Dagboka mandag 17. februar 2020

Dag-Eilev Fagermo tar grep i Vålerenga, og fire, unge spillere er lånt ut/på vei ut av klubben. Resten av gjengen er i Marbella for å finne seg sjæl. 11 av dem er født mellom 1998 og 2003. Sakaris Opsahl landet i Tromsø i går og er klar for TIL-trening i dag: – Sakarias er en … Fortsett å lese «Dagboka mandag 17. februar 2020»

Dag-Eilev Fagermo tar grep i Vålerenga, og fire, unge spillere er lånt ut/på vei ut av klubben. Resten av gjengen er i Marbella for å finne seg sjæl. 11 av dem er født mellom 1998 og 2003.

Sakaris Opsahl landet i Tromsø i går og er klar for TIL-trening i dag:

– Sakarias er en spennende spiller som har prestert godt i OBOS-ligaen allerede og han vil dermed være en som kan komme inn og levere fra dag en hos oss. Sakarias er pasningssterk og er også noe høyere enn de spillerne vi allerede har i midtbaneleddet, noe som gir oss en ekstra dimensjon. Vi har veldig tro på at Sakarias er rett mann for oss, sier assistenttrener i klubben, Lars Petter Andreassen, til Nordlys.

Vålerenga skriver at Markus Nakkim har fått ok på å reise og se på forholdene i en annen klubb for en mulig overgang. De sier selvsagt ingen ting om hvilken klubb det er.

Sander Werni og Brede Sandmoen trener med Ull/Kisa de neste ukene med tanke på at de kan bli leid ut til OBOS-klubben. Det er gutta som sto for henholdsvis 20 og 16 mål for Vålerenga 2 i 3. divisjon i 2019, og skal ha mye av æren for opprykket. Da har åpenbart Fagermo veid dem, og funnet dem for lette. Så får vi håpe Ull/Kisa kan utvikle dem videre.

Det er i det hele tatt vanskelig å argumentere mot disse valgene all den tid Fagermo har plukket ut en del unggutter han faktisk tror på. Spørsmålet vil alltid være om de som lånes ut ser at dette er en karriereplan, eller om de føler seg forbigått og dårlig behandlet. Time will show!

[poll id=»252″]

Disse er med videre

Keeper Jørgen Johnsen (2001-årgang) er med til Marbella. Han fikk to rekruttkamper i serien i fjor og er neppe mer enn tredjekeeper. Adam er fortsatt hjemme i Oslo for å trene seg opp, og så lenge han ikke forsvinner, blir det nok lang vei fram så lenge Kjetil Haug (født i 1998) og Kristoffer Klaesson (2000) er i troppen.

Brage Skaret er med til Marbella. 17-åringen (som blir 18 i april) skal åpenbart testes ut som midtstopper, og med fersk A-lagskontrakt fra desember er vi spent på om han tar det neste steget.

Oskar Opsahl (født i 2001) er for lengst tilbake fra låneoppholdet i Skeid og kjemper i Spania om plass i stallen. Dagboka er ikke sikker på at han er med når serien starter, men vi håper han fortsetter utviklingen.

På Vålerengas midtbane er det bare Odin Thiago Holm som er ordentlig ung og lovende. Felix Horn Myhre (1999) har vel etablert seg nå – håper vi. Odin fikk 8 kamper i 3. divisjon for Tiller i fjor og 6 kamper for Vålerenga 2. 17-åringen har lenge vært ettertraktet av store klubber, så kanskje 2020 er året han får vist seg fram slik at vi alle skjønner hvor god han er/kan bli. I mellomtiden kan du kikke på TV2-saken her.

Osame Saharaoui har allerede vist seg bra fram i Vålerenga-drakta. Det virker sykt lovende hva 2001-årgangen får til på midtbanen/i angrepet, så dagboka kan bare krysse fingre her.

Ousmane Camara fra Guinea og Peter Michael (begge født i 1998) fra Nigeria er også unge spillere som har tilgode å slå ut i full blomst.

Oppsummert betyr det at Vålerenga har med seg 11 spillere til Marbella som er født mellom 1998 og 2003. Og da har vi ikke en gang nevnt Christian Borchgrevink (1999) som virker bankers på laget. Samtidig er dagboka veldig klar over at det ikke er sikkert at vi ser så mange av disse når det drar seg til i serien. Eller tør Fagermo å ta sjanser her, eller ser han noe annet i ungt talent enn hva mange andre har gjort i Vålerenga?

Fredrik Oldrup Jensen er klar for to år i Vålerenga. 172 kamper og 8 mål for Odd – et Fagermo-produkt fra Telemark. Vi liker det, og er spent på hvem som må ut. Mye tyder på at Mohammed Abu forsvinner, men han er i Spania – så vi får se.

Hockey-tap

Det ble tap på straffer borte mot Sparta på lørdag. Ett poeng er bedre enn ingen ting, og torsdag er det hjemmekamp mot Narvik.

Vålerenga i dag

Hvis du tilfeldigvis er i Marbella-området kan du se gutta trene både kl 11 og kl 17 i dag. I morgen kl 16 er det treningskamp mot Lokomotiv Moskva som kan ses her.

Legg igjen en kommentar