF – sitter på gjerdet, eller følger situasjonen og har ikke bestemt hva som skjer med VAR i deres ligaer.

Dommersjef Terje Hauge har tidligere sagt til VG at «det tar rundt et år med teori og praksis for å bli kompetent i VAR-dømming». Det betyr at VAR neppe tas i bruk i Norge før tidligst i 2022 – i alle fall i eliteserien. Muligens kan det bli VAR i cupen før den tid som en test.

Det har vært nye runder med merkelige avgjørelser i Premier League denne helgen. Norske spillere er positive til VAR. VG gjorde i fjor sammen med spillerorganisasjon NISO en undersøkelse blant norske eliteseriespillere, og hele 66,7 prosent av de 93 som svarte sa at de ønsker VAR-systemet i eliteserien.

[poll id=»253″]

Mohammed Abu

Mohammed Abu skal visstnok være på vei til MLS-klubben DC United – på lån. Hvis dette blir noe av, blir han lagkamerat med Ola Kamara, som har vært i klubben siden august.

Nettavisen skriver at Abu har vært en del av VIF-troppen på treningsleir på Marbella, men reiste hjem til Norge.

– Det stemmer at det er utvikling rundt Abu, og at vi har gitt han tillatelse til å reise fra Marbella for å prøve å komme i mål med prosessen. Klubb har jeg ikke kommentar til, sa Vålerengas sportslige leder Jørgen Ingebrigtsen til Nettavisen lørdag.

Kristoffer Klaesson

19-årige Kristoffer Klaesson har avtale med Vålerenga ut 2020-sesongen.

– Det er dialog mellom min agent og Vålerenga. Jeg håper at det blir enighet der snart. Mer enn det er det ikke å si, sier han bak betalingsmur til Dagsavisen.

– Er det andre som er interessert i å hente deg?

– Det vet jeg ikke. Nå er jeg Vålerenga-spiller, og vi snakker sammen om ny kontrakt. Jeg håper det kommer i boks snart, sier han.

Dag-Eilev Fagermo

Nettavisen har et godt intervju med vår nye trener, og vi siterer:

– Hva må du oppnå med VIF på kort og lang sikt for at du skal bli fornøyd, Fagermo?

– Resultatmessig må vi vinne. Vi må være helt oppe i toppen sånn som Rosenborg og Molde har vært lenge, der må Vålerenga være også. Det må vi gjøre med bra og underholdende fotball og i tillegg få frem og bruke egenutviklede spillere. Det er ganske ambisiøst å få til alt dette, men slike mål mener jeg en klubb som Vålerenga må ha. Jeg hadde de samme ambisjonene i Odd, men der er klubben mindre, og det var vanskelig å få det til. Potensialet i Vålerenga er større, derfor burde det vært mulig å få det til. Men dette er langsiktige mål.

– Hvor langsiktig?

– Jeg har treårskontrakt, og vi bør være i toppen i løpet av den perioden. I hvert fall hvis jeg skal få fortsette, hehe. Men det mener jeg. Det er ikke vits å sitte og prate om at vi må kjøpe oss tid, sånn er ikke fotballen. Men jeg kommer ikke til en rik klubb, det er ikke økonomi til å gjøre noe på spillersiden. Det er en klubb som skal bygges opp, det er ikke bare laget, sier Fagermo.

Dagboka anbefaler å lese hele intervjuet – som er gratis, ingen pluss-artikkel!

Hockey-seier

Lillehammer vant skuddstatistikken 28-22, men vi vant kampen 3-1. Vår tredje gåll kom i sluttsekundene da Lillehammer tok ut sin keeper for å jage utligning. Dermed er det tett i kampen om tredje plass (vi er fire poeng bak og har en kamp mindre spilt), og med Frisk-Asker to poeng bak oss igjen, er det tøff kamp også om fjerde plassen. I kveld kommer den overlegne serielederen Stavanger til byen.

Det er bare Stavanger som har sluppet inn færre mål enn oss, men så er det også bare to lag som har scoet færre mål enn oss: Manglerud Star og Grüner. Hva er det med Oslo og offensivt spill liksom?

Vålerenga i dag

Vålerenga-gutta har fri etter Marbella. Mandag 2. mars møtes gutta til trening på Intility igjen, og 6. mars er det dobbel treningskamp mot Strømsgodset på Marienlyst. Godset 1 og 2 møter VIF 1 og 2 kl 12 og 14. Så i kveld kl 19 er det hockey mot Stavanger.

 

 

Legg igjen en kommentar