Kveldsdagboka onsdag 19. februar 2020

Dagboka tar av seg hatten for damelaget, gutta har spilt treningskamp og i morgen møter Iskrigerne Narvik. Vålerenga – Lokomotiv Moskva I går var det treningskamp i syden mot lokomotivet fra Moskva. Siden matchen ble spilt midt i middagstida ble det kamp på hjemmebane også. Kampen mot dama endte uavgjort 1-1. Vi snakker kompromiss: Middag … Fortsett å lese «Kveldsdagboka onsdag 19. februar 2020»

Dagboka tar av seg hatten for damelaget, gutta har spilt treningskamp og i morgen møter Iskrigerne Narvik.

Vålerenga – Lokomotiv Moskva
I går var det treningskamp i syden mot lokomotivet fra Moskva. Siden matchen ble spilt midt i middagstida ble det kamp på hjemmebane også. Kampen mot dama endte uavgjort 1-1. Vi snakker kompromiss: Middag på kok mens unga løp rundt beina på en og fotballkamp på i bakgrunnen. Derfor ble inntrykkene litt sånn stykkevis og delt.

Uansett..kort oppsummert (I alle fall det boka fikk med seg) var matchen litt sånn her: VIF pressa i starten. Så pressa russera. Ingen av dem er Manchester City (kommentert tørt over skulderen fra madammen). Klaesson kløna på 0-2. Kan vel ikke si at han dreit seg ut da han var godt plassert. Han mista rett og slett ballen i mål. Veit at fotballsupportere gjerne drar frem bestemødre som kan gjøre det bedre, men her tror Dagboka kanskje det faktisk er sannheten.
Så begynte det å gå litt trått.Men, med tanke på at Lokomotiv er et mye bedre lag er det helt greit. Vålerenga holder godt følge, men sliter med å score. Så fikk vi en nesten-scoring av Holm. Strengt tatt begynte Vålerenga å bli det beste laget sånn litt uti andre omgang. Kampen ebba ut og vi tapte 0-2.

En bedre og mer sammenhengende oppsummering av kampen kan du lese på klubbens nettsider. Der kan du også se et videointervju av Fagermo hvor han bla sier: «…Det negative er at de får to mål. Det positive er at vi er det beste laget, i andre omgang er de nesten ikke over midten. Det er mye jeg ser som jeg liker». 

Søndag er det ny treningskamp. Da møter vi Krasnodar 2. Kampstart er klokken 15.00.

Ellers meldes det om at Sakarias Opsahl lånes ut til Tromsø neste sesong.

Damelaget
Det skjer mye bra i og rundt damelaget for tida. Troppen ble i går styrka med en ny keeper. Jalen «JJ» Tompkins er navnet. Det er nok verdt å merke seg navnet JJ først som sist. Hun blir nemlig beskrevet som en uredd kruttpakke av keepertrener Ken E Nilsen. Hun beskrives som en ung keeper med stort potensiale som beveger seg godt mellom stengene og er flink til å dirigere spillerne foran seg. Når trenere beskriver ny-signeringer som spillere som har den «rette karakteren» så blir Dagboka glad. Tydelige og typete folk med god karakter er noe av det beste vi veit.

Ikke bare har vi signert ny keeper. Vi har signert nu midtstopper/ høyre back også! Islandske Ingibjörg Sigurdardóttir signerte i dag en 2 års kontrakt. Selv beskriver hun spillestilen sin som ganske aggressiv. Til klubbens sider sier hun: «Jeg liker å være med fremover, er brukbar med ball, god på hodet og har vel ellers litt av alt». Kledelig ubeskjeden der altså. Vi liker’e.

De har også dumpa prisene på sesongkortene. Nå koster VIP-kortene 2200 kroner og de ordinære kortene kun 500 kroner. Dersom du er ungdom/barn eller pensjonist er det enda billigere. Da må du ut med usle 250 kroner for moroa. Det er ikke så mye å tenke på. Det er bare å hive seg rundt slik at du er klar til sesongstart 23.mars. Da møter damene Liiiiin. Snakk om derby i første serierunde a! Det gledes!! Mer informasjon sesongkortsalget, som starter på fredag, finner du her.

Hva kjennetegner kvinnelig prestasjonsuvikling?
Vålerenga Fotballer Damer setter fokus på kvinnelig prestasjonsutvikling og vil arrangere 4 årlige samlinger med inspirasjonsforedrag og panelsamtaler som tar opp relevante temaer. Målet er å gi deg innsikt og verktøy kvans kan ta med tilbake til sin hverdag!
Arrangementene er gratis og er kun for kvins. I skrivende stund er det kun 50 ledige plasser, så har du lyst til å være med må du få ut finger’n.

Sted: Thon Hotell Slottsparken
Dato: 18. mars
Tid: Fra 09:00 – 12:00

Det serveres baguetter, kaffe, mineralvann og frukt.

Foredragsholdere og inspiratorer:
– Cecilie Ystenes – Performance coach og mental trener for blant annet Ada Hegeberg.
– Yrja Oftedahl – Gründer og driver av podcasten «Power ladies». Hun brenner for å løfte frem flere kvinnelige rollemodeller.
– Monica Knudsen – En av Norges mest meritterte kvinnelige fotballtrenere. Nå utviklingssjef i Vålerenga Fotball.

Vi snakker et knippe veldig gode innledere her….veeeeeldig gode faktisk!

Påmelding gjør du her!

Dette her er et faktisk et innmari kult og viktig initiativ. Dagboka håper det blir fullt hus og trengsel til døra!

Puck
Vålerenga har lenge slitt med skader. Spesielt tynt er det på backene. Altså, vi har brukt Andreas Stene på backplass og da er det tynt. Heldigvis har Roy og Espen hosta opp en svenske. Lars Jinghage har signert kontrakt for resten av sesongen. Linghage er en venstrefatta back med fortid fra nivå 2 -4 i Sverige.

I morgen er det kamp hjemme mot Narvik. Greit at Narvik er et ganske så ungt og urutinert lag på øverste nivå, men det er også et lag som har tatt poeng fra lag fra både Hamar og Stavanger denne sesongen. De spiller en enkel men rask hockey og gir ikke ved dørene. Tar man med seg det faktum at Narvik nå spiller for å sikre seg plass i sluttspillet, så må man ikke være Nancy Drew for å skjønne at dette blir en tøff kamp. Status før denne kampen er at Vålerenga, med en kamp mindre spilt, har fire poeng opp til Frisk Asker. Hvis vinner denne kampen er vi ett poeng bak Frisk og vi vil også ha bedre målforskjell.

Pucken droppes klokken 17.00. Drar du rett fra jobb, rekker du det fin fint!

Vålerenga i morgen
Trygda kommer

Legg igjen en kommentar