O`Benderman sikret seieren: Stjernen vs Vålerenga 1-2

Torsdag dro Iskrigra over fylkesgrensa for å raske med seg tre viktige poeng. Heldigvis har Stjernen signert en gjeng kanadiere som synes det bare skulle mangle at ikke alle poengene blir med tilbake til hovedstaden. Kampen startet tamt. Ser man bort fra minutter i boksen så var det ingen av lagene skapte det helt store … Fortsett å lese «O`Benderman sikret seieren: Stjernen vs Vålerenga 1-2»

Torsdag dro Iskrigra over fylkesgrensa for å raske med seg tre viktige poeng. Heldigvis har Stjernen signert en gjeng kanadiere som synes det bare skulle mangle at ikke alle poengene blir med tilbake til hovedstaden.

Kampen startet tamt. Ser man bort fra minutter i boksen så var det ingen av lagene skapte det helt store i første periode, og perioden endte 0-0.

I andre periode spilte Vålerenga alt annet enn den hockeyen vi er vant til å se dem spille. Vålerenga pleier som regel å eie nøytral sone. I midtperioden var vi derimot helt krise. Det var lite fart gjennom midtsonen. Til tider gikk det så treigt at det så mer ut som om gutta bedrev isfiske og leita etter en god pilkeplass enn å spille hockey. Pasningene framover fra backa satt heller ikke spesielt godt. Nå veit vi jo at vi sliter med skader og har relativ ung tropp. Om det er noe av årsaken til at fart og presisjon var litt mangelvare vites ikke, men det er nærliggende å tenke i de baner. Stjernen  derimot sto høyt og var aggressive. De klarte også å lirke inn en puck bak Søberg.  Ponomarenko sendte ei slapp skive inn for styring og den traff Christoffer før den lunta over streken. Ikke et vakkert mål. Men akkurat det betyr ikke en dritt når regnskapet skal gjøres opp. Mål er i så måte mål. Etter dette klarte ikke gutta reise seg og gikk til pause med ett mål i mot. Egentlig er det i seg selv ikke helt krise, all den tid vi snakker om en periode hvor vi produserte kun tre skudd….TRE SKUDD…på mål!

Vi aner ikke hva Roy sa til gutta i pausen, men noen pauliord må det ha vært for når gutta endra isen i tredje periode så var de oppi ringa. Perioden var ikke mer en fire minutter og 20 sekunder gammel før Karterud etter pasning fra Ekelund fikk kome aleine med Rumpel i stjernenmålet. Karterud gjorde et utfall med skulderen, keeperen gikk ned og Karta fyrte av en twisted wrister opp i nærmeste rede. Et direkte nydelig skudd og et vakkert mål. Slik kampen hadde utviklet seg så var dette en veldig fortjent utligning.

Den nydelige scoringa til Karta var som en vitamininnsprøytning Plutselig var vi mer sherrif i egen sone. Pucken gikk fortere, vi fikk fart gjennom midtsonen og lagt mer press på backa til Stjernen. Spesielt Andrew O’Brien gjorde seg selv til et lett offer. Som en stor og ufin kanadisk versjon av Guffen vralta han rundt i på blålinja og klubba ned Vålerenga spillere mens man nærmest så og hørte at sikring etter sikring poppa i skapet hans. Til slutt ble det mørkt. Drit mørkt. Men heldigvis er det sånn at når bønda seiler rundt i skyggenes dal, så skinner sola over Enga.

Det var nemlig en håpløs unødvendig utvisning  på O`Brien for å hugge ned en junior foran egen kasse som skapte det overtallet Røyrmark trengte for å bli matchvinner ved å sette 1-2. På vei til egen boks ble O`Brien møtt av et taktfast «Bender, bender, bender» fra iskrigera på tribunen. For de som lurer så er «bender» et klassisk kanadisk økenavn på hockeyspillere som er så veike i anklene at de ikke klarer å stå rett på jerna. Den fornærmelsen var så ille for O`Brien at han klarte å bli benka de siste åtte minuttene av matchen fordi han trua hele bortefeltet med juling. Rullegardina var dratt ned…for godt.  Andrew O’Benderman der altså…helt sjukehus!

O`Benderman var ikke den eneste importstjerna som gikk mentalt bananas. Gullhjelmen til Stjernen, Ciampini, klarte faktisk kunststykket å eskalere en tominutter for hekting til 2 x 10 minutter for usporstlig opptreden. Hvorpå han knuste kølla si mot vantet i reint raseri på vei inn til garderoben. Det var sikkert poppis på benken til Stjernen, spesielt når de var i en situasjon hvor de sårt trengte en go to guy på en dropp i vår sone, de var i spill med seks mot fire, og det kun var 21 sekunder igjen av kampen.

Iskrigera  redd av stormen og hanka inn en viktig borteseier. Kampen endte 1-2.

Vålerengas beste spiller: Jørgen Karterud

Stjernens beste spiller (sett med Vålerenga-øyne): Andrew O`Benderman

I neste kamp møter Iskrigera Sparta borte. Kampen spilles i Sparta Amfi førstkommende lørdag klokken 16.00

En kommentar til «O`Benderman sikret seieren: Stjernen vs Vålerenga 1-2»